Söndagsbestyr på gården

Denna söndag har jag varit ute precis hela dagen och det är verkligen avkoppling för mig. Jag har arbetat med alla möjliga sysslor. Vi har skördat potatis (nu har vi nog några hundra liter) och röjt undan utemöblerna och burit in lite ved och fixat och donat med hunden och lillen. Den bästa sortens söndagar!

Igår sov min bästis Elina som sagt här och sedan fick jag spontanbesök av min kompis och kollega Annakarin och hennes son. Så mysigt! Och alla som kommer till mig nu för tiden blir bjudna på lussekatter till fika. Lussekatter och pepparkakor! En av fördelarna med alla matreportage jag gör då är att jag för det mesta har godsaker att bjuda på. Även om de kommer lite fel i säsong…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Söndagsbestyr på gården”

  1. Ljuvliga bilder!
    Nyfiken: går ni i kyrkan på söndagarna? Ser dig sällan skriva om det (numera) men ni kanske gör det utan att rapportera om det. Jag var på en härlig högmässa i Sv Kyrkan igår och sedan var det äppelmostillverkning för hela slanten hos svågern och hans familj. Underbart med äppeldoft i hela huset, och en härlig paj i ugnen..!

    Kram

  2. Åh, dina bilder kastar mig tillbaka till min barndom. Frihetskänslan och att känna sig nyttig då det var dags för potatisupptagning tillsammans med familjen och vännerna…. och så fikat emellanåt.

  3. Det var inte lite potatis det, lär ju räcka ett tag! Snyggt jobbat! Jag tänker ofta att man måste ha så gräsligt stora ytor för att det ska vara nån poäng med egen potatis (mer än lite färskpotatis då) så jag undrar lite hur stort potatisland ni har?

  4. Vilka underbara helgbilder ♥ Och jag blir rent nostalgisk när jag ser de där blåkläderna… Sådana som min morfar hade när jag var barn. Jag tror att han nästan levde i dem, jag såg honom i alla fall aldrig i något annat. De där blåkläderna och en keps..