Ej blasé tjej

Idag föreläste jag och Annakarin i Östersund på temat “Från blogg till jobb”.  Superkul och fullsatt var det och vilken mysig publik! Tyckte också att Östersund var så fint. Har aldrig varit där förut så jag tog en långpromenad i morgonsolen och kikade på stan lite närmre. Och nu är jag alltså Göteborg för bokmässan. Kom i kväll – tröttare än tröttast och sparkade av mig klackarna och däckade i hotellsängen med lite chips och senaste numret av Filter. Ljuvligheters ljuvligheter – jag vänjer mig aldrig vid den lyxiga känslan av att bo på hotell. Även om hotellen i sig oftast är långtifrån lyxiga. Samma sak med att åka taxi – det njuter jag verkligen av. Innan vuxen ålder hade jag knappt åkt varken taxi eller bott på hotell. Den ekonomin fanns inte i min barndom. Så för mig är det verkligen något som sätter guldkant på mitt jobb. Har man dessutom småbarn hemma så är den där rena och smulfria hotellsängen verkligen ett unikum.  Lite fånigt på något vis att jag uppskattar detta så mycket. Fast jag är så glad att jag fortfarande gör det och inte blivit blasé. Jag tar inget för givet!

I morgon ska jag träffa två fina Göteborgsföretag för samarbeten som vi planerar att göra och så ska jag träffa min förläggare för att diskutera framtiden. Och på kvällen ska jag på Bonniers stora middag som jag var på även förra året. Sedan blir det lite mys med min systerdotter – det är faktiskt det bästa med att ha mycket jobb i Göteborg. Då är det nära till syrran.

Godnatt från en ej blasé tjej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Ej blasé tjej”

 1. Härligt att få umgås med systerdottern! Det värsta med hotell är att man aldrig orkar äta så mycket frukost som man vill.
  Ha det riktigt roligt under din Göteborgsvistelse!

  1. hahaha, ja, på riktigt känns detta alltid lite hemskt. Så mycket gott – så lite plats i magsäcken

 2. man måste ta alla chanser till vardagslyx. och hotellvistelse är väl verkligen en sån. Tack för trevligt föredrag Östersund. Å du…. visst är Östersund en vacker stad!

 3. Kul att du gillade Östersund, my hometown 🙂 Fattar bara inte att jag lyckades missa att du var i stan? Annars tror jag det är jätteviktigt, det där att inte riktigt vänja sig. Vi hade aldrig råd att åka utomlands när jag var liten, jag var vuxen när jag åkte utomlands första gången. Fortfarande får jag nypa mig i armen när jag med min lilla familj reser kors och tvärs. Jag tycker det är lyxigt som bara den och jag njuuter.

 4. Kul att du trivdes i sta’n och tack för ett inspirerande föredrag! Stackars den som blir blasé på svala, släta hotellakan……

 5. I feel exactly the same way about hotels – no matter how basic the hotel (and I have stayed in some BASIC ones, believe me!), there is something a bit special about the experience. And the breakfasts. Nothing beats hotel breakfasts!

 6. Jag tror det är känslan av att vara själv som gör att jag som förälder till snart tre barn njuter av att bo på hotell när jag är på kurser. Egen tid.

 7. Nej! Skojar du med mig! Var ni i mitt lilla Östersund, och jag hade ingen aning!? Nu blir jag ju ledsen.. Hade verkligen behövt se er föreläsning!

 8. Jag tänkte Clara, du som säger dig jobba för miljötänk etc., vilka transportmedel använder du dig av när du flänger mellan alla orter för föreläsningar, middagar, jobb etc.? Flyger du, eller tar du bussen eller tåget? Inte för att “sätta dit” dig utan mest nyfiken. Om det går att resa (någorlunda) miljövänligt fast man bor “åt skogen”.

 9. Tack för en inspirerande föreläsning igår! Jättekul att träffa dig och Annakarin – hoppas det blir mysigt på bokmässan och njut av hotellet! 🙂

 10. Åhh ett par nätter på hotell skulle vara helt underbart efter en vecka med fyra förkylda feberyrande barn. Tackar några högre makter att dom blivit sjuka samtidigt och inte byter av varann i alla fall.

 11. Och som vanligt får jag väl vara käringen (nåja) mot strömmen.

  Jag avskyr att sova på hotell! Jag kan inte somna; ligger bara och lyssnar på alla främmande ljud. Funderar över var det nu var nödutgången låg igen och finns det någon brandtrappa? Mer än en natt på hotell gör mig fullständigt utsjasad.

  Men frukosten är förstås underbar. Det håller jag med om.

  Förresten….hotellsängar må vara smulfria men kan innehålla annat rackartyg. Vägglöss kallas det och det blir ju vanligare och vanligare. Har en kompis som faktiskt fick med sig dessa ovälkomna små husdjur hem efter en hotellvistelse i Sverige. Det spelar ingen roll vilket hotell det var för det kan hända var som helst och hotellet skötte allt mycket snyggt och professionellt. Men kompisen med familj fick ha saneringsfirma hemma av och till i flera månader innan de fick bort allt. Och följande tips fick jag lära mig i samband med det här:

  Lägg aldrig väskan på eller under sängen. Det är ju i sängen de små rackarna väntar på sitt byte. När du kommer hem; packa inte upp inomhus utan ställ ut väskan på balkong eller i trädgården och plocka till tvättmaskin där. Väska och det som inte ska tvättas ska sedan stå ute i minst ett par dagar. Det kanske kan verka överdrivet det här men tro mig; kompisen fick ett helvete.

 12. Fin blogg du har! Kika gärna in på min blogg och lämna ett spår! Vad sägs om ett bloglovinbyte eller länkbyte?

  Kram!

 13. Så roligt att läsa om hur mycket trevligt och spännande du har på gång och att du dessutom njuter av hotellvistelserna. Härligt!
  Jag hade heller aldrig besökt Östersund innan jag var där på en examination för några år sedan. Håller med om att det var en fin stad.

 14. Nu har jag gått in på din blogg för att läsa detta inlägg fyra gånger, haha! När kommer nästa? Mera mera!
  P.S.Jag har påbörjat ett projekt med att läsa dina inlägg från början av bloggen tills nutid, du har alltid varit bäst!

 15. Känner helt igen det du beskriver att inte vara blasé (bortskämd skulle jag kalla det). Jag är uppvuxen under knappa omständigheter och det som andra ansåg som självklart var lyx för mig. Precis som du så njuter jag av de tillfällen när jag få “lyx”.

  …annars får jag hålla med att hotellfrukostar är the thing.

 16. Håller med om lyxen med hotellsängar och hotellfrukostar. Har fått det betalt via jobbet en gång och det var VERKLIGEN nypasigiarmenlyxigt.

  Annars är orden i det andra stycket min livsdröm. Att träffa sina förläggare för att diskutera framtiden… Himmel! Av allt du gör/gjort jobbmässigt; är det något som är liksom så där lite extra fantastiskt att vara med om?

 17. Grymt att ni har börjat föreläsa igen! Såg ju er när ni var i Kalmar och föreläste och blev så peppad! Så idag har jag faktiskt köpt er nätkurs om blogg till jobb. Börjar dock bli lite roligt att jag har valt fel bloggnamn… Bonjour Vintage kan ju vara lite svår… uttalat? Haha nåväl. Tack för att ni finns och tar upp detta viktig ämne. Kram!

 18. Jag blir lite fundersam kring det här med hotellfrukostar. Vad exakt är det med hotellfrukostar som känns så lyxigt och hur kan man uppnå det hemma?
  Jag skulle nog också uppskatta en hotell att mer nu när jag har barn än tidigare. En hel natt utan nån som tuggar eller sparkar på en vore inte dumt…

 19. Hej Clara!
  Kul att du läser tidningen Filter, en av de bästa tidningar som ges ut enligt mitt tycke. Hoppas du läste reportaget “Välkommen till Västindien, så rear Sverige ut sin sista koloni. Skulle vara roligt att höra din syn på kolonisationen av Norrland och gruvboomen i ett inlägg här på din blogg.