Julklappandet i min familj har vi bantat ner det nästan helt och hållet nu för tiden! Bra både för blodtryck och plånbok. Ändå tycker jag att det är väldigt roligt att ge bort saker om jag råkar hitta något som passar. Och så klart ger jag till Bertil och till min systerdotter.

Jag har redan börjat klura på julklapparna jag vill ge (och faktiskt redan införskaffat några). Och till lillen ska jag göra en pyssellåda med konstnärsmaterial. Lekdeg, vattenfärger, tuschpennor och barnvänlig sax och papper. Och så ett limstift. Vilka barn älskar inte att limma? Och så lite pärlor så att han kan göra sina egna smycken! Jag ska leta rätt på en låda på loppis som passar för ändamålet och sedan slå till på ekovarianter av leran och färgen på ekokul. För barn är det roligt att få en hel låda med lite smått och gott. Och den kan man ju delvis faktiskt fylla med sådant som man har hemma sedan förut, men som kanske inte tillhört barnet. Jag har till exempel speciella saxar som klipper roliga mönster. Men de har jag haft i min ateljé så för Bertil är de helt nya! Vill man att kidsen ska få öppna många paket (de gillar ju det) kan man ju slå in varje sak för sig och sedan även lådan så får de själv fylla den. En pyssellåda får det bli helt klart!

Bra nätbutiker för ekoleksaker till barn är bland annat Ekokul, Rekolek, samt Medveten mini. Annars tycker jag ju att loppis smäller rätt så högt! Där kan man hitta mycket udda och kul att ge till barn.