Julkyrkan var mitt bÀsta julpynt som liten. Jag Àlskade nÀr mamma stÀllde fram den pÄ den lÄga kistan i vardagsrummet med alla tomtar och halmbockar och allting. Jag har inte haft nÄgon egen julkyrka senaste Ären men nu nÀr Bertil Àr stor nog att uppskatta det har jag gjort i ordning en julkyrka och en liten tomtevÀrld till honom. Kyrkan Àr en byggsats frÄn Panduro, nr 490925 som jag har mÄlat vit med grönrutigt tak. FÀrgen jag anvÀnde var hobbylack i ljusgrönt frÄn paletten VÄrfÀrger, art nr 248329. Den söta granen, Àven den en byggsats, nr 100582 mÄlade jag i samma ljusgröna fÀrg, förutom ljusmanchetterna som mÄlades med en mörkare grön frÄn samma palett.

Kulljusstakarna Ă€r en riktig svensk julklassiker som jag tror att mĂ„nga fĂ„tt prova göra i slöjden. Jag har en hel drös knallröda frĂ„n loppis men jag gillar ju pasteller Ă€ven till jul sĂ„ dessa byggsatser (100585 och 100584) mĂ„lades med hobbylackfĂ€rger frĂ„n paletterna VĂ„rfĂ€rger 248329 och Glada fĂ€rger 248297.  Tre varv behövdes för att tĂ€cka ordentligt. Mellan varje varv slipade jag ljusstakarna försiktigt med ett fint sandpapper – för en riktigt slĂ€t och högblank finish.

PÄkostade fina paketinslagningar Àr min specialgren! Det Àr sÄ himla hÀrligt att ge bort paket som Àr som smÄ karameller. Enklast Àr att köpa fÀrdiga kartonger som man dekorerar pÄ olika sÀtt. Detta set med tre vita kartonger i olika storlekar kommer frÄn Panduro, nr 264593 och jag har dekorerat dem med remsor klippta av prickigt presentpapper, 480501. Jag klippte helt enkelt till lÄnga centimeterbreda remsor som jag fÀste med papperslim runt kartongerna. Den största kartongen mÄlade jag Àven röda prickar pÄ med en tuschpenna.

Sedan tillverkade jag rosetter av Ă€nnu bredare pappersremsor och dessa limmade jag fast jag ovanpĂ„. Superenkelt och ett billigt alternativ till vanliga “presentsnören”. Beroende pĂ„ vilket presentpapper man anvĂ€nder sig av kan man fĂ„ hur unika och fina snören som helst. I bakgrunden pĂ„ bilden ovan skymtar ocksĂ„ rödprickiga smĂ„ askar (264490 )som Ă€r perfekta om man vill ge bort hemgjort julgodis till exempel. De kommer i en sats med en 30 stycken i hel massa olika storlekar, vilket Ă€r bra om man tĂ€nkt göra en hel presentkalender med 24 lĂ„dor.

Silkespapper i paket Àr en himla lyxig detalj! Detta silkespapper med prickar som matchar snörena kommer Àven det frÄn Panduro och har art nr 480492

LackstĂ„ng Àr ocksĂ„ ett mĂ„ste pĂ„ jul – doften sprider sĂ„dan julstĂ€mning! TĂ€nk pĂ„ att inte sĂ€tta stĂ„ngen ovanför lĂ„gan för dĂ„ blir lacket sotigt. SĂ€tt istĂ€llet lackstĂ„ngen bredvid lĂ„gan och snurra runt den tills lacket smĂ€llt. Och sĂ„ behöver man ett fint sigill till paketet förstĂ„s! Jag gör julettiketter av scrapbookpapper och fĂ€ster dem pĂ„ paketen med lacksigill. Lacket har artnummer  (712711) och det fina turkosröda pappret som ligger underst har nummer 100750. Till dessa papper Ă€r det Ă€ven fint att mönstermixa ytterligare och matcha med rödrutigt. Som detta, nr 100087. Bara fantasin sĂ€tter grĂ€nser för vad man kan göra!

InlÀgget Àr ett annonssamarbete med Panduro Hobby