Gjorde du nÄgot 2013 som du aldrig gjort förut? Ja. Jag gjorde massa saker. Men nu nÀr jag tÀnker pÄ det kan jag inte komma pÄ en enda. Men rent generellt kan jag sÀga att jag Àr mest förtjust i att göra det jag alltid gjort.

Genomdrev du nÄgon stor förÀndring? Ja, den största bedriften var att jag verkligen kom igÄng med min trÀning. Jag trÀnade mer i Är Àn vad jag gjort de tio senaste Ären sammanlagt. Det har verkligen varit en helt fantastisk att upptÀcka trÀningen igen. Hur glad jag blir av den och hur den ger mig ork och möjlighet att hÄlla pÄ med allt jag Àlskar! Och som en bonus gick jag ner Ätta mammakilon som kletat sig fast för lÀnge.

Blev nÄgon/nÄgra av dina vÀnner förÀldrar i Är? Ja det kÀnns som att nÀstan alla blev det! Om de inte blev förÀldrar sÄ blev de pÄ tjocken. Viktigast och roligast av allt var förstÄs att min syster fick en tjock och fin och frisk bebis som Àr min ögonsten (och Bertils).

Vilket datum frÄn Är 2013 kommer du alltid att minnas? Den 1a juni nÀr jag vankat orolig hÀr hemma i tre dagar och vÀntat pÄ besked frÄn min systers förlossning. NÀr jag slutligen fick telefonsamtalet var jag sÄ otroligt lÀttad och lycklig! En liten systerdotter hade fötts! Minns att jag satt nere vid stranden med nÄgra kompisar och Bertil grÀvde i sanden. Ett sÄdant dÀr tillfÀlle man minns precis var man var och vad man gjorde!

Dog nÄgon som stod dig nÀra? Nej tack och lov inte. Men tvÄ av mina vÀnners förÀldrar dog i olika former av cancer och det river upp otroligt mycket skit frÄn nÀr min mamma dog. SÄ döden har varit extra nÀrvarande pÄ nÄgot sÀtt. Men jag Àr ocksÄ glad för att jag kan relatera till dessa vÀnner pÄ ett sÀtt jag inte kunnat annars.

Vilka lÀnder besökte du? Italien och Spanien. Italien hade jag aldrig besökt förut och det var kÀrlek vid första ögonkastet!

BÀsta köpet? Vi har alltid kört skrotbilar som drar mycket bensin (pgav att vi inte haft rÄd med annat). Det Àr lite lÀskigt eftersom vi kör pÄ dÄliga vÀgar med mycket Àlg och vilt. SÄ nÀr jag tillslut valde att investera i en sÀker, bensinsnÄl företagsbil var det ett hallelujahmoment. Jag Àr helt ointresserad av bilar men jag har suttit i snödrivor, diken, fastrusen i 25 minusgrader med barn i baksÀtet nÄgra gÄnger för mycket de senaste Ären för att veta att uppskatta en bra bil.

Gjorde nÄgonting dig riktigt glad? Min son. AlltsÄ det Àr helt sjukt hur glad han gör mig (och irriterad som tusan mellan varven). Men jag kan ligga och tÀnka pÄ honom om kvÀllarna precis som man gjorde nÀr man var nykÀr i tonÄren. Barn Àr the shit!

Saknar du nÄgot frÄn Är 2013 som du vill ha Är 2014? Ja. Tid. Det kÀnde jag förra Äret ocksÄ och dÄ gjorde jag tvÄ förÀndringar i min arbetssituation inför 2013. Jag lejde bort precis ALL bokföring och tog hjÀlp av en assistent för att sköta sÄdant jag inte riktigt hinner. Det frigjorde tid för att göra mer roliga, lönsamma saker istÀllet för att Àgna tid Ät det jag Àr sÀmst pÄ. Det har i sin tur lett till att det gÄtt Ànnu bÀttre pÄ jobbfronten detta Är. Men ocksÄ till att jag Äterigen har lite för mycket jobb. Men jag har hittat en lösning pÄ det problemet som kommer att gÄ igenom nÄgon gÄng i vinter. Det kÀnns helt rÀtt i magen och den hÀr gÄngen ska jag inte anvÀnda den frigjorda tiden till att göra mer jobb utan istÀllet vara ledig. För nu behöver jag inte pengarna pÄ samma sÀtt.

Vad önskar du att du gjort mer? TrĂ€nat! Ännu, Ă€nnu mer! Och sjungit!

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat och lÀst kÀndisskvaller pÄ perezhilton.com

Favoritprogram pÄ TV? Jag har ingen teve men Homeland och Breaking Bad har förgyllt Äret.

BÀsta boken du lÀste i Är? Jag kommer inte riktigt ihÄg. Men jag lÀste Wallflower pÄ semestern och den var riktigt riktigt fin och bra!

Största musikaliska upptÀckten? Att ta sÄnglektioner igen och upptÀcka hur kul det Àr och hur nödvÀndigt det Àr med röstvÄrd i mitt jobb.

Vad var din största framgĂ„ng pĂ„ jobbet 2013? Det var sanslöst kul att vinna pris som Årets Nyföretagare och som Årets MiljöhjĂ€lte, ta emot priset av kungen och sedan Ă€ta lunch med kronprinsessan. Min son som gĂ€rna klĂ€r ut sig till prinsessa pratar fortfarande om att jag trĂ€ffat en riktig sĂ„dan! Att jag i min Ă€go har en bild nĂ€r kungen ler förnöjt och gnuggar hĂ€nder nĂ€r han tittar pĂ„ mig – det Ă€r ju nĂ„tt sĂ„ obetalbart roligt.

Din största framgÄng pÄ det privata planet? Att jag och Jakob blir bÀttre och bÀttre pÄ att synka ihop vÄra liv och fÄ det att funka med allt vad det innebÀr! Vi har varit ihop i nio Är och jag tycker att det mesta bara blivit bÀttre faktiskt!

Största misstaget? Vill inte dra hela historien hÀr men nÄgra personer med mycket makt anvÀnde den mot mig vid ett tillfÀlle nÀr jag var svag och kÀnde mig utsatt (rent professionellt). Jag orkade inte kÀmpa emot just dÄ, sÄ det kÀndes bÀst att ge med mig för deras vilja. Men det har jag Ängrat sÄ otroligt mÄnga gÄnger efterÄt. Och dÄ Àr jag verkligen inte en person som Àltar saker. Men jag Àr inte sÀker pÄ att det förtroendet kommer gÄ att reparera, eller att jag ens vill det.

Var du gladare eller ledsnare i Ă„r jĂ€mfört med tidigare Ă„r? Jag var gladare. SĂ„ sjukt mycket gladare! Jag kĂ€nde i vintras att jag verkligen – för första gĂ„ngen sedan tvĂ„an i gymnasiet nĂ€r mamma blev sjuk – var mig sjĂ€lv igen. Tio Ă„r har det tagit att komma hit. Till att ha fĂ„tt tillbaka full ork och energi. Till att vĂ„ga lita pĂ„ att jag inte kommer bryta ihop. Till att kĂ€nna att de flesta delar av mitt liv funkar. TrĂ€ningen kĂ€ndes som den sista biten som fallit pĂ„ plats. Att tycka att min kropp faktiskt Ă€r vĂ€rd att vĂ„rdas och tas omhand.

Vad spenderade du mest pengar pÄ? Huset som vanligt.


NÄgot du önskade dig och fick? Ja. Men det fÄr jag inte berÀtta Ànnu.

NĂ„got du önskade dig och inte fick? SĂ„klart. En massa saker. Jag Ă€r dock en sĂ„dan dĂ€r jobbigt positiv mĂ€nniska som fort glömmer motgĂ„ngar och dessutom alltid tycker att motgĂ„ngarna i efterhand visade sig vara vĂ€lsignelser “för att annars hade ju inte xxx hĂ€nt”.

Vad gjorde du pÄ din födelsedag 2013? Den var sÄ sjukt deppig. Jag var helt ensam hemma med Bertil och blev inte uppvaktad av en enda. Dagen dÀrpÄ blev jag det dÀremot sÄ det vÀgde ju upp det rÀtt bra. Men det Àr den sista födelsedag jag tÀnker spendera i ensamhet. Jag trodde inte det skulle göra sÄ mycket men det gjorde det verkligen.

Finns det nÄgonting som skulle gjort ditt Är Ànnu bÀttre? Att inte vara sjuk Ätta veckor i höstas.

Vad fick dig att mÄ bra? TrÀning. Massa ensamtid. Min familj sÄklart och mitt jobb. Och att fÄ tid med vÀnner.

Vem saknade du? Samma som alltid och för resten av livet: mamma. Och sÄ morfar. Och mormor som visserligen lever men som Àr lite glömsk numera och bor lÄngt bort.

De bÀsta nya mÀnniskorna du trÀffade? Susanne Àr ju inte precis ny men jag Àr sÄ glad att hon ville följa med mig till Teneriffa och göra TV.

Mest stolt över? Bara att jag fixar det. Att jag försörjer familjen och har en fin omsĂ€ttning i företaget. Att jag inte bryter ihop under den stundtals övervĂ€ldigande pressen. Sedan Ă€ven insikten som kommit, att jag har rĂ€tt att slappna av pĂ„ mitt jobb och njuta lite. Även om det rĂ„kar vara att spela in tv, skriva böcker, eller ta emot ett fint pris av kungen. TillfĂ€llen dĂ€r jag vanligtvis tĂ€nkt att jag borde jaga upp mig för att kunna prestera. Men insikten har landat att det fasen inte spelar nĂ„gon roll vad jag gör. Om jag ska orka göra nĂ„got överhuvudtaget sĂ„ mĂ„ste jag chilla lite mer och njuta och lita pĂ„ att jag fixa det! Det Ă€r OK!

Högsta önskan just nu? Att jÀvla skitcancerhelvetet hÄller sig pÄ avstÄnd för alltid och en  nykter jul för alla familjer med barn. Hatar alkohol speciellt i kombination med smÄ barn.

Vad tĂ€nker du göra annorlunda nĂ€sta Ă„r? Jag kommer jobba mindre. Jo men faktiskt! Jag kommer kunna göra det – och tiden jag fĂ„r över ska jag Ă€gna Ă„t att vara mer med min son men ocksĂ„ bara njuta mer i allmĂ€nhet!