Bakom dagens lucka döljer sig en vÀlfylld julkorg med FairtrademÀrkta produkter samt ett recepthÀfte (vÀrde ca 500 kronor).  Just under julen Àr det extra klokt att tÀnka pÄ att vÀlja FairtrademÀrkta varor, eftersom vi dÄ Àr storkonsumenter av produkter med ojusta produktionsvillkor! Ta chokladen som ett exempel. Det Àr sedan lÀnge kÀnt att mÄnga kakaoodlingar anvÀnder sig av barnarbetare för att kunna hÄlla priserna nere. Men nÀr du som konsument vÀljer Fairtrade-mÀrkta produkter bidrar du till att odlare och anstÀllda fÄr förbÀttrade ekonomiska villkor, genom kriterier för högre löner och ett minimipris som överstiger produktionskostnaden. Detta, tillsammans med lÄngsiktiga handelsavtal, ger trygghet för alla dem som inte har sÄ stora marginaler att leva pÄ.

För att vara med och delta i tÀvlingen ska du besvara frÄgan:

– Vad Ă€r en schysst jul för dig?

*TÀvlingen pÄgÄr tom 19/12-2013 kl. 23.59. Vinnaren utses av fairtrade och deras beslut kan ej överklagas.  I potten finns en presentkorg vÀrde 500 kronor. Vinnaren kontaktas via mejl. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.