Bakom dagens lucka döljer sig en välfylld julkorg med Fairtrademärkta produkter samt ett recepthäfte (värde ca 500 kronor).  Just under julen är det extra klokt att tänka på att välja Fairtrademärkta varor, eftersom vi då är storkonsumenter av produkter med ojusta produktionsvillkor! Ta chokladen som ett exempel. Det är sedan länge känt att många kakaoodlingar använder sig av barnarbetare för att kunna hålla priserna nere. Men när du som konsument väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor, genom kriterier för högre löner och ett minimipris som överstiger produktionskostnaden. Detta, tillsammans med långsiktiga handelsavtal, ger trygghet för alla dem som inte har så stora marginaler att leva på.

För att vara med och delta i tävlingen ska du besvara frågan:

– Vad är en schysst jul för dig?

*Tävlingen pågår tom 19/12-2013 kl. 23.59. Vinnaren utses av fairtrade och deras beslut kan ej överklagas.  I potten finns en presentkorg värde 500 kronor. Vinnaren kontaktas via mejl. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.