Man kan tycka att utbudet av mammakläder är i skralaste laget (jo men det är det ju faktiskt. Tror att H&M bara hade ett uppslag mammakläder i sin senaste katalog på flera hundra sidor). Men vem har sagt att man måste köpa just mammakläder bara för att man väntar barn? Det är klart – jeans och sådant kan ju vara svårt att använda vanliga modeller utav. Men många vanliga klänningsmodeller och kjolar går alldeles utmärkt att ha fast man är gravid. Köp dem i en storlek större bara! Och välj omlottmodeller eller varianter med mycket vidd i kjolen som tillåter magen att svälla under.  Som den här röda som jag fann på loppis billigt men som ursprungligen är från Monki. Perfekt när magen växer. Blir så glad av färgen också.

Här hemma har magsjukan gjort sitt återtåg och jag håller bara fingrar och tår knäppta och ber till Gud att jag och Jakob slipper smittas igen. Har ännu inte återhämtat mig från förra svängen. Är det fler än jag som är så här totalt motståndslösa mot infektioner och baciller när de är gravida? Inte bara att jag blir sjuk lätt – men jag blir ju för tusan jättesjuk och inte riktigt återställd igen. Om det gick att snabbspola förbi vabruari och komma till mitten av mars skulle jag gärna göra det!