Dagens

Underbar fredag idag och i morgon är det äntligen mars – den första vårmånaden (ok här uppe är det ju vårvinter men ändå)! Det firar jag med en vårig kort kjol och klackar, även om det egentligen är alldeles för halt ute. Idag turbojobbar jag med lite allt möjligt och ser fram emot i kväll när jag ska ta det väldigt lugnt. Jakob har städat huset så det slipper jag också den här gången. Inte fy skam. Nu återstår bara att tänka ut vad jag ska laga till middag idag. Har sådan vansinnig abstinens efter att hacka, skära och fräsa efter att knappt lagat mat ordentligt på flera månader. Har ni några förslag?

Linnet är ett superskönt gravidlinne från H&M och kjolen är från samma ställe men något år gammal. Kofta har jag fått av min syster. Får sjukt mycket kläder av henne när jag tänker efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Dagens”

 1. Härligt med vår/vårvinter!

  En helt annan grej som jag har funderat länge på. Hur får du dina hårband att sitta kvar sådär? I hela mitt liv har alla hårband, diadem och dylikt alltid glidit bak och jag är så sjukt avundsjuk på alla som lyckas bära upp banden så som du gör, utan att de verkar behöva justera dem. Vad har du för knep?

  1. Lina, jag hade problem med det förr men inte längre. Jag knyter scarfen som jag vill att den ska sitta sen tar jag två hårnålar bakom varje öra och två i nacken så sitter den som berget. Men jag tror det kan ha att göra med huvudform också kanske?

 2. Efter tre veckors raw-food-detox lagar jag ikväll en god sallad med ruccola, päron och valnötter. Och ugnsbakad chevre med honung. Imorgon blir det indiskt!

 3. Har du sett http://lillamatderiven.blogspot.se/ ? Det mesta hon lägger upp verkar så himla gott. http://lillamatderiven.blogspot.se/2012/11/rosmarinsdoftande-rodbetspaj-med-chevre.html och http://lillamatderiven.blogspot.se/2012/02/varldens-godaste-vietnamesisk.html t ex.

  Jag får dessvärre aldrig abstinens efter att hacka, skära och fräsa så jag har aldrig tagit mig i kragen och faktiskt lagat nåt därifrån men du får gärna fullfölja min fantasi och laga något från hennes blogg åt mig. 😉 Tala gärna om ifall det är så gott som det verkar sen!

 4. Hej, här kommer kanske en fånig önskan men jag skulle vilja att du skrev ett inlägg om hur ni brukar städa ert hus – både rent praktiskt hur och var, men även hur ofta och hur ni lägger upp det. Jag har nyss fått barn och behöver lite struktur på den biten för att slippa för stora dammråttor 🙂

 5. Vi åt supergod indisk currygryta igår med bland annat morötter, zucchini, chili, aubergine och gröna linser som man steker i curry och spiskummin och blandar med en halv burk cocosmjölk och en halv burk krossade tomater+ 1 grönsaksbuljongtärning. Låt koka tjugo minuter. Sjukt gott! Vi åt sallad, en klick cremé fraiche och pitabröd till. Mycket hackning blev det. 😉

 6. Hej! 😀 Läs & kommentera gärna min blogg, där jag skriver om hur jag blir behandlad mot ätstörningar men på “tvärtom” sätt, dvs att de nu har tagit bort ALLA gränser och ska låta mig göra min behandling själv i stort sett.. Har bestämt mig för att fortsätta blogga och ju fler läsare, desto roligare! Från att ha varit en liten blogg har den under min behandling här på sjukhuset vuxit och fått flera tusen läsare! Kramar!
  linneaelisabet.blogg.se

 7. Tack för din fina blogg Clara! Har läst den länge och ville bara säga det, tack för vettiga åsikter och för att du är den du är. En bra röst i etern 🙂 Trevlig helg!

 8. Fin och härlig! Jag bor ju inte i Sverige, men jag älskar när man känner vårens ingång och att man äntligen kan få ta en paus får alla lager utav tjocktröjor som man annars måste slänga på sin. Och sedan att ljuset kommer tillbaka! Bara en timme mer gör en sådan stor skillnad uppe i norr. Det gör en pigg och glad, eller iaf jag 🙂 Jag kan känna samma sak här i England, fast då är det mer värmen, ljuset och att det är mindre regn. Snö det finns inte på kartan, tyvärr. Fast då kommer ju våren tidigare och det känns som att jag nästan vill ha det mer 😉

  1. Ja, då ser du rätt! Varenda bild på bloggen retuscheras för att få finare färger och bättre skärpa – jag jobbar ju precis som vilken fotograf som helst =)