Ett litet piff

Ett enkelt men himla fint stylingknep jag tagit till mer än en gång är att byta snören på skor! Dessa ganska vanliga ankelboots från random kedja piffade jag med tjocka sammetsband från en sybehörsaffär och då blev de verkligen extra tjusiga – och folk undrar alltid vart jag köpt dem! Bilderna är hämtade från min och min systers bok UnderbaraClaras Garderob  – Pimpa sy och fixa. Den är full med enkla små stylingknep och sätt att variera sin stil utan att behöva köpa helt nytt!

Förresten får jag knip i hjärtat och pirr i magen av att tänka på att det kommer komma en årstid när man kan ha bara ben och ingen jacka och sitta ute vid en husvägg och lapa kvällssol. Helt otroligt att tänka sig att vi är på väg dit nu. Det är lika konstigt varje vår. Speciellt med tanke på hur snön vräkt ner i natt och hur hela världen är inbäddad i vitt här hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Ett litet piff”

 1. Väldigt gulligt med de nerhasade knästrumporna också, men då bör man ha åtminstone nästan lika snygga ben som du!! Lite avis faktiskt.

  1. Snygga ben är ett konstigt påhitt. Bara ben är fint = sant! Jag lovar, testa! Jag gick runt och hade en massa olika föreställningar om att mina ben inte var tillräckligt “snygga” för att visas i de och de kläderna. Men sen kom jag fram till att jag ska ju såklart också ha bara ben och det är himla fint. Jag tänker att om alla (som vill) bestämmer att deras ben passar fint som bara så kommer alldeles snart bara bara ben vara snyggt och sen är det inte mer med det. 🙂

 2. Det är så tjusigt med annorlunda skosnören! Jag måste få tummen ur och göra det själv någon gång också 🙂

  modemanifest.blogspot.com

 3. Jag gillar dig klara – verkligen – men det är så otroligt hyckligt att snacka om att vi konsumerar över fem gånger så mycket i ett sommarprat sen gå och producera böcker som du säljer och gör reklam för på bloggen. Vad tror du pappret i dina böcker är gjorda av? Ekologisk luft eller? Sen fattar jag att du behöver en inkomst och att annonser därför finns på bloggen – men återigen, motsägelsefullt och hyckligt.

  1. ad menar du att jag skulle göra då? Vad gör du själv till exempel? Köper du inge toapapper, aldrig en tidning, äger inte en bok? Jag ser inte pappersmassa som det stora miljöproblemet -och då mina böcker förespråkar återbruk och recykling är det väl fantastiskt att de trycks. Var ska alla miljövänliga typer tala för sin sak om de inte får använda tryckt media? Ska vi viska ut budskapet? Eller skrika i megafon?

   1. Jag kanske uttryckte mig fel. Jag är ingen uttalad trädkramare som producerar mitt eget toapapper av jordmask. Jag är en helt vanlig producent/konsument som har insett och accepterat att kapitalism är vad det är och att om vi slutar köpa saker så leder det till katastrof bland dem som arbetar med produktion. Folk förlorar jobb, tak över huvudet och mat att mätta hungriga magar med. Av den anlednigen så sitter inte jag i radio och moraliserar över överkonsumtion och spyr galla på Anders Borg för att sedan skrika KOM OCH KÖP på MITT forum där det gynnar MIG. att boken handlar om återvinning eller att annonserna på din blogg är ekologiska eller närproducerade eliminerar inte det faktum att det fortfarande är konsumtion. En konsumtion som resulterar i att du kan syssla med det du älskar, i hemmet som du köpt där du, om du känner dig trött, kan koppla av på soffan eller baka kanellängder till fingrarna blöder. Och sedan, med annonser, få betalt för det. Om du frågar någon av dem på volvo som blev varslade efter 18 år i tjänst så vill nog de allra flesta byta med just dig.

    1. Tror du inte att det finns en skillnad mellan konsumtion och överkonsumtion? Jag tror att konsumtion är oundviklig och just därför ska den vara juste och bra när den görs. Att minskad konsumtion sedan skulle leda till minskade arbetstillfällen ser jag inte som en legitimt argument för att inte förespråka minskad konsumtion. Om arbetstillfällen är det enda som räknas – varför legaliserar vi inte vapeninnehav och sexköp i Sverige – det skulle ge massa nya arbetstillfällen!? Jag tror att vi ska sluta leta jobb till varje pris utan istället dela på de jobb som finns, förkorta våra arbetsdagar och sänka vår materiella standard så att vi kan klara oss på mindre pengar. Att gamla industrijobb försvinner och att nya jobb tillkommer – tex som bloggare – är ju bara en del av utvecklingen! Jag ser heller inte problemet med att min lön betalas av annonsörer. Detsamma gäller ju för alla journalister som inte jobbar åt Public Service