Firar lite sportlov

Fredag och jag är piffad och fin och tänker vara ledig och fira lite minisportlov! Kanske tar vi en tur i eftermiddag, grillar korv och dricker varm choklad i en snödriva. Eller så somnar jag i soffan med en hög trädgårdstidningar i famnen (vilket känns rätt så ljuvligt). Bara jag får vara runt min familj några dagar och tanka energi, så är jag nöjd.

Den här klänningen är så himla bra! Loppisfynd med massa snurr i kjolen så hela magen ryms under. I den är man finklädd fast det känns lika skönt som om man hade pyjamas på sig. Bra grej!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Firar lite sportlov”

  1. Har alltid tyckt att den största utmaningen klädmässigt är när man ammar, inte när man är gravid! Maxiklänningar, tights, långa linnen, fina tunikor, det är inte så svårt att hitta för tjocka magen, men när man ammar sedan, då fungerar plötsligt nästan ingenting i garderoben! Så tråkigt när man ska på fest eller kalas och har fina klänningar i garderoben som man äntligen storleksmässigt kommer i men som inte fungerar för amning :(. Tycker inte om “gravidkläder” eller amningskläder, så ofta så tråkiga…

    1. Håller med! De fina amningskläderna är för dyra för att bara använda något halvår, och även begagnat kan man få betala en hel del för. T.ex. Boob som jag har köpt på Tradera där många nyblivna mammor sitter och budar (svårt att ta sig till affärer första tiden!). Min lösning är att ha vanliga trikåtröjor som jag lyfter upp och under det linnen eller t-shirts som jag drar ner. Synd bara att urringningen på dessa pajjar för evigt. Inte så snyggt och elegant heller men hemma duger det.

      1. Ja, hemma går jag i långa linnen med lite djupare urringning och en kofta eller en skön tröja man kan dra upp men det är just det där när man vill känna sig lite finare eller lite uppklädd, då fungerar inget nästan 🙁 Jag kommer ihåg en dag med mitt första barn, hon var bara ett par veckor och jag skulle ut på stan och träffa mammagruppen, när jag stod och väntade på spårvagnen så började jag reflektera på vad jag hade tagit på mig, -En lång svart klänning med polokrage!!! Haha, det var bara att knata hem och byta!

    2. Jag nästan bodde i min långa tubkjol när jag ammade. Den jag hade var från Boob, men det finns nog långa pennkjolar i trikå lite varstans (t.ex. Lindex) att få tag i för samma syfte. Man har kjolen uppdragen till under bysten (därför måste den vara lång så att den ändå går ner till knäna), så när man dra upp tröjan för att amma är liksom magen täckt av kjolen och tröjan man drar upp döljer/skyler bröstet och ev barnet om man vill. Jag kände mig dessutom rätt snyggt klädd för jämnan också, med kjol och mjuka leggins och favorittröja eller skjorta. 🙂

    3. Håller med, absolut! Var på bröllop när min äldste var ca 5 månader och hade honom med, vad jag hade att göra med att hitta något fint. Och sen måste det ju vara material som går att tvätta, mtp den obligatoriska spyan på axeln man ständigt går omkring med 🙂