I höstas berättade jag på bloggen att jag följdes av ett kamerateam som höll på att spela in en dokumentär om mig för SVTs räkning. Nu har dokumentärsserien De Obekväma snart premiär. Sju politiskt aktiva personer får ägna var sitt program åt en fråga som de brinner för. Bland de medverkande finns bland annat Kartellens frontprofil Sebbe Staxx, liberala debattören Alice Teodorescu, konstnären Makode Linde och Peter Sunde som är en av grundarna till Pirate Bay. Programmen kommer att handla om bland annat klasshat, statens makt, kortare arbetstider, rasism och övervakning på internet. Vi som medverkar släpper in tittarna i våra liv och berättar vad vi vill förändra, hur det borde gå till – och varför det är viktigt.

När jag blev tillfrågad om att vara med i den här dokumentärserien tackade jag först nej. Jo, nog visste jag precis vilken fråga jag skulle välja att lyfta om jag var med. Men samtidigt kändes det väldigt läskigt att dela med mig. Låta ett kamerateam följa med i min vardag och dokumentera allt jag gör. Plus att jag av erfarenhet vet hur otroligt hårt ansatt man blir av att sticka ut hakan. Men tillslut bestämde jag min ändå för att vara med. Och det är jag väldigt glad för. Mitt program som sänds den 23 april handlar om Arbetslinjen. Varför jag tycker att den är så fel, både med tanke på klimat och jämställdhet. Och varför jag förespråkar ett annan typ av liv än det vi blivit itutade att vi måste leva för att vara goda medborgare. Filmteamet följde med mig både här hemma i vardagen, uppklädd på föreläsningar och event och när jag mockar skit i hönshuset. En salig blandning med andra ord. Bilderna ovan är snapshots från dokumentären. Trailern går att se nedan.

[youtubeplay id=”Z4BQeC5hKL0″ size=”medium”]