Äntligen, äntligen är barnkammaren färdigrenoverad – så att jag har kunnat börja inreda. Det roligaste som finns! Så här såg skrubben ut innan vi satte igång. För det ÄR en skrubb. På knappt fyra kvadrat. bara lite större än en garderob. Men precis lagom för en liten bebis. Och rätt så fin med snedtak, trägolv, trätak och ett söderfönster.

Inspirationen till inredningen kommer från gamla engelska barnkammare. Rutigt, blommigt, trä och skira tyger.  Efter mycket funderande bestämde jag mig för tapeten Stephen från Sandbergs Tapeter. Det var inte lätt att tapetsera kan jag säga –  finns inte en rät vinkel i hela barnkammaren! Sänghimmeln tillverkade jag av en gammal konsol jag satte upp på väggen och några meter spetstyg. Så vansinnigt mysigt! Samma spjälsäng som jag själv sov i som liten och som Bertil också har haft!

Pelargoner är ett måste i söderfönster såklart! Den turkosgröna krukan är ett fynd från Tant Märtas hus. Tror den är från fyrtiotalet.

Nästan så att jag önskar att det här var mitt sovrum!

Jag älskar ju gamla barntavlor med kattungar och hundar och sådant. Men i brist på lämpliga tog jag en nyproduktion av barnboken Bambi och skar ut sidorna med tapetkniv och satte in i gamla ramar där det förut suttit brudpar och sådant. Blev väldigt gulligt!

På väggen sitter en jättesöt gammal lampa jag fyndat på Tradera!

Har ju rensat bort de barnsligaste böckerna och leksakerna från Bertils rum så de fick flytta in till lillhens istället.

Den fina lampan har jag ärvt av en släkting och fågelburen är ett loppisfynd.

Här bor dock inga fåglar utan allehanda djurparksdjur.

Baksidan på ett sönderklottrad gammal ritbok jag hittat på loppis skar jag loss och ramade in.

Det enda som jag köpt nytt till rummet är den blommiga lampan på väggen, fast den är ju begagnad förstås! Resten av grejerna sakerna var sådant jag hade här hemma sedan tidigare som fick plockas fram och komma till användning igen.

När Bertil kom hem och fick se allt i bebisens rum gick han bara runt helt lycklig och pekade och beundrade. Och så har han fått måla en egen tavla till bebisen som vi ska rama in och sätta upp i rummet. Och nu leker han mer här än i sitt eget rum. Och det får han ju gärna göra så att det är inlekt och färdigt tills lillhen kommer!