Jag älskar att inreda med tapeter – men det kan vara svårt att få en rättvis bild av dem bara genom att kika på dataskärmen. Som tur är kan man nu beställa hem prover på tapeterna för att få en bättre känsla för kvalitet och färg! Från Boråstapeter och ECO Wallpaper kan man beställa hem prover i A4 storlek. Och det finns dessutom en hel del roligt pyssel man kan göra med tapetproverna- Jag beställde hem en rejäl bunt och satte genast igång med att pyssla!

En lite byrå på mitt kontor har fått en helt ny look med ett lapptäcke av tapetprover. Att tapetsera byrån var inte alls svårt – om än lite pilligt. Först provade jag ut var tapetbitarna skulle sitta. Sedan penslade jag på baksidan av tapetproverna och fäste dem på byrån. Därefter fyllde jag i luckorna med mindre, tillskurna tapetbitar så att det blev en bra mönstermix och blandning. Jag använde vävlim istället för tapetklister – det är lite mer snabbtorkande och lättare att jobba med just när man gör sådana här pyssel. Det är viktigt att vara noga när kanterna på byrån tapetseras, så att det blir rakt och snyggt. Ev överskottspapper kan man skära bort med en vass tapetkniv när limmet torkat helt. För en mer smutstålig yta kan det vara klokt att gå över byrån med lite klarlack efteråt. På bilden syns tapeten 3853, 3854, 3856 från ECO Wallpapers kollektion Happy. Tapeten med blå botten, 1308, kommer från Hanna Wernings kollektion för Boråstapeter.

Jag älskar ECO Wallpapers kollektion Happy. Riktiga retrotapeter som ser ut som något som skulle kunnat hänga i mammas flickrum på 60/70-talet. Här har jag klätt in en vanlig tråkig papperssamlare och några kartonger med tapetprover. Jag penslade klistret direkt på tapetproverna och fäste dem sedan runt kartongen. När limmet torkat klippte jag bort överskottspappret. Lätt som en plätt – men snåla inte med klistret för då kan det bildas bubblor under pappret. På bilden syns tapeterna 3873 och 3860

Resultatet blev roliga förvaringskartonger till kontorets alla småpryttlar eller barnrummets leksaker.

Man kan också göra fina papplyktor av tapetprover och glaskonserver. Jag mätte konservernas omkrets och höjd och klippte till bitar som var lika höga men aningen längre – så att jag kunde limma och överlappa själva skarven.  Sedan trädde jag dem över glaset. Ska man duka för en fest är det ett billigt sätt att skapa enhetliga, fina ljuslyktor. Se bara till så att pappret inte sticker upp ovanför glaset, med tanke på brandrisken. Här syns tapeterna 3877 och 3878 från ECO Wallpapers kollektion Happy.

 

OBS -TÄVLINGEN AVSLUTAD!

(Idag startar jag en tävling tillsammans med Boråstapeter där du kan vinna fem rullar tapeter från valfri kollektion – till ett värde av 5000 kronor! Så att du kan tapetsera ditt drömrum. Det är enkelt att delta i tävlingen. Det enda du behöver göra är att ge ditt bästa tips på ett roligt pyssel man man göra av tapetprover. Samt motivera varför just du vill vinna tapeter och till vilket rum! )

Inlägget är ett samarbete mellan Underbaraclara och Boråstapeter