Kavlar upp ärmarna

Lördag – och dags att kavla upp ärmarna! Här är helgerna inga vilodagar utan snarare arbetsläger. Det finns så mycket att göra på gården i slutet av maj så det är bara att hugga i och arbeta. Men det är skönt arbete – utmattande för kroppen men avkopplande för knoppen. Det mesta kan Bertil vara med på så hela familjen är engagerade! Och när vi kommer in på kvällarna, vindbitna och solfräkniga, känns det faktiskt väldigt skönt att slå på en film och sjunka ner i soffan några timmar. Man har liksom gjort sig förtjänt av degandet på ett annat sätt.

Men nu – full fart! För idag hämtas grisarna till gården. Totalt ska vi ha fem stycken men tre griskultingar kommer idag och tre vid ett senaret tillfälle!

Vad ska ni göra idag då?

(psst….här kan ni lyssna på min senaste radiospaning förresten! Om skidåkning, bad boys och imageproblem)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Kavlar upp ärmarna”

 1. Det är den sortens liv jag vill leva, och många fler tror jag. Arbeta, men hemma och tillsammans hela familjen, inte behöva åka var och en till olika ställen hela dagen och sen när man kommer hem är alla så trötta så det finns inte tid eller ork att vara tillsammans och göra något ihop. Så ser det ut för de flesta familjer i Sverige idag tror jag.
  Det bästa jag har gjort var att gå ner i arbetstid för att få mer tid till annat. Men min långsiktiga plan är att göra litegrann som du – hitta olika saker jag kan arbeta med hemifrån, vara iväg på lagom många uppdrag utanför hemmet (jag är psykolog med inriktning på arbetslivets psykologi och gör en del konsultuppdrag), och då frigöra tid för att bli mer självförsörjande och även tid att bara vara.
  Det tror jag är framtiden för många. Skapa mer tid för relationer, ha en hållbar konsumtion vilket innebär att konsumera mindre, mer miljövänligt och hoppa av allt vad stress, prestation, konsumtion och jämförande heter

  1. Vad härligt att höra! Heja heja hoppas du allt mer får närma dig din långsiktiga dröm och plan

 2. Hej Clara! Vill bara sticka in näsan och säga att du är den enda bloggaren som skriver intressanta, sköna, politiska, kloka och sunda inlägg varvat med härliga bilder, ekotänk och en massa annat. Jag tror alla bloggare gör så gott de kan, men du är en IKON. Jag orkar inte ens läsa allt pladder som alla skriver, men dina inlägg får mig att tänka till.- Lite som en samhällskunskapslektion på högstadiet. Jo, jag tyckte faktiskt det var ett roligt ämne:) Jag tror nu ev att du bidragit till min resa från övertygad moderat till miljöpartist. Coolt va!
  kramar och lycka till med dagens arbete på gården

  1. Samma här! Gått från högerkanten till att rösta grönt. Tänkte senast igår på hur du på något sätt öppnat mina ögon och gjort att jag prioriterar om

 3. Idag blir det gårdshundsträff utanför Umeå, du och Melker får komma och vara med på nästa träff som är till hösten 🙂 Brukar bli en rolig utflykt för hela familjen 🙂

 4. Berätta/visa gärna i ett inlägg hur stort ni har till grisarna, hur de bor och lite sånt där. Om du vill alltså…
  Här i Småland är fint väder så vi passar på att vara ute och greja vi med…
  http://www.baraanna.se

 5. Idag ska maken min debutera i sin första opera. Jag och barnen är med på äventyret som tagit oss till Frankrike.

 6. Arbetsläger här med… skörda spenaten, plugga ut fänkålen och rotsellerin…plantera om jordgubbarna… bära ut ägg till vägkiosken…måla om huset…måla klart nya lekstugan… Jag håller på att starta eget som “ekologisk dagmamma” så jag behöver inte lämna detta underbara ställe för jobb heller (annat än alla roliga utflykter då). Lever min dröm!

 7. Jag ska också fixa här hemma. Framför allt ska jag sy och dona på. Jag älskar när jag verkligen har en helg som jag kan vara effektiv på, så som att sy en massa plagg och ändå hinna med att städa och laga mat och träffa vänner. Det känns så skönt att, som du säger, gjort sig förtjänt att sitta i soffan och må gott framför tv:n!

 8. Jag har inte levt så nära naturen idag men ändå haft det toppen. Umgänge med barnen, träning och bastu och sedan avfärd till Uppsala för att se allra sista föreställningen av Cabaret med bl a Sarah Dawn Finer. Underbart! Är helt skakad nu, och med tanke på rösterna ute i Europa förra helgen kändes den än mer aktuell. Rekommenderas om den sätts upp igen!

 9. Hej fina Clara, jag ville bara säga att du är grym, men att arbetsläger som är synonymt med koncentrationsläger borde vi sluta slentriansäga. Kram