Vegetariska tacos med svamp

Kokboken Taco Mexican Style i glada färger.

Den vanliga försvenskade texmexen är förstås god –  men RIKTIG mexikansk tacos – det är grejer det!

Jag fick hem den här underbara boken av kocken Malin Eriksson och har redan lagat flera recept ur den!

Äkta mexicans tacos med supermarriga recept som dessutom är rätt enkla. Sådant gillar jag!

En favorit ur boken är receptet på Tacos de Cantarellas – nämligen vegetarisk svamptacos.  

Jag följde receptet men gjorde min egen twist på det!

I originalreceptet ska man använda kantareller men shiitake, portobello eller champinjon går lika bra.

Resultatet blir supergott och tacosarna är enkla att göra.

För att sätta fart på svamptacosen använde jag Santa Marias chilisort Chili Guajillo som har en mild och söt smak av torkade bär.

Till  (4 portioner) svamptacos behöver du:

1/3 torkad chili guajillo

800 gram shitake/portabello/kantareller

25 gram smör

100 gr riven peccorino

en stjälk salladslök

tacosbröd

Så här gör du vegetariska svamptacos:

Dela chilin och kärna ur den.

Finhacka en tredjedel av chilin och fräs i lite smör i en stekpanna.

Skär svampen i mindre bitar och stek i två omgångar i stekpannan (För mycket svamp i pannan på en gång gör att den kokas istället för steks).

Riv peccorino-osten på ett rivjärn och blanda ner i den varma svampen.

Hacka blasten på salladslöken och blanda ner även den.

Salta och peppra efter behag och servera i mjukt tacosbröd.

Mjuka tacobröd med krämig svamp och ost innuti.

TÄVLING – Tävligen är avslutad

I samarbete med Santa Maria tävlar jag nu ut fem exemplar av kokboken Taco Mexican Style samt hela Santa Marias nylanserade Whole Chili-sortiment. För att delta i tävlingen ska du i kommentarsfältet nedan

– Svara på vad Santa Marias tre nylanserade chilisorter heter

– Motivera varför just du önskar vinna boken och chili-kittet!

Tävlingen pågår till den 5/7 kl 23.00. Santa Maria utser vinnare och beslutet kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

Inlägget är ett samarbete mellan Underbaraclara och Santa Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

82 kommentarer på “Vegetariska tacos med svamp”

 1. Jag är gärna med och tävlar.
  De tre nya chilisorterna heter: Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho.
  Motiveringen, vi är en tacoälskande familj som hamnat i rutin och därför behöver tips på nya goda maträtter i sann tacoanda.
  Håller tummarna!
  jagarsandra.blogspot.com

 2. Hejsan!

  Svar: Chili chipotle morita, chili ancho & chili guajillo, mums.

  Motivering: När jag bodde i Tyskland mötte jag min själsfrände som lagade äkta tacos om kvällarna. Hon flyttade tillbaks till Mexico och jag gick av och när vi ses igen i framtiden vill jag verkligen stoltsera med nya mat-skills!

 3. Kul tävling! 🙂

  Svar: Chili chipotle morita, Chili ancho & Chili guajillo
  Jag vinner gärna boken då vi inte alls gillar den svenska taco-varianten. Vi lagar ofta “tex mex tapas” och den här boken verkar passa oss perfekt som gärna testar lite nya recept och annorlunda twist på maten. En perfekt sommarpresent till maken som kan få lite ny sommarinspiration och inte behöver vara fastklistrad vid grillen hela sommaren 😉

 4. Hej,
  – Chilisorterna heter; Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho
  – Vi har en liten Ebba hemma (fyller sex år idag) som alltid svarar “Tacos!!” när man frågar vad hon vill ha att äta. Frågar man om det finns något annat hon kan tänka sig att äta är svaret “Skinkmacka!”. En något enahanda diet. Ebba är hur nöjd som helst med tacos varje vecka, men resten av familjen skulle gärna vilja variera taco-utbudet något för att inte helt tappa geisten över denna trevliga maträtt. Den här kokboken skulle med andra ord göra våra tacofredagsmys mysigare för hela familjen. 🙂

 5. Chili chipotle morita, Chili ancho & Chili guajillo
  Älskar verkligen tacos men det blir oftast bara samma, skulle behöva lite nya tips.

 6. Chili chipotle, chili ancho och chili guajillo! En sån där bok vore guld! Volontärade på barnhem i Mexico för 10 år sen, och fick då verkligen smak på mexikansk mat, men har inte riktigt lyckats få till det här på hemmaplan. En bok i ämnet skulle ju underlätta avsevärt! Chili, koriander, lime – mer sånt!

 7. Chili Chipotle Morita, Chili Ancho, Chili Guajillo.
  Besökte nyligen USA och fick mersmak på äkta mexikansk mat, det är så gott! Jag skulle verkligen ha nytta av den fina kokboken med enkla recept och är så nyfiken att prova de torkade chilisorterna från Santa Maria!

 8. De nya sorterna heter Chili chipotle morita, Chili ancho & Chili guajillo.
  Hela familjen älskar Tacos, med denna fina bok så skulle vi få lite ny inspiration och variation på favorit rätten. Kan man inte åka till Mexico så får man ta Mexico till hemmet.

 9. Svar: Chili Ancho, Chili Guajillo, samt Chili Chipotle Morita!
  När jag för en herrans massa år sedan jobbade som au pair
  i Los Angeles, så fick jag upp ögonen för denna kryddstarka
  och ytterst smakrika mat! Och ohh, så gott jag tyckte det var!
  Här hemma är det svårare att få till dessa smaker, tycker jag!
  Men med hjälp av både kokbok, och smakrik chili, så var det
  väl sjutton, om jag inte skulle få till det, så att det smakar som
  jag minns det!

 10. Får man vara med och tävla i dina tävlingar om man bor utomlands? Inom EU, om det gör någon skillnad!

 11. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita är de nya chilisorterna! Jag vill vinna denna kokbok för att min favoritrestaurang Calexicos som serverar underbar tacos inte längre finns i Malmö. Calexiocos hade öppet på sommaren i anslutning till Debaser, men denna vår bestämde sig Debaser för att stänga igen Calexico till förmån för, hör och häpna, överprisade foodtrucks.. MEN! Med denna Taco-kokbok skulle jag säkert kunna få samma upplevelse i mitt eget kök som på min favoritrestaurang!

 12. Men så smarr! Måste prova svamptacos, sambon är vegetarian och man tröttnar liksom på veg-färsen.

  Svar: Chili Ancho, Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo!
  – Jag vill gärna vinna då jag och min sambo älskar “svensk” tacos men vill prova på riktig mexikansk mat. Jag själv är glutenintolerant och sambon vegetarian så vi behöver verkligen inspiration och tips för att lyckas.

 13. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita är de nya chilisorterna.
  Älskar stark mat och vill gärna vinna boken för att få lite ny matinspiritation! 🙂

 14. Det här vore bra, eftersom jag alltid kör EXAKT samma innehåll till våra svenska tacos, och det blir såååååå tråkigt! Dessutom kanske de blir en regning sommar, då är det bra med taco istället för grill 🙂 Så därför vill, och behöver, jag vinna! Svaret är det jag fann på deras hemsida hoppas jag: chipotle morita, guajillo och ancho.

 15. De heter Chili chipotle morita, Chili ancho & Chili guajillo.
  Håller tummarna hårt för att ett av kiten blir vårt! Skulle passa himla bra i vårt kök nu under sommaren när det inte blir lika mycket stök eftersom grillen tar över hand så skulle jag vilja testa nya smaker ibland =)

  Kraaam & ha en mysig dag!
  Dessie – en hjärtebarnsmamma ♥
  http://dessie.vimedbarn.se
  dessie_2000@hotmail.com

 16. De nya chilisorterna heter Chili chipotle morita, Chili ancho och Chili guajillo.
  Skulle verkligen vilja vinna! Ska börja mitt andra år som student nu i höst och som student på låg budget har man inte alltid särskilt mycket inspiration till god och riktig mat (istället för nudlar eller pasta och köttbullar…) så en ny kokbok skulle vara perfekt och det finns väl inget bättre än lite variation på tacos!

 17. Chilisorterna heter: Chili Ancho, Chili Guajillo, Chili Chipotle Morita.

  Jag skulle behöva vinna en bok för jag är så hopplöst dålig på att laga mat.

  Med vänlig hälsning,
  Hedvig

 18. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita heter de nya smakerna. Jag skulle bli superglad om jag vann, har helt fastnat i köttfärssås och spagetti-träsket. Behöver ny inspiration!:-) Ha en bra dag!:-)

 19. De nya smakerna heter chili chipotle morita, chili guajillo och chili ancho. Jag önskar vinna boken för att jag gillar att testa nya saker inom matlagning och för att det skulle vara en jättebra present till min pojkvän som älskar chili och jag älskar tacos! 🙂

 20. Chipotle Morita, Guajillo och Ancho.
  Jag ska vinna för att jag stod och fingrade på just dessa på Ica, men saknade inspiration för vad man kan göra med dem. Jag älskar kryddstark och smakrik mat men är lite trött på svensson-tacos och vill ta tex-mex till en ny nivå. Hjälp mig genom att välja mig som en av fem lyckliga vinnare som får ta tacos till nya höjder!

 21. Chipotle Morita, Guajillo och Anchoheter chilisorterna.
  jag är en sån som är allergisk mot mycket- specifikt mot histamin som finns i nästan alla frukter och grönsaker- ämnet bildas när saker mognar. det gör att den svenska tacovarianten är off limits för mig- så den här boken kan ka ske ge mig nya uppslag för att kunna bjuda på fredagsmys där jag får äta samma sak som resten av familjen.

 22. De nya smakerna heter chili chipotle morita, chili guajillo och chili ancho.
  Och varför jag ska vinna? Jo, för att jag ääääälskar texmexmat och att överhuvudtaget slänga i chilikryddor i nästan all tänkbar mat! Faktum är att hela familjen älskar tacos, chiligrytor och sånt, och nya recept att variera sig med vore ju toppen! Santa Marias Anchochili i pulverform räknar jag f ö som guds gåva till mänskligheten. Såååå gott ju! 🙂 Måste prova denna nya också!

 23. Svar: Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo, Chili Ancho
  Fredag innebär tacokväll här hemma, för hela min familj älskar tacos. Eller, alla utom jag då! Men kanske kan även jag uppskatta tacokvällarna med lite inspiration från boken och chans att smaksätta med riktig chili!

 24. Hej Clara!
  Rätt svar är: Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita.

  Jag skulle vilja vinna för att tacos är något som vi ofta gör hemma, men skulle gärna vilja inspireras och utvecklas inom det mexikanska köket, så att middagen blir ännu roligare! Dessutom var ju boken väldigt snygg!

  Tack för en riktigt bra blogg!
  Mvh Elsa Aronsson

 25. Hej!
  Rätt svar är Chili Guajillo, Chili Ancho samt Chili Chipotle Morita.
  Jag önskar vinna då jag har ätit tacos varje fredag i 7 år nu och tycker det är kul att testa lite nytt ibland, annat än standardtacosen. Jag älskar tacos, älskar mexikanskt och ny inspiration vore så himla kul!
  Jag har dessutom egeninfört köpstopp på kokböcker, men att vinna en räknas ju inte 😉

 26. Hej Clara!
  Chilisorterna heter Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chiporle Morita! Jag tycker redan att jag har hittat den bästa vegetariska tacosen, men vi får väl se om en hel tacoreceptbok kan omvända mig?

 27. Svar: Chili Ancho, Cili Guajillo, Chili Chipotle Morita!

  – För att jag och min sambo snart har varit föräldrar i ett år, samtidigt som jag pluggat på heltid och han har jobbat. Klarade dessutom första studieåret med toppbetyg.
  Det vill man ju fira med tacos!

 28. Svar: Chili Ancho, Cili Guajillo, Chili Chipotle Morita.

  – För att jag absolut hatar tacos och hela tacoskulturen. Men när sådana här lite mer genuina receptsamlingar dyker upp är det bäddat för en omvändning!

 29. Yay för riktiga tacos! Chilisorterna heter Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho.

  Detta är en tävling jag gärna skulle vilja vinna åt min sambo som är en tvättäkta amerikansk chilihead! Han kämpar med svenskan och har äntligen lyckats få en doktorandtjänst och jag är grymt stolt – skulle vara en perfekt present eftersom han djupt sörjer avsaknaden av mexikansk mat här i lilla Lund…

 30. Chili Ancho, Chili Guajillo, samt Chili Chipotle Morita heter chilisorterna,

  och jag vill vinna därför att jag testade att göra dessa svamptacos idag efter att ha läst ditt inlägg och om alla recept i boken är lika goda som detta då är det en bok jag bara MÅSTE ha!

 31. Chili Chipotle Morita,Chili Ancho och Chili Guajillo är sorterna som kommit ut.
  Jag skulle gärna vinna en bok för att få något nytt på bordet,när jag går till butiken känns allt bara som samma hela tiden och inspirationen tryter,att vi förra året blev intresserade av chilin skulle passa in bra här och därmed få lite vidga vyerna om hur man kan använda och var.

 32. De heter: Chili Ancho, Chili Guajillo, Chili Chipotle Morita.

  Jag vill vinna för att jag fullkomligt älskar chili, jag har det i nästan all mat och gnager gärna lite på en då och då bara för att det är så starkt och gott, så ett chili-kit vore ju helt fantastiskt! Sedan är tacos en himla god grej som alltid mår bra av lite experimenterande och nytänkande, och jag kan tänka mig att boken bjuder på många recept som lyfter den här maten till helt nya höjder. Verkar som någonting för mig, helt klart!

 33. Chilisorterna heter Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chiporle Morita. Jag skulle vilja vinna en kokbok och ett chilikit till min man och mig. Vi behöver göra något tillsammans (inte så lätt med två kids) och han är grym i köket. Jag hade velat överraska honom med en chilikväll. Så kan han få undervisa mig :):)

 34. Chili ancho, chili guajillo, chili chipotle morita.

  Min sambo älskar chili och stark mat. Jag skulle inte kunna äta hans chili con carne om han inte Eva-anpassade den. Tacos är en favorit hos oss båda, och det skulle vara kul att överraska honom med (lagom) stark mexikansk mat i en ny tappning. Han skulle verkligen gilla att testa de nya chilisorterna!

 35. Chili Ancho, Chili Guajillo, Chili Chipotle Morita.

  När jag har hackat chili till grytor, lasanger och gratänger,
  har jag chilli i näsa, öron och mun.
  Smaken kittlar, smeker och spränger,
  jag gör chili på spis och i ugn.

  Om jag bara var tillräckligt klok,
  Som en chilireceptbok.
  Då skulle jag
  göra chili var dag

  -Med en receptbok blir chili min lag.

 36. Rätt svar: Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita
  Men ååååhh! Tänk att äntligen få frossa i riktiga mexikanska tacos igen och inte bara den vanliga svenska fredagstacosen som man tvingas utstå varje vecka 🙂

 37. Chili chipotle morita, chili guajillo och chili ancho 🙂 Åh vad det låter gott alltihop!

  För nästan 10 år sedan bodde jag i El Salvador (ett liitet land som ligger en bit under Mexico). Även om det finns en del skillnader mellan maten i de två länderna finns det också många likheter. Det jag saknar mest i El Salvador är maten.
  Tacos är min dotters favoriträtt, dessvärre är jag väldigt trött på den svenska versionen av tacos. Jag har därför försökt experimentera lite mer med mexikanska smaker för att göra det lite godare, och lite mer “äkta”. Dessutom dämpar det min saknad av Centralamerika, det känns nästan som att man är där när man får känna de ljuvliga dofterna från matlagningen 🙂 Det hade varit underbart att få ha denna boken i mitt kök, vi hade haft tacos till fredagsmyset varje vecka bara för att prova varenda recept! 😀

 38. Chilisorterna heter Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chiporle Morita

  Behöver ny inspiration för taco-kvällanrna med barn o barnbarn.. det blir så lätt det gamla vanliga och här finns möjligheten att lära nytt och tänka nya smaker vilket vore toppen för oss alla där hemma!

 39. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita. Chilikryddan gör mig aldrig nöjd, vill bara ha fler variationer. Den är för all matlagning till glädje och fröjd. Tips och idéer kan till mig få strömma, jag lagar nya rätter utan att de gamla glömma.

 40. Hej! Rätt svar är chili ancho, chili guajillo och chili chipotle morita. Min sambo älskar tacos mest av all mat, men jag har tyvärr fått sån avsmak på köttfärs o de vanliga tråkiga kryddorna i min graviditet denna gången att det inte är så roligt att laga det längre… Att hitta nya varianter o smaker hade varit så roligt att få överraska honom med! Svamp e trots allt nr 2 på hans matfavoritlista, och jag älskar vegomat any day of the week! Hoppas hoppas!
  Annie

 41. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chiporle Morita svarar jag. Åh, vad roligt om man kunde vinna! Älskar kokböcker och dammsuger varenda second hand-butik för mer inspiration men något sådant här har jag aldrig hittat. Vore härligt med en frisk fläkt i bokhyllan.

 42. Ancho, guajillo samt chipotle morita
  Mat ska smaka bra! Är det dessutom lätt att laga så blir glädjen dubbel!

 43. Rätt svar är: Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho.
  Jag önskar vinna denna tävling för att kunna ge detta till min lillebror som ska flytta hemifrån till sin första allra egna lägenhet. Min lillebror har alltid funnits där för mig och är bäst i alla lägen! Han älskar att experimentera med mat och gör då gärna stark mat. Så länge jag kan minnas har han alltid använt mycket vitlök, chili, piri-piri och andra starka saker i sin mat. Det vore verkligen fantastiskt att kunna få ge detta till honom.

 44. Svar: Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho.
  Det känns som att jag borde vinna eftersom jag aldrig vinner. Logiken säger att det är min tur nu! 🙂

 45. Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho.
  Jag bör vinna – eller rättare sagt min mosters familj som skulle få boken av mig. De har ätit tacos varje fredag i femton år (antagligen snarare sjutton). Är det jul den dagen så flyttas tacosen till följande dag. Hängivna tacoätare som kan få inspiration till att variera fredagsmiddagen inom tacosens ramar med andra ord!

 46. Jag skulle behöva en sådan där bok eftersom jag själv älskar Tacos och för mig är det en klassisk helgstartare. Men min käre sambo har börjat lessna på “vanliga” klassiska tacos och vill inte äta det lika ofta längre, men kan vi få lite nya tips på hur vi kan variera fredags-tacosen så kanske vi kan få tillbaka vår fredagstradition och jag får tacos så ofta som jag skulle vilja. 🙂

  Whole chili-sorterna heter: Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho

 47. En sån härligt färgstark bok skulle ge mig en massa ny inspiration till fredagstacosen!
  Chilisorterna heter Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho.

 48. Chili Ancho, Guajillo och Chipotle Morito.

  Tidigare kunde vi odla egen chili i våra söderfönster men sedan vi flyttade har vi bara norrfönster och chiliplantorna trivs inte längre. Det vore roligt att lära känna lite nya chilisorter!

 49. Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Ancho.

  Jag älskar att laga mat med en twist! Den här boken verkar sprängdfylld med massa spännande recept som jag så gärna skulle vilja testa och så är ju taco något utav det bästa jag vet med =)
  /Saraeriksson@hotmail.com

 50. 1. Chili Ancho, Chili Chipotle Morita och Chili Guajillo.
  2. Det här skulle bli världens bästa gå bort-present nu när jag är bjuden på fest hos min brors flickvän!
  Hon älskar att laga mat och att trixa och prova sig fram! I november ska de resa till just Mexico och det skulle vara kul att få ge henne/dem en present som taggar deras nyfikenhet och ger aptit på mer!

 51. Ancho, guajillo samt chipotle morita
  Mat ska smaka och ha hetta. njutningen ska svida på tungan 😉

 52. Chili Ancho, Chili Chipotle Morita och Chili Guajillo.
  Vi äter taco 3 av 4 fredagar hemma hos oss. Äldsta sonen som har flyttat hemifrån kommer hem till oss varje gång det vankas taco. Det skulle vara kul att variera sig lite för det blir samma tacofärs och samma grönsaker och samma bröd och såser varje gång. Lite tips och lite nya smaker skulle smaka fint. =)

 53. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita.

  Jag har alltid varit världsbäst på att bränna mat och krydda dåligt, men senaste året har jag verkligen insett det roliga i att laga mat och tar mig nu ordentligt med tid och förberedelser. Därutöver vågar jag också när det gäller att krydda! Vore himla kul att experimentera med chili framöver!

 54. Hej!
  Dom nya sorterna heter:
  Chili ancho, Chili guajillo och Chili chipotle morita.

  Jag vill vinna för jag älskar tex mex mat och det som är så bra är att det inte behöver vara gluten eller laktos i för att vara gott och kännas äkta eller hur man säger 🙂

  Sen är maken tokig i chili i alla former! ! Skulle ligga bra till hos honom om jag vann det här. Kanske tom kan tänkas bli en klänning åt frun 😉

  Ha en fin vecka!
  Mvh
  Malin Svensk Björck

 55. Chili ancho, Chili guajillo och Chili chipotle morita.

  Jag vill helt enkelt lära mig mer om vad mexikansk mat verkligen är. På riktigt.

 56. Svar Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo och Chili Anjo ! Skulle behöva piffa till taco myset på fredagarna! Detta skulle nog tillföra lite vuxen smak och sting! Recept bok tas tacksamt emot då kocken i familjen har slut på mat ideér 😉

 57. Dom nya sorterna heter:
  Chili ancho, Chili guajillo och Chili chipotle morita.
  Jag skulle så gärna vilja bjuda mina barn på en annourlunda tacomiddag! Börjar bli så trött på den gamla vanliga tacofredagsmiddagen.. Så inspiration och härliga recept skulle jag verkligen behöva! Kram Maria

 58. Svaret på frågan är Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita.

  Motivering:
  I vår familj finns många magar att mätta,
  som mer än annat gillar recept med hetta,
  och Santa Marias nya chili-sortiment,
  kan därför vara det bästa som oss hänt,
  för har sorterna bara rätta styrkan,
  kan de bli föremål för så stor dyrkan,
  att jag spontant utbrister likt en Mexikan,
  “Ay, caramba” över hela stan!

  /Lina niohl@bredband.net

 59. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita Santa Marias produkter är smakrika-variations rika sagolika i sitt slag helt unika. Med en ny kokbok hoppas jag på att jag ny inspiration till god mat ska få

 60. Svar: Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita.
  Vi är familj som gillar mexikanskt – därför vore det kul med nya recept att testa

 61. Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo (inte Guillou som telefonen ville ha det till..), Chili Ancho.

  En utav mina bästa vänner har varje gång vi passerat denna bok i en bokhandel sagt: “Den ska jag önska mig i julklapp/Den ska jag köpa när jag har pengar”. Hon är student och har sällan de där pengarna till övers. Och det är långt till julafton. Vill ge den till henne! Nu!

 62. Chili Chipotle Morita, Chili Guajillo (inte Guillou som telefonen ville ha det till..), Chili Ancho

  Jag vill gärna vinna för både min syster och några av våra närmsta vänner är ofta i sydamerika, så det hade varit roligt att kunna bjuda dem på lite mexikansk mat då de gillar mat med lite spice i.

 63. Svar: Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita.

  Taco förenar denna familj… Den enda typ av mat som ALLA gillar.
  Så för fortsatt matro skulle jag behöva fler recept med taco…

 64. Svar: Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita

  Här hemma i min familj älskar vi tacos, och vi äter det ofta på fredagskvällarna tillsammans. Vi skulle gärna vilja ha lite ny inspiration och variation, då det tyvärr blir ganska tråkigt att äta samma “gamla vanliga tacos”, hur gott det än må vara.

  Inspiration är något som jag tror vi skulle finna i denna färgglada bok, och just därför skulle vi vilja vinna den. En stor bonus är det medföljande produkterna så vi direkt kan göra oss redo och testa loss!

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 65. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita

  Jag älskar att laga mat, och jag läser receptböcker som kvällslektyr. Hoppas jag vinner en bok jag saknar i mitt bibliotek.

 66. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita

  För ett halvår sedan kom jag tillbaka till Sverige efter en utbytestermin i Mexiko. Att bjuda mina mexikanska kompisar på Sverigetacos var nästan lika exotiskt för dem som när jag bjöd på köttbullar och potatis, och det kändes väldigt tråkigt att åka tillbaka till Sverige och inse att Sverigetacos var det närmsta jag skulle komma min älskade mexikanska mat i fortsättningen. En enda enkel mexikansk salsa skulle ju innehålla FLERA OLIKA chilisorter! Väl hemma började jag se fler chilisorter än jag var van vid i affärerna, vilket gjorde att mitt hopp om att kunna göra en “riktig” salsa tändes. Dock så har jag inte kommit mig för att utforska de olika chilisorterna för att kunna översätta dem till de mexikanska smakerna än, och därför hade det varit helt fantastiskt att både få en receptbok och chilisorterna för att kunna hitta tillbaka till mitt mexikanska kök! Mina svenska vänner förtjänar en ordentlig hemvändarmåltid med de rätta mexikanska smakerna, och det här skulle vara en perfekt ingång till det.

 67. Svar: Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita.

  Både jag och min sambo älskar mexikanska smakerna och äter någon form av taco minst en gång i veckan. Allt från vanlig svenne-taco till 8 timmars draget högrev. Och när man äter det så ofta kan man ju behöva en del nya recept att testa. Därför borde jag vinna boken!

 68. Chili Chipotte Morita, Chili Guajillo och Chillo Ancho
  Med år vid spisen med mat åt en familj på sex, har jag hela tiden önskat att kunna återskapa en mexicansk böngryta jag en gång ätit i Tucon, men aldrig lyckats. Om jag finge inspiration till annan Mexicansk mat kanske jag får inspiration att lyckats. Det vore en bok i guld värt!

 69. Chipotle Morita, Guajillo och Ancho.
  Håller tummarna för en vinst som skulle innebära en gigantisk taco-fest för nära och kära!

 70. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita

  Jag skulle vilja göra tacos till min sambo, han är helt galen i chili och vi har typ hela kylskåpet fullt. Jag är inte fullt så såld på detta ännu, men tror att lite najs recept skulle sälja in det hos mig också.

 71. Chili ancho, chili guajillo och chili chipotle morita.

  Nyss utflugen ur hemmet – tacos blir självklart räddningen! Jag lagar min på svarta bönor vilket gör den både billig och tasty som sjutton. Tacos är ju superlätt att laga dessutom, en bra skola innan jag vågar mig på mammas kålpudding-recept…
  En liten hjälp med ingredienserna mottages tacksamt såklart, kanske kan jag vidga mina tonårsvyer på köpet med denna bok?

 72. Chili Ancho, Chili Guajillo & Chili Chipotle Morita.

  Jag skulle vilja ge denne vinst vidare till min älskade make i present. Han är fantastisk i köket men har på senaste tiden tappat all inspiration. Jag vill se den där härliga glöden i hans blick när han gör det han älskar, ingen nackdel förstås att jag får agera provsmakare:)

 73. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita

  Jag kan inte laga mat utan att slavisk följa ett recept. Mexikansk mat började jag älska när jag för första gången åt på en mexikansk restaurang i Uppsala i början av 90-talet. Jag kom från en liten by, där den enda restaurangen var en pizzeria. Jag blev helt salig av de mexikanska smakerna. Romansen med den mexikanska maten tog sig oanade höjder när jag sedan, många år senare, fick möjlighet att besöka Mexiko och prova den äkta mexikanska maten! Kärlek i stora lass! Jag vill laga detta hemma också! Men jag behöver en riktig kokbok för att klara av det! Hoppas!

  Annika Nilsson
  aneritrea@hotmail.com

 74. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita.

  Köttfärs, tacokrydda, skal/tortillas, grönsaker, ost och tacosås eller salsa… Killarna här hemma älskar det, men jag har tröttnat! Det smakar ju exakt likadant varenda gång! Jag vill upptäcka nya sätt att njuta av de mexikanska smakerna.

 75. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita!

  Många matexperiment brukar sluta med katastrof i mitt kök. Och inte bara maten. Fler här som har råkat elda upp vattenkokaren på spisen? Att läsa receptet i inlägget får det verkligen att vattnas i munnen! När jag läser kokböcker känner jag smaken av den färdiga rätten… Älskar att testa nya saker, gillar mat med mycket smak, skulle vilja ha inspiration till kryddiga rätter (kör mest samma 2-3 rätter om och om igen på den fronten och det blir tråkigt i längden). Med denna kokbok kanske jag kan lyckas få till nåt riktigt gott, flera nya favoriter…. 🙂

 76. Chili Ancho, Chili Guajillo & Chili Chipotle Morita.

  Tacos är bland det godaste som finns, kör ofta på samma stil så därför skulle det vara oerhört kul att vinna receptboken så man kan uppdatera sin tacostil! Alla älskar ju tacos, det är ju typ Sveriges inofficiella nationalrätt på fredagar så såklart är det det som bjuds när det kommer gäster! Jag vill lära mig mer!

  /linda segerfeldt
  linda_segerfeldt@hotmail.com

 77. Chili Ancho, Chili Guajillo & Chili Chipotle Morita heter de nya sorterna.Jag vill vinna för att kunna ge bort boken till min svärmor som inte “förstår sig på tacos”. Denna bok kanske kan få henne på andra tankar och hitta någon sort som hon faktiskt förstår sig på och gillar!

 78. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita

  Jag är vansinnigt less på att ständigt få reklam eller räkningar i brevlådan. Jag älskar mat, älskar smaker och att inspireras av nya läckra recept. Sa jag förresten att jag aldrig får spännande brev i brevlådan…?

 79. Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita.
  Jag har 4 barn och en make hemma. Enda gången jag inte hör “Jag gillar inte…” eller “Jag tycker inte om…” är när vi har tacos hemma. Med en tacos-kokbok skulle hela familjen bli mycket gladare och kocken kanske kan stå och sippa på en mexikansk drink under tiden maten blir klar.
  // Eva
  snuttetutt@hotmail.com
  http://www.close2you.se

 80. Svar: Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita

  Jag älskar tacos, och jag skulle så gärna vilja lära mig göra tacos på flera sätt,oftast så blir det ju bara kötfärs, skal, grönsaker och sedan sås. Det ändras aldrig och trots att jag älskar det med skulle jag vilja testa lite andra tacorätter 😀

  Stinaliffner@hotmail.com

 81. Svaret är: Chili Ancho, Chili Guajillo och Chili Chipotle Morita
  Tillsammans med min chilitokiga grabb vill jag pröva nya rätter som får smaklökarna att hurra. Med kokboken Taco Mexican Stylen kan vi kanske nå chilihimlen.