Som liten var jag fascinerad av sådana där tavlor med uppnålade, döda fjärilar. I vuxen ålder tycker jag bara att det känns obehagligt att fånga fjärilar för att nåla upp dem även om jag för all del fortfarande tycker att det är rätt vackert på sätt och vis. Men jag har gjort en egen, djurvänlig variant istället, med inramade uppnålade löv i en djup ram. Med växtens namn skrivit under på latin. Pressar man löven innan man lägger dem i tavelramen blir de släta och fina. Men jag gillar 3D-känslan när de krullar ihop sig – så mina löv har fått vara precis som de är. Själva ramen var så illande vit så jag målade den med lite kaffe för att den skulle mörkna och få en dovare färg. Lätt som en plätt och ett ganska fint pyssel att göra med barn – bara att gå ut i skogen och plocka på sig fina fynd!