Blommiga rummet

I vårt matrum finns en öronlappsfåtölj som min mamma klädde om i blått linnetyg för säkert femton år sedan. I den slänger jag mig direkt jag ätit upp maten eftersom mina fogar inte gillar att jag sitter på en vanlig pinnstol. Här sjunker jag också ner och läser morgontidningen eller böcker om kvällarna.

Njuter verkligen av att plocka in och komponera buketter på sommaren. Här syns rödklöver, prästkragar och byaskvaller.

Och blåklockorna på bordet påminner om mormor och morfar – på deras tomt växte det sådana fulla gräsmattan!

I fönstret står Mårbackapelargoner. Fönstret behöver putsas men först ska det renoveras och kittas om. Det får bli nästa projekt här hemma.

Och på vitrinskåpet står de sista blommande lupinerna och syrenerna och pryder sin plats med kungaporträttet. Blomsterprakt at its best!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Blommiga rummet”

 1. Men oj vilket roligt namn, byaskvaller, här i finlandssvenska Österbotten kallas de blålila blommorna för lilaklockor, istället för blåklockor. Kul hur olika det kan vara! 🙂

  1. Ja, visst är det =) det var en bloggläsare som lärde mig namnet. Blommorna har fått det därför att de “sprider sig som byaskvaller”. Mycket träffsäkert =)

  1. Ja, men det är nog ganska ovanligt för just oss. Vi har någon envis senblommande sort som kommer när allt annat blommat över =)

 2. Äntligen, jag har den hemma på gården och den håller på äta upp hela gräsmattan..Oj vad den sprider sig eftersom huset legat orört många år innan vi köpte det. Så äntligen..vad heter egentligen den lila skvallerhönan? http://www.esterii.blogg.se

  1. Toppklocka.

   Så fort man vänder ryggen till så passar den på..( att sprida sig) …byskvaller.

 3. Händig mor. Vilket bra jobb hon gjorde med stolen. Så fint att ha sån’t kvar och kunna njuta av det dagligen.

 4. Underbart med alla dessa ängsblommor. Plockade ett gäng igår på kvällspromenaden med hunden och stannade upp och tänkte vad ljuvligt allt är nu, denna tid.