Septemberlördag

September är världens vackraste månad! Och kanske speciellt denna varma, sköna september med hög klar luft!

Jag försöker ta vara på ljuset och vara ute så mycket som möjligt för att spara ihop kraft och energi inför vintern som kommer. Idag ska jag arbeta i trädgården, ta rätt på skörd och sedan baka något smarrigt av alla äpplen som vi har!

(Klänning Maria Westerlind, Kappa en fem år gammal från Monki och skor ifrån Vagabond)

En klar favorit bland höstkappor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Septemberlördag”

  1. Vilken fin klänning! Låter smarrigt att ta hand om äpplen. Har just läst ett enkelt recept på äppelkaka inne hos Queen of Kammebornia. Så nu blev jag ännu mer frestad! 🙂

  2. Va tjusig du är! Älskar hösten – den mår min själ väl av. Själv ska jag ut och plocka iordning i trädgården.

  3. Jag har ett boktips till dig! Har precis läst ut tredje och sista delen i Kristina Sandbergs romantrilogi om Maj (den sista delen har precis kommit ut). Jag tror att du skulle älska den! Förutom att den utspelas lite förr i tiden (vi får följa Maj under 20-30-40-50-60-talen) så är det mycket husmoderlighet. Språket är dessutom fantastiskt och man kommer så nära inpå Maj att hon slutligen känns som en riktig person. Jag är helt förstummad efter att ha läst tredje delen. De bör läsas i den ordning de gavs ut, så börja med “Att föda ett barn”, sen läser du “Sörja för de sina” och sen “Liv till varje pris”. Förstår om du inte har mkt lästid nu med lilla bäbisen och allt men jag kunde inte låta bli att tipsa eftersom de känns så “underbara-clariska” liksom. Dessutom finns en slags nutidsröst som funderar och resonerar kring ifall Maj verkligen tänkte på sin egen lust, sin egen vilja osv eller om kvinnor tänkte annorlunda då deras situation ju var radikalt annorlunda. Nu ska jag sluta babbla, fina höstbilder!

  4. Åh så fin du är i din klänning! Och vilket härligt höstväder vi har ja. Var på en skön promenad idag och konstaterade ännu en gång vad vacker naturen är. Hösten har alltid varit min favoritårstid.

  5. Hej Clara,
    kan du dela något äppelecept? Har fått ihop en fin kasse från en lekpark med äpplen som ingen tar. Underbart! Fina bilder!