Bokmässan

Idag reser jag till Göteborg en vecka! För att ha släppfest för min klänning hos Jumperfabriken på onsdag, närvara på Bokmässan och signera böcker på söndag, och däremellan träffa lite andra samarbetspartners jag har. Ska bli superroligt. Dessutom ska jag hänga med min systers familj i sju dagar. Inte fy skam inte!

På bokmässan kommer jag och Annakarin medverka på söndagen. Först på Ung Scen i A-hallen klockan 10.30 och på Monterscenen B05:22 klockan 11.20, samt på ett miniseminarium klockan 13.00 i lokalen F5. Både FIXA och BAKA kommer finnas till försäljning och signering och har ni köpt någon av mina tidigare böcker Underbaraclara – Vintagepimp och Hemmafix eller Underbaraclaras Garderob – Pimpa, sy och fixa går det självklart fint att ta med dem för signering. Hoppas jag får se många av er bloggläsare på plats. Det är alltid lika roligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Bokmässan”

 1. Hur löser du det med jobb och amning? Det är så lätt att bara svara bröstpump men för mig funkade det inte alls.

  1. En kan väl ta bebisen med på bokmässan och amma i pausen? Funkar säkert finfint! Alternativt ha en tetra ersättning i beredskap som barnvakten/pappan etc kan ge om det kniper. Allt löser sig 🙂

   1. @E: Rätt respektlöst att svara någon som frågar om råd i bästa sättet att kombinera amning och jobb rådet att ge barnet ersättning istället. Kommentarer som “du kan väl ta med barnet och amma i pausen” har jag också varit idiotisk nog och slängt ur mig en gång i tiden. Har dock bett samtliga nyblivna mammor om ursäkt och skäms som en hund för mitt beteende idag. Idag när jag har erfarenhet av helamning och vet att man inte kan räkna med att spädbarn fungerar så.

  2. @nyfiken: 1. Lyssna inte på klämkäcka “allt löser sig det är väl ingen konst att amma, bara köp en tetra idioter”.
   2. Utgå från barnet, låt vuxna anpassa sig efter barnets basbehov, inte tvärtom. För mig fungerade inte pumpning heller och jag ville amma, inte riskera att sina pga perioder med ersättning så jag tog helt enkelt med barnet. Har man turen att ha ett lugnt barn som bara sover och äter och en omgivning där man kan amma när barnet behöver äta kan det gå hur smidigt som helst. Jag har suttit och diskuterat jobb medans pappan gått ut med nytankad bebis och allt har funkat jättebra.
   3. Jag har också varit med om det motsatta. Ett av våra barn blev bara stressad och klängig och behövde lugn och ro vid amningen under vissa perioder. Då gick jag ner i tid under några månader och sedan fungerade det bra igen att pappan tog över. Då hade jag dock inte samma behov av att ha barnet nära för mjölkbildningen som vid första barnet dock. Mitt råd är att vara flexibel och försöka ha så mycket backup med den andra föräldern och nära och kära som möjligt. För min del har det varit en hel del jobb/plugg på natten också för att få det att gå ihop.