Listan

Jag kan läsa människor och stämningar väldigt bra. Det är inte alls en så trevlig egenskap alltid då jag ofta har svårt att hålla distans till det jag ser

Jag vill sockeravgifta mig själv men det går inte. Är alltid så sockersugen när jag ammar!

Jag borde verkligen byta företagsbank och laga min bankdosa som är trasig.

Jag har jobbat på snabbmatsrestaurang. Det var fruktansvärt på grund av cheferna – men rätt roligt i övrigt. Jag har stor respekt för alla som utför sådana typer av  jobb. Vet precis hur svettigt och otacksamt det kan vara.

Jag skulle gärna resa till fjällen och bo i en stuga och bara plocka svamp resten av september

Jag gillar att prata länge med smarta vänner. Om högt och lågt. Jobb och kärlek. Politik, gud och löneförhandlingar. Prata, prata, prata det är vad jag gillar mest här i livet!

Jag älskar att sjunga

Jag måste verkligen sluta skjuta upp skitsaker som att laga trasiga bankdosor (den har varit trasig i två år nu)

Jag behöver få en bättre hållning. Är som en hösäck

Jag får för lite motion – därav hållningen.

Jag har inte särskilt lätt för att bli arg. Eller jo arg blir jag men efter överläggningar med mig själv är det väldigt sällan jag tycker att det är värt att agera på min ilska.

Jag kan inte vara på höga höjder pgav höjdrädsla. Samtidigt kan jag inte låta bli att utsätta mig för det då jag gillar svindeln och pirret och illamåendet som följer.

Jag vill inte prata i telefon i onödan. Tycker att telefonsamtal är lite läskigt.

Jag borde inte vara så känslig. Men jag är känslig och blir rörd och gråter varje dag för stort och smått.

Jag gillar inte stora fester. Jag går ju aldrig på någon av de mingel och galor jag blir inbjuden till i egenskap av bloggare. Kan knappt tänka mig något värre faktiskt. Jag inser att jag låter skittråkig men om jag nu ska vara ärlig så föredrar jag Glommersträsk framför Guldknappen alla dagar i veckan.

Jag älskar inte spiskummin och torkad koriander som luktar armsvett

Jag måste inte passa tider särskilt ofta. Att passa klockslag stressar mig så jag har försökt bygga bort det ur mitt liv.

Jag behöver inte skjuta upp saker- så varför gör jag det ändå? Jag blir TOKIG på mig själv och mitt eviga prokrastinerande!!!

(listan skamlöst snodd ifrån Sister Disco)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 kommentarer på “Listan”

 1. Åh så lik mig, det är alltid lika skönt att höra att andra inte heller tycker om att prata i telefon!

  Fast jag älskar spiskummin och är grym på att passa tider 🙂

 2. jag passar alltid tider men jag blir också jättestressad om många moment ingår. som att se fräsch ut, sminka sig lite, inte ha converse med hål och hitta en vinterjacka när det blivit iskallt plötsligt och jag har en tid att passa. och så bankdosan. jo vet. min ligger i kassaskåpet för att jag inte ens orkar lära mig internetbank. jo jag vet megaslött. och börjar bli nöjd med dinosaurieprägeln.
  och jobb skjuter jag inte upp
  samtal kan jag skjuta upp länge länge
  och städar aldrig. skulle nästan inte komma på tanken. annat än vid total måste
  men men måste ju inte bättra sig heller. man kan vara nöjd med det mesta

 3. Jag fixar inte tacokrydda (spiskummin) för jag tycker det luktar svett. Alla som jag säger det till kollar konstigt på mig. Då vet jag att jag inte är ensam iallafall 🙂

 4. Bästa Clara, först så vill jag uppmuntra dig om det där med socker. Jag har slutat äta socker för ungefär ett halvt år sedan (ok, det är inte så att jag inte äter socker alls, men jag är på en väldigt låg nivå). Och det har jag kunnat göra genom boken “I quit sugar”. Sjukt bra och rekommenderas!!! Socker är gift för vår kropp.
  Jag mådde mycket bättre efter bara lite tid. Och fortfarande är jag inte alls lika mycket sugen på sötsaker. Och om jag är det så tycker jag nu att många saker är alldeles för söta. Så min smak förändrades mycket.

  Och sedan vill jag också uppmuntra dig att skriva en lista med saker du kan och är bra på. Vi får stå för det! Vi får säga det här kan jag och på det är jag riktigt bra. Gud har skapat oss med underbara egenskaper och jag kan tycka att vi lever i ett samhälle där vi inte får säga vad vi kan utan där folk blir glada när de får klaga.
  Det har ingenting att göra med stolthet eller arogans utan med tacksamhet för det vi är och har.

 5. Rolig lista! Jag har slutat äta socker (alltså vitt vanligt socker) sedan några månader. Detta pga hud- och magproblem. Mår riktigt bra!! Jag älskar fika så mitt tips är att äta andra former av socker. Det kanske inte är 100% bra men i alla fall bättre. Så jag bakar med dadlar, agavesirap, honung, banan, torkad frukt & bär, kokos, mandel, stevia… 🙂

 6. Du har säkert hört tipset innan, men läs “drunkna inte i dina känslor”! Du kommer känna igen dig!

 7. Haha, jag gillar inte heller att prata i telefon, sms:ar 99% heller än ringer (men uppmuntrar alltid alla andra att ringa) Detta är lite märkligt då jag under många år jobbade med mobiltelefoner 😀

  Kul lista 🙂

  & Fixa bankdosan! 😉

  Heléne

  http://helenesjul.blogspot.se

 8. “så föredrar jag Glommersträsk framför Guldknappen alla dagar i veckan.”

  Underbart!, underbara Clara!

 9. Jag är likadan när det gäller att läsa av stämningar. Fy vad jag önskat att jag var blind för sådant många gånger! Undrar om det hänger ihop med att inte gilla prata i telefon, för det gör jag inte heller. Kanske för att det är svårare att känna av människor ordentligt när en inte kan se kroppsspråket och ansiktsuttrycken.
  Mvh, en annan med trasig bankdosa.

 10. Nejmen gud, anamma din känslighet! Det är bra att känna. Min mamma brukar alltid säga att skratta är minsann lika normalt som att gråta. Det är bara det att gråtandet är mindre accepterat, så de flesta av oss håller tårarna inne så gott det går eller gråter i ensamhet när ingen ser. Vilket är synd då andra lättare kan trösta om de ser att någon är ledsen! Heja tårar alltså!

 11. Haha, den listan hade jag kunnat skriva, om man tar bort höjdrädslan ( skulle jag aldrig erkänna! ) och gråtandet ( skulle jag heller aldrig erkänna, men jag har svårt för att gråta). 🙂 min banksosa är trasig med, men numera har jag BankID och behöver inte använda någon. 🙂

  Trevlig kväll! 🙂

 12. Haha! Min bankdosa säger åt mig att det är dags att byta batteri. Men det har den gjort i säkert två år, snacka om att jag är glad att jag inte gjorde det på direkten. Det hade varit grymt slöseri. Ibland är det bra att vara lite slarvig!

 13. Sockertips: jag upptäckte att mitt sug kom när jag fick för lite näring i mig, och du behöver väl än mer nu. Gröna blad/gröna smoothies är det som hjälpt mig mest och överhuvudtaget mer frukt och grönt i sitt naturella tillstånd.

 14. Åh Clara. När jag tänker att det är fel på mig för att jag inte vill passa tider och för att jag är känslig och inte vill vara effektiv och bara jobba utan att ens tycka det är rolig eller får dåligt samvete för att jag inte träffar folk varje kväll som alla andra verkar göra – så tänker jag på dig och på att det inte är mig det är fel på utan det sjuka systemet. Tack för det och för att du delar med dig!

 15. Ett tips till att förbättra din hållning är att köra “Mamma Mage” träning! Superbra och enkel att göra hemma. Ladda ner appen “MammaMage” och börja idag 🙂 Den är pedagogisk och stärker upp bålen steg för steg. Du kan också gå in på hemsidan (mammamage.se) och läsa bloggen. Katarina Woxnerud som har gjort den är bäst på området när det gäller mammaträning.

 16. Vilket bra inlägg. Jag uppskattar listan. Själv använder jag mailen i betydligt större utsträckning än telefonsamtal.

  När jag läser listan får den mig att tänka på HSP – Highly Sensitiv Person.
  SvD gjorde en artikelserie om detta 2012.
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/hogkansliga-pejlar-in-vagor-i-luften_7074009.svd

  Ett tips på en bok av svenska författare
  Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade av Maggan Hägglund, Doris Dahlin

 17. Jättebra lista! Skönt att fler ogillar telefonen 🙂
  Vill bara påminna om att ordet “gud” är korrekt stavat med liten bokstav i den bredare betydelsen [en gud, vilken som helst], Shiva eller Tor eller Poseidon. Men om du syftar på guden som kristna tror på, så är “Gud” ett egennamn och stavas liksom ovanstående gudar med stor bokstav. Det är inte detsamma som att tex skriva “Han” med stort H, som är en särskild hedersbetygelse och är valfritt.
  Tack för att du bloggar! Dina politiska inlägg och deltagande i programmet “de obekväma” hade stor betydelse för att jag detta val lämnade alliansen för att rösta på MP. Fortsätt vara sådär ärlig och rak och öppen!

 18. Jag rekommenderar Olga Rönnbergs bok Träning för nyblivna mammor. Börja lugnt och försiktigt så ska du snart få din bålstabilitet tillbaka och en schysst hållning! Kram J