Sovrummet i ny skrud

Här kommer en liten sneak peak på sovrummet som är färdigtapetserat! Nu har vi äntligen flyttat tillbaka och får sova i en riktig säng igen efter tre veckor på en alldeles för tunn madrass med världens ryggont som konsekvens.

Jag är så himla nöjd med resultatet! Jag valde efter mycket velande och funderande tapeten India Paper ifrån Cole & Son. Tycker att blommorna är så fina samtidigt som botten på tapeten är ljus och inte konkurrerar med vår vackra utsikt! Garderobsdörrarna klädde jag med tapetstumpar som blev över.

Det fattas en massa saker i sovrummet fortfarande – men det är i alla fall tusen gånger bättre än innan! Ett problem (trevlig sådant men ändå) hemma hos oss är att det är så undermöblerat. Jag har liksom inte grejer så att det räcker till för alla rum. I alla fall inte sedan vi öppnade upp och gjorde matrum där nere. Då tillkom en massa kvadratmetrar vi inte använt förut. Och jag har varken blommor, möbler eller lampor till att få det att kännas ombonat och inbott. Det får bli en tur hem till tant Märtas gamla hus så småningom för att se vad vi kan hitta!

Efter en renovering uppstår en hel del kaos så morgonen har ägnats åt att städa upp i det men resten av dagen tänker jag spendera i sängen med Folke och en bra bok! Lördagslyx.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Sovrummet i ny skrud”

 1. Åh! längtar tills jag är färdig med min utbildning och jag och familjen flyttar någonstans mer permanent, så jag kan fixa ett hus och veta att jag ska stanna. blir så inspirerad inför den tiden när jag tittar in här!

  http://nettelblad.blogg.se

 2. Så fint!! Gillar verkligen din stil! Jag undrar vad din tapet du har i köket kommer från?

 3. Hej!
  Kan jag få se hela bruna skåpet? Tror jag har liknade men har tappat en struktur.
  Vänligen Mia

  1. Melker gör ju inte så mycket han är ju bara en hund men Bertil var ute på åkern med sin far och sedan hos en kompis!

 4. Hej, vad roligt, vi har en exakt likadan skänk i vårt sovrum som vi ärvt av min sambos morfar. En perfekt sovrumsmöbel! Vi har också en blommig tapet i sovrummet dessutom!:) väldigt fint har ni gjort det! /Hivi

 5. Blir du inte trött på/av alla olika mönster du har hemma? Ingen kritik eller avsiktlig oförskämdhet, smaken är givetvis både olika och fri, jag bara undrar av ren nyfikenhet. Jag är själv väldigt intresserad av design och inredning, men är känslig och tycker att det lätt blir för mycket. Kan tycka det ser snyggt ut – en stund, sen känns det mest rörigt och osammanhängande. Jag tycker bäst om vita väggar och enhetliga färger och mönster, många tycker det blir för kalt och tomt, men jag tycker det är vilsamt. Ja ja, vi är väl olika helt enkelt.

  1. Nej, faktiskt inte! Jag har ju haft ett helvitt hem i många år som jag successivt tapetserat över just för att jag känner att vitt blir så oroligt. Har man vitt på väggarna vill i alla fall jag ha en hel del konst och prydnadsförmeål för att det inte ska bli för kalt och många tavlor kan jag tyvärr uppleva som lite plottrigt (dock inte hos andra direkt). Fondväggar är jag inte heller så förtjust i personligen då de blir mycket mer dominanta än ett heltapetserat rum. En fondvägg i ett vitt rum sticker ut mycket (vilket kan vara snyggt förstås) medan ett heltapetserat rum blir väldigt lugnt och du kan ha ganska få saker utan att det känns plottrigt om du förstår hur jag menar? Men smaken är ju som röven klöven 😉

   1. Ja då, jag förstår hur du menar 🙂 Och det ser så fint ut på dina foton, det är väl bara så att jag behöver ha det på ett annat sätt själv. Jag njuter av färg och form och mönster hos andra, men vill ha det “svalt” hemma. Jag upplever lätt mönster och prylar som påträngande, som om de inte lämnar mig någon ro om jag har dem inpå mig. Men, som sagt, smaken är förskilld. 🙂

 6. Vita väggar är ingen konst, men att välja ut mönstrade tapeter som lever i symbios med möbleringen – det är fingertoppskänsla!

  1. För mig är dt helt enkelt så att mönstrade tapeter inte alls lever i symbios med möbleringen, för mig handlar det om smak, och vad som känns vilsamt för mig, inte om konst eller fingertoppskänsla. Vi är olika, och det är ju det som är så inspirerande och roligt! Jag tycker jättemycket om att höra och se hur andra tänker och fungerar, och kan tycka det är hur fint som helst hemma hos andra utan att det är så jag vill ha det hos mig. Det är ju en sak att njuta av andras inredning en stund, hemma hos dem, än att leva i det jämt själv.

   1. Ηåller med om detta. Det beror helt på vilka visuella intryck man gillar alternativt är känslig för. Dessutom så kan färg på väggen ge bra utrymme för att variera inredningen. Jag har haft ljusgrått, en kall beige, blått och gult på väggarna allt beroende på mina behov för tillfället. Vitt på väggen utesluter inte alls fingertoppskänsla. De grekiska öarna är fulla av hus med kritvita väggar som är hur estetiska som helst 🙂

    1. Kul att tog upp de grekiska öarna – det finns inte mycket som är så vackert, tycker/känner jag! Det svalt vita mot det blåa – havet och himlen – och mot de ljuvliga växterna, citrusträden osv… Såå vilsamt, det ger mig luft att andas, det lämnar själen fri att dansa och sjunga… Och att just komplettera det vita, svala så att kontrasterna lever – DET är fingertoppskänsla och konst för mig om man nu alls ska resonera i de termerna. Och just kontraster är det som skapar liv och en harmoni, därför är det här en underbar blogg att läsa och titta på, jag njuter i fulla drag av den hemtrevnad Clara omger sig med och delar med sig av – för det ÄR fantastiskt vackert och mysigt, även om jag vill ha det annorlunda hos mig! Visst är det härligt att vi alla kan komplettera varandra på så många sätt, det är i motsatsförhållanden man tydligare kan få syn på detaljer och rikedom i de ofantliga valmöjligheter vi har! Häftigt är det 🙂 Tycker Ninna

 7. Väljer ni inte tillsammans? Här ska det vara så demokratiskt att vi nästan inte kommer till beslut. Men samtidigt schysst att båda tycker till. Gillar det, fast frustrerande att inte få precis som man vill själv.

  1. Nja, vi väljer inte tillsammans med allt. Vissa saker väljer jag andra väljer han. Funkar bra =)

 8. Men, är det inte skönt med undermöblerat? Det betyder väl ändå att ni har nog med möbler för de saker ni äger. Själv älskar jag den där känsla av nyinflyttad, alltså minus röran: fräscha nymålade väggar och inte för mycket möbler 🙂 Befriande.

  1. Jo, det gör jag också. Först. Sedan känns det kalt och oroligt och jag får lust att fylla på 😉

 9. Åh så fin tapeten är. Älskar hur du har matchat det med en stor grön växt och buren på skåpet, det gör det ombonat och lite exotiskt! Jag ser fram emot att få se mer av ditt sovrum 🙂
  Kram, Malina
  http://www.bohosweet.com

 10. Helt underbar tapet och inredning. Så mjukt och harmoniskt. Själv klarar jag inte av helvitt, tycker att det blir så hårda kontraster.

 11. Älskar dina tapetval i alla rum vi fått se. Så vilsamt för ögat o kräver som du skriver inte så många väggprydnader. Tapeten är ju prydnad i sig själv. Borde bli lite mer modig i mina val. Tack för all inspiration du ständigt ger oss läsare. Om jag hade en bråkdel av din kreativitet skulle jag vara överlycklig. Skön höst!

 12. Ser hur mysigt ut som helst! 🙂 Jag har ett brunt gammalt Förvaringskåp/klädskåp som jag skulle kunna tänka mig att sälja om ni behöver nån mer möbel 🙂

 13. Hej Clara! Superfint! Jag älskar själv blommigt och mina ögon dras till allt som är det 🙂 Jag undrar vart du har köpt spegeln? Vet du vad den typen av spegel kallas?

  1. Tyvärr vet jag inte vad den heter. Den är ett loppisfynd. Kanske någon här i kommentarsfältet kan tipsa om var man kan hitta liknakde?