Fina bloggaren Emmas Vintage utmanade mig med tio frågor på sin blogg och de vill jag så klart svara på!

1. Vad är din stora, ständiga mat-craving? Jag har några olika. Men stekt palt kan jag verkligen få cravings efter. Samt torkat renkött. Som tur är brukar jag ha ett litet lager i frysboxen för pappa torkar renkött åt mig varje vår. En annan craving är min egen sanslöst goda spagetti och köttfärsås med mycket soja, vitlök och crème fraîche. Gjord på älgfärs förstås. Den lagar jag i alla fall en gång i veckan men helst ännu oftare.

2. Vad brukar du dagdrömma om? När jag var yngre dagdrömde jag alltid om när jag skulle bli känd och alla snygga kända killar jag skulle dejta (Leonardo DiCaprio, Daniel i Skilda Världar etc – obsobs jag var typ åtta år). Och sedan satt jag och pratade högt på engelska och låtsades bli intervjuad i olika talkshows. Idag dagdrömmer jag nästan aldrig när jag tänker efter. Däremot skäller jag ibland ut folk efter noter när jag är ute och går. I mitt huvud alltså. Inte för att jag är så himla arg utan mer för att jag tycker att det vore underbart att någon gång få anledning att skälla ut någon sådär som på film. Föremålen för mitt skäll brukar vara gamla dåliga chefer eller mobbare jag hade oturen att gå i skolan med.

3. Vad är din stora guilty pleasure? Slösurfa och läsa kändisskvaller på Perezhilton.com. Urs jag skäms. Totalt hjärndött och väldigt intressant.

4. Vilken kvinna skulle du vilja ge en dos med virtuell kärlek och pepp?  Katarina Wennstam som inte bara är en fantastisk kolumnist på SVD utan också skrivit två otroligt bra och viktiga böcker: En riktig våldtäktsman och Flickan och Skulden.

5. Hur är du som vän? Dålig på att höra av mig. Dålig på att minnas födelsedagar. Men är å andra sidan extremt obrydd och okej med att mina vänner i gengäld glömmer bort min födelsedag eller inte hör av sig på flera veckor. Men sedan skulle jag säga att jag är snäll och lojal. Och bra på att berömma och lyfta andra tror jag. Hoppas jag.

6. Vilken TV-serie/film/bok citerar du allt som oftast? Det måste vara The Wire. Finns ingen bättre teveserie med bättre replikväxlingar. Jag skulle tro att jag och Jakob nämner något ur/om om The Wire i alla fall fem av veckans sju dagar.

7. Vilken egenskap hos dig själv är du mest stolt över? Jag vet inte om stolt är rätt ord – men gladast är jag i alla fall över att jag är en person som är väldigt optimistisk och upplever att jag har en fasligt flyt med allt. Om det händer något dåligt blir jag förvånad och när det händer något bra så tänker jag alltid “typiskt mig att råka ut för så här bra saker”. Sedan vill jag påpeka att jag egentligen inte alls tror att jag har ovanligt mycket flyt i livet. Jag bara inbillar mig det men det är ju en rätt trevlig känsla.

8. Vad äter du helst när du är solokvist? Chips och choklad. Äter helst onyttiga saker i ensamhet eftersom jag då slipper dela med mig av dem och kan fokusera på ätandet och slipper sabba det med massa onödigt pratande.

9. När känner du dig som starkast? När jag tränat! Obs – inte under tiden som jag tränar. Då känner jag mig mest bara arg för att jag är så svag och orkar så lite. Men efteråt känner jag mig stark.

10. Vad skulle du säga om du fick färdats tillbaka och ge ditt tonårsjag ett råd? Keep on doing what you’re doing. Det kommer tjäna dig väl framöver. Och köp aktier i Apple.

Nu ska jag i min tur utmana ett gäng bloggare att svara på några frågor jag har hittat på. Jag skulle tycka att det vore roligt om Ebba, Lady DahmerApanJessica Silversaga och Bloggkommentatorerna ville svara. Samt ni som läser bloggen ifall ni har lust!

1. Någon (helst otippad) person som du beundrar

2. Något brott du begått eller velat begå

3. Ett minne av någon gång när du stod upp för dig själv

4. När du tappade besinningen.

5. Tre av dina mest framträdande karaktärsdrag

6. När skäms du?

7. När är du stolt?

8. Vad ältar du?

9. En utskällning du fått och minns

10. Vilken kändis fantiserade du om när du var tretton år?