Lördag i bild

Det börjar bli en tradition att dokumentera våra lördagar så jag fortsätter med det.

Idag hade Bertil sin bästis Ada på besök – och på morgonen dessutom också två andra kompisar.

Det pysslades, pärlandes och klipptes med sax

Utomhus höll Jakob och några kompisar på att elda skrot och sätta upp Marstorps Mats nya växthus.

300 kvadrat ska det bli! Fantastiska ytor för tomater, gurkor, paprika och chili. Vi fick ta lastbilen till hjälp för att nå upp

Jag klädde på Folke ordentligt och sedan promenerade vi till affären för att handla ingrediensen till eftermiddagens bak.

På förmiddagen var det lite soligt och kallt men på eftermiddagen försvann solen – men frost fanns det så det räckte och blev över. Så underbart med kylan!

Vi skyndade oss in när vi kom hem…

…och satte en saffransdeg på jäsning

Samma recept som jag brukar göra men med lite annan fyllning. Ska lägga upp receptet i morgon. Det blev VÄLDIGT gott!

Sedan bakade vi i flera timmar och lyssnade på julmusik! Nu står en gryta på spisen och jag håller på att förbereda middagen för våra kompisar som kommer på besök alldeles strax.

Ha en fin lördagkväll allihopa <3 !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Lördag i bild”

 1. jHej! Försökte vara smidig och mejla din kontaktmejl men såg att du var mejlledig:) ville säga att jag tror att brädor räknas som avfall och är förbjudet att elda.. Kram

   1. Tack Kristin och Angelica. Tack för omtanken. Vi eldar mest kvistar och en del plankor som vi använder som ved och som är spillvirke från en såg i närheten. På landet är det alltid en avvägning med avfallet. Att lämna på deponin innebär nästan fem mils körning så ofta är det bättre ur klimatsynpunkt att elda själv än att köra och slänga det någon annanstans.

    1. Brädor är för mig obehandlat virke, alltså vedklabbar fast i snygg sågad form.
     När det blir över från bygge eller renovering så eldar vi detta inne i kamin tillsammans med björkklabbar. Skulle kännas konstigt att slänga sånt på tippen. Skillnad på bräder och bräder. Elda är bra alternativ ibland. 🙂
     Elda skrot gör vi i majbrasan, trasiga gamla möbler , gamla trägolv och sånt. Tror faktiskt det är snällare för naturen att elda upp en trasig kökssoffa än att köra 8 mil tOr med släp på bilen.

 2. Alltså inte menat som en pekpinne utan som en varning så ingen ser bilden och gottar sig i att sätta käppar i hjulet för andra..

 3. Jag tycker om dina bilder så mycket! Gillar verkligen ditt sätt att fotografera.
  Ha en riktigt fin lördagskväll!
  /http://www.evelinasekologiska.se/

 4. Gud himmel så underbara bilder och så rogivande vackert. Det är kärlek och livet! Kram Lotta

 5. Blev en vacker dag, nästan lite juliga känslor med frosten 🙂 Vi har varit hos Gerdas farfar och umgåtts med familjen efter en jobbig gårdag med begravning. Vi tog en promenad i skogen. Letade fram lite smågranar och ris som ska bli till adventspyssel 🙂
  Härliga bilder! Trevlig helg!

 6. Vilken mysig lördag! Underbara bilder Clara : ) Detta får gärna bli tradition.

 7. Helt underbara bilder & det syns att ni har haft en jag höll på att upprepa underbar igen men jag säger istället: en toppen dag & jag älskar bakning men det blir av om en eller två veckor med både pepparkaksbakning samt lussebullar med såklart julmusik i bakgrunden. Hoppas snön kommer också så julkänslan ökar ännu mera! Ha en fortsatt mysig kväll.
  Mvh Anette Starby

 8. Jag måste säga Clara att du är helt fantastisk. Du gör verkligen rätt för ditt namn, för du är underbar. (Jag har inga illusioner att du är felfri och jag har dessutom velat lämna/lämnat irriterade kommentarer ibland när jag inte tyckt likadant som dig). Men jag har aldrig tagit mig tid att berätta för dig hur viktig din blogg är för mig. Du inspirerar mig att fortsätta tänka, att fortsätta tro, att vara glad och hälsosam. Du har en perfekt balans av personlighet utan att vara privat i din blogg. Det jag är allra mest tacksam för som din blogg ger mig är en känsla av välbehag i magen. Du har inte en blogg som lämnar en eftersmak av “om jag vore smalare/ rikare/ hade den där de där märkeskläderna/mm” utan du INSPIRERAR mig istället. Visst; vissa håglös orkeslös dagar funkar det inte såhär, men jag har följt dig i flera år och du har förgyllt dessa för mig överlag.
  Så kram Clara, ta dig tid att känna i magen hur kul det är att just du betyder detta för mig. Då skulle även jag fått ge dig något fint

  1. Tack snälla Evelina! Så himla fint skrivet. Vad glad jag blir att du tog dig tid att plita ner dessa rader <3 det är sådant här som gör att jag fortsätter blogga

   Och tack alla andra som skrivit så fint i detta inlägg =)

   Stor kram

 9. Hej Clara! Älskar din blogg! Undrar vart du köpt eller fått tag på den “bakbrickan” eller vad man säger som Bertil bakar i!?
  Kram på dig!

  1. Precis som Monica skriver så kallas det för ett bakbord. Mitt är köpt på loppis och det är superpraktiskt när man ska baka mycket =)

 10. Vilken härlig dag! Tack för att du inspirerar och delar med dig! Är nyfiken på söta Folkes fina chokladbruna mössa, om du vill får du gärna skriva var den är ifrån.

 11. Hej!
  Vilken trevlig och inspirerande blogg!
  Första besöket men definitivt inte det sista.
  Jag undrar var jag kan hitta en sådan fin trä bakbricka?
  tack!
  Ha det så bra! Francine