Få i sig och få ur sig

Jag är inne i ett sådant tecknings-il just nu. Varje ledig stund plockar jag fram pennorna och ritar. Tycker att det är så otroligt rogivande. Det är vilsamt att läsa också – men medan läsning ger intryck ger skapandet uttryck. Man får ur sig saker istället för att få i sig. Viktig skillnad. Efter att ha läst så mycket när jag var i Turkiet känner jag mig för tillfället rätt så bokmätt. Men snart svänger nog pendeln igen så det gäller att passa på att rita nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Få i sig och få ur sig”

 1. Håller med! Har satt mig och ritat en stund innan jag tänkt gå och lägga mig, varvar verkligen ner och blir så mycket lugnare än om jag hade läst.

 2. Men hur duktig är du?!!!! Så fint! Du är verkligen en inspiration… Så driftig, så “enkel” ( i positiv mening) så rätt… Underbara du!!/kram

 3. Spännande att du tycker så. Själv har jag svårt att riktigt slappna av när jag ritar eller skapar då jag hela tiden analyserar vad jag gör, varför jag gör det och så. Ingenting som jag kan styra över tyvärr. För mig funkar det bättre att typ skriva dagbok, tror det har mycket att göra med vana.

 4. Jag har inte följt din blogg mer än att jag går in då och då, men jag kommer antagligen ändra mig nu. Jag lever inte alls som du med varken ditt härliga sätt att leva eller din stil på inredning och pyssel hemma, inte heller bakar jag knappt en enda kaka eller blandar en gryta. Men jag ser ändå oss som så lika. Du lever ett liv jag önskar såsom skrivandet och det självständiga arbetet du valt. Jag avundas samtidigt som jag farchineras och njuter av att läsa om dig och din vardag. Jag är närmare fyrtio snart och känner att livet flyger iväg. Pengar över till att chansa på något nytt inom annat drömyrke finns inte, men har du tips på hur man ändå kan nå sina drömmar, i mitt fall i skrivandet och eget företagande. Och hur man får IDEEN? Jag känner mig matt över att varje dag gå till ett arbete som inte ger mer än att lyda andras lagar! Kram på dig!

  1. Vilken fin kommentar! Kan inte hålla mig från att svara med några rader… Visst är Clara verkligen en förebild, älskar hur hon troget följer sitt hjärta i besluten hon tar! Och om jag får ge dig ett råd, så är det nog där nyckeln ligger till ditt “drömliv”. Följ ditt hjärta, din instinkt. Vad njuter du av, hur kopplar du av, vad ger dig kraft och glädje? De här punkterna måste få ta plats i livet. Du nämner att du vill skriva och starta eget. Det är ju bra – då har du ju redan kommit en bra bit på vägen – du vet vad du vill göra. Ge plats åt detta. Kan du gå ner i arbetstid? Ta ett friår? Eller schemalägga en skrivtimma eller två, varje kväll? Man måste våga lite också och ha tron på sig själv. Att investera i ditt välbefinnande, din dröm, är det viktigaste du kan göra. Kanske du kan ändra om i vanor och utgifter för att få råd att dra ner på en fast anställning? HUR vill du skriva? Skriver du på ett bokmanus, blogg eller vill du skriva frilansartiklar att sälja till tidningar? Skriver du på ett manus, så behöver du ju inte starta eget företagande direkt. (och att starta eget är mycket lättare an vad många tror!) För att få idéer till ditt skrivande, så behöver du ha tid för att ge tankarna fritt spelrum och det kan du inte stressa bort. Unna dig må-bra-tid. Håller tummarna för dig, kram!

   1. Åh! Tack för dina ord! Jag måste bestämma mig! Helt enkelt! Borde verkligen börja nu! 🙂

 5. Bra tecknat! Försöker tolka bilden, men lyckas inte riktigt. Nyfiken på dialogen mellan personerna.

  1. En hemsnickrad kort-analys: Gubben (gubbväldet) försöker tillrättavisa flickan (Clara), men hon har skinn på näsan och vet besked. Hon låter sig inte övertalas eller köras med. Här ska inga gubbar komma och säga hur saker och ting ska vara. För då får de med Clara att göra. Underbart. Hörni, ska vi inte ta och få liv i Julia Caesar igen? Den svenska gamla filmstjärnan, ni vet. Hon är ju (förutom Clara och många andra kvinnor) en underbar förebild av kvinnokraft. Inga gubbar kom och pekade på henne inte! Då röt hon ifrån minsann.

 6. Hej alla djurkompisar!
  Jag har kommit över en STOR goodie bag med godis till husdjur (hund/katt/ eller gnagare) som jag behöver bli av med! Om ni snälla vill hjälpa med mig i ett projekt jag har i skolan som handlar om djurmat så deltar ni i utlottningen av denna goodie bag!

  Svara bara på enkäten här: https://jfe.qualtrics.com/form/SV_3jTm5s0uzfJo3yd (bara 2-3 frågor och tar 1 min att göra!)

  Och maila sedan ett mail till: lill_lollan@hotmail.com så är ni med i utlottningen av godiset!
  Tack! 🙂

 7. Vad fint du ritar, önska att jag kunde rita men det är inte min talang. Det måste vara härligt att få ner på papper de bilder man har och ser framför sig. Jag hade en släkting som var konstnär och han ritade mycket med mig när jag var barn och jag älskade de stunderna. Han lärde mig att rita vissa figurer och det var kul. Clara du kunde illustrera dina böcker så fint som du ritar. Själv får jag utlopp för min kreativitet då jag stickar, kan sitta i timmar och bara njuta men mest framför tv:n på kvällarna. Det är rogivande.

 8. Vad fint, du är ju jätteduktig på att teckna och måla! Det här var roligt att se…