• Inlägget är ett annonssamarbete med Wall Vision •

Färgglatt barnrum

Att tillverka tapeter är ett riktigt hantverk – det har jag ju skrivit om tidigare. Men det har ju sina nackdelar förstås. Eftersom att det är så otroligt mycket jobb att ta fram en tapet så måste man veta att den verkligen kommer att sälja i stora volymer. Alltså är det svårt att göra allt för experimentella saker. Men tack vare digitaltryckstekniken är det inte längre så.

Iden att tillverkar tapeter med digitaltryck startade när några nyfikna ungdomar som jobbade i den gamla Ecofabriken i Småland tänkte att det bara måste finnas ett sätt att trycka tapeter i små serier. Sagt och gjort, några månader senare leasades de en digitaltrycksmaskin som använts för att trycka bland annat löpsedlar. Och sedan grundades Mr Perswall

När Mr Perswall bad mig styla ett rum med en av deras digitala tapeter fick det bli tapeten Family Fun av Adelina Mehmeti. Jag älskar färgerna och de lekfulla illustrationerna. Perfekta till ett barnrum! Och vill man kan man faktiskt montera in andra ansikten i illustrationen. Bilder på sina barn till exempel!

Designers som Paul Smith, Vivienne Westwood och Tricia Guild har lagt sin hand på Mr Perswalls tapeter. Men det fina är faktiskt att vem som helst nu kan designa sina egna tapeter. Hos Mr Perwsall kan man rita sitt alldeles egna mönster eller förstora upp sitt favoritfotografi till en egen tapet. Bara fantasin sätter gränser! Läs mer om hur du gör här.

Just nu har jag och Mr Perswall en tävling ihop där man kan vinna valfri fototapet värde 6000 kronor. Att tävla är superenkelt och det gör du här!  

Inlägget är ett annonssamarbete med Wall Vision

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Färgglatt barnrum”

 1. Underbar tapet så lekfull och fin! Vilken rolig idé att designa egen tapet eller ändra i en redan existerande tapet. Fint rummet blev!

 2. Fantastisk häst! En fråga bara, hur gör du när du stylar ett “rum” så här? Är det en vägg som du har i ditt arbetsrum eller gör du om rum mer permanent?

  1. Nej, jag gör iordning ett rum i min fotostudio och stylar upp miljön på ett inspirerande vis. Så jobbar jag oftast när jag gör stylinguppdrag =)

 3. Men men…hade ni inte nyss gjort om i det rummet?? Eller minns jag fel?.Fin tapet iallafall=)

  1. Jodå det har vi! Det här är bara iordningggjort för att visa tapets och ett stylingförslag =)

 4. Tapeten är verkligen jättefin men ansiktena är för realistiska tycker jag. Mardröms-varning!

  1. Håller med, det är verkligen en vacker tapet, men tror mina barn skulle bli rädda tyvärr för den….

 5. Sist du tävlade ut fototapet så vann jag en tapet till min mamma, den sitter nu i mina föräldrars hus. Ska skicka en bild till dig nästa gång jag varit där!

 6. Åh, verkligen älskar den där ryggsäcken – Minns att jag så gärna ville ha en sådan då i början av 80-talet, istället för den där Kånken-ryggan mamma köpte. Idag kan jag tycka att Kånken är rätt fina också, men den här, den är bara så retro!