Så har det blivit dags för den årliga årssammanfattningen! Brukar ju göra den här varje år. Känner er fria att kopiera till era bloggar och själva svara på om ni har lust!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Vi startade vår gårdsbutik som ett steg i att bli mer självförsörjande på mat. Men det var jag i ärlighetens namn inte jätteengagerad i eftersom jag var tjock med barn. Ändå kändes det som en milstolpe.

Genomdrev du någon stor förändring? Nej inte egentligen. Kanske på hemmaplan. Genomdrev en stor renovering gjorde jag i alla fall. Skitjobbigt när det varade samtidigt som det kändes helt fantastiskt att äntligen komma vidare med huset.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera stycken! Så himla härligt. Bland annat blev min bästa vän mamma vilket var bra tajming plus att min närmaste grannkompis fick barn bara några dagar innan mig!

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?  Jag kan ju inte svara annat än den dag jag födde Folke. Så himla magisk, jobbig och spännande dag. Sjukt stolt över att min kropp har kunnat klämma fram två ungar.

Dog någon som stod dig nära? Tack och lov nej

Vilka länder besökte du? Turkiet och sedan inget mer

Bästa köpet? Hantverkare som gjorde om hela vårt hus typ. Dyrt men bra spenderade slantar.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att få världens finaste bebis som var frisk och välskapt

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? En bra nattsömn, löpning

Vad önskar du att du gjort mer?  Tränat och ätit nyttiga saker. Kämpade verkligen under graviditetens slut för att orka och sedan massor under hösten men det var väldigt svårt att få till det faktiskt.

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat i mobilen när jag borde somnat för länge sedan.

Favoritprogram på TV? Oj! Nu har jag ju ingen teve så det får bli sista säsongerna av Mad Men och Boardwalk Empire

Bästa boken du läste i år? Jag vet inte om det var den bästa men den mysigaste var definitiv Augustprisnominerade Mördarens Apa (barn/ungdomsbok)

Största musikaliska upptäckten? Inte kanske en upptäckt direkt men jag lyssnade Satie dagarna i ända i höstas. Väldigt rogivande.

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Jag kan ju säga att min bokserie BAKA och FIXAs försäljningsframgångar är väldigt roliga!  “Helt sensationellt” enligt förlaget.  Annars tycker jag att flytten till Amelia har varit väldigt lyckad. Har nästan dubbelt så mycket läsare nu som för ett år sedan och är mer peppad på bloggandet än någonsin nu när jag inte behöver sitta och fixa med annonsörer och annat. Jag vet att många var missnöjda men också att många ändrat sig så här ett år senare.

Största framgång på det privata planet? Att det känns som att jag och Jakob kommit varandra ännu närmre och blivit bättre på att fungera som par. I år har vi varit ihop i tio år och jag tycker att det blir bättre hela tiden. En stor framgång var ju också att Jakob gjorde klart sina dubbla utbildningar vilket har inneburit en enorm lättnad för hela familjen. En tredje grej är att det känns som att jag slutat fly från grejer och försöka bena ut dem istället. Gick i aurorasamtal innan denna förlossning och även efteråt vilket känns väldigt moget och klokt. Det är dumt att fly.

Största misstaget? Att renovera sovrummet med två småbarn och sova på en madrass i gästrummet i tre veckor. Där förstörde jag min nattsömn och rygg tror jag

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare. Mer lugn och harmonisk och ingen oro över ekonomin eller orken. Dock var ju graviditeten ganska jobbig

Vad spenderade du mest pengar på? Huset. Vårt hus är ett svart hål som slukar allt i sin närhet, i synnerhet pengar

Något du önskade dig och fick? En frisk son

Något du önskade dig och inte fick? Ett färdigrenoverat badrum. Är ännu inte färdigt men snart så!

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Min syster med familj var här och firade mig överdådigt. En bra kompensation från året innan då jag var hemma själv och var  lite ledsen

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer sömn

Vad fick dig att må bra?  Att ha en bebis igen. Kan njuta mycket mer av Folke än jag gjorde av Bertil. När han var liten längtade jag bara efter att han skulle bli stor. Nu har jag en stor och en liten och får det bästa av två världar. Både bebisjoller och kloka treårsfunderingar.

Vem saknade du? Mamma. Alltid mamma. Speciellt nu när jag fått ett till barn. Samt min syster Anna när hon var i Tokyo halva hösten och vi inte längre kunde prata i telefon tre gånger om dagen

De bästa nya människorna du träffade? Asså? Folke såklart!

Mest stolt över? Att jag tycker att jag är så himla bra mamma. Verkligen inte perfekt på något sätt – men jag gör så gott jag kan och känner att det duger. Brukar ofta fråga mig hur trevlig jag är att bo med. Hur stressad, sur och bråkig jag är? Men kan faktiskt säga att det känns som att det är hyfsat balans i mitt liv och att jag nog är rätt trevlig att leva med både för mina barn och min man

Högsta önskan just nu? Sömn. Ett fredligare 2015 än det år som gått. Att det rödgröna blocket går framåt och får egen majoritet i nyvalet så att vi får en politik som gör skillnad för miljön.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Träna mer än jag gjorde detta år.