SÄ har det blivit dags för den Ärliga Ärssammanfattningen! Brukar ju göra den hÀr varje Är. KÀnner er fria att kopiera till era bloggar och sjÀlva svara pÄ om ni har lust!

Gjorde du nĂ„got 2014 som du aldrig gjort förut? Vi startade vĂ„r gĂ„rdsbutik som ett steg i att bli mer sjĂ€lvförsörjande pĂ„ mat. Men det var jag i Ă€rlighetens namn inte jĂ€tteengagerad i eftersom jag var tjock med barn. ÄndĂ„ kĂ€ndes det som en milstolpe.

Genomdrev du nÄgon stor förÀndring? Nej inte egentligen. Kanske pÄ hemmaplan. Genomdrev en stor renovering gjorde jag i alla fall. Skitjobbigt nÀr det varade samtidigt som det kÀndes helt fantastiskt att Àntligen komma vidare med huset.

Blev nÄgon/nÄgra av dina vÀnner förÀldrar i Är? Ja, flera stycken! SÄ himla hÀrligt. Bland annat blev min bÀsta vÀn mamma vilket var bra tajming plus att min nÀrmaste grannkompis fick barn bara nÄgra dagar innan mig!

Vilket datum frÄn Är 2014 kommer du alltid att minnas?  Jag kan ju inte svara annat Àn den dag jag födde Folke. SÄ himla magisk, jobbig och spÀnnande dag. Sjukt stolt över att min kropp har kunnat klÀmma fram tvÄ ungar.

Dog nÄgon som stod dig nÀra? Tack och lov nej

Vilka lÀnder besökte du? Turkiet och sedan inget mer

BÀsta köpet? Hantverkare som gjorde om hela vÄrt hus typ. Dyrt men bra spenderade slantar.

Gjorde nÄgonting dig riktigt glad? Att fÄ vÀrldens finaste bebis som var frisk och vÀlskapt

Saknar du nÄgot under Är 2014 som du vill ha Är 2015? En bra nattsömn, löpning

Vad önskar du att du gjort mer?  TrÀnat och Àtit nyttiga saker. KÀmpade verkligen under graviditetens slut för att orka och sedan massor under hösten men det var vÀldigt svÄrt att fÄ till det faktiskt.

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat i mobilen nÀr jag borde somnat för lÀnge sedan.

Favoritprogram pÄ TV? Oj! Nu har jag ju ingen teve sÄ det fÄr bli sista sÀsongerna av Mad Men och Boardwalk Empire

BÀsta boken du lÀste i Är? Jag vet inte om det var den bÀsta men den mysigaste var definitiv Augustprisnominerade Mördarens Apa (barn/ungdomsbok)

Största musikaliska upptÀckten? Inte kanske en upptÀckt direkt men jag lyssnade Satie dagarna i Ànda i höstas. VÀldigt rogivande.

Vad var din största framgĂ„ng pĂ„ jobbet 2014? Jag kan ju sĂ€ga att min bokserie BAKA och FIXAs försĂ€ljningsframgĂ„ngar Ă€r vĂ€ldigt roliga!  “Helt sensationellt” enligt förlaget.  Annars tycker jag att flytten till Amelia har varit vĂ€ldigt lyckad. Har nĂ€stan dubbelt sĂ„ mycket lĂ€sare nu som för ett Ă„r sedan och Ă€r mer peppad pĂ„ bloggandet Ă€n nĂ„gonsin nu nĂ€r jag inte behöver sitta och fixa med annonsörer och annat. Jag vet att mĂ„nga var missnöjda men ocksĂ„ att mĂ„nga Ă€ndrat sig sĂ„ hĂ€r ett Ă„r senare.

Största framgÄng pÄ det privata planet? Att det kÀnns som att jag och Jakob kommit varandra Ànnu nÀrmre och blivit bÀttre pÄ att fungera som par. I Är har vi varit ihop i tio Är och jag tycker att det blir bÀttre hela tiden. En stor framgÄng var ju ocksÄ att Jakob gjorde klart sina dubbla utbildningar vilket har inneburit en enorm lÀttnad för hela familjen. En tredje grej Àr att det kÀnns som att jag slutat fly frÄn grejer och försöka bena ut dem istÀllet. Gick i aurorasamtal innan denna förlossning och Àven efterÄt vilket kÀnns vÀldigt moget och klokt. Det Àr dumt att fly.

Största misstaget? Att renovera sovrummet med tvÄ smÄbarn och sova pÄ en madrass i gÀstrummet i tre veckor. DÀr förstörde jag min nattsömn och rygg tror jag

Var du gladare eller ledsnare i Är jÀmfört med tidigare Är? Gladare. Mer lugn och harmonisk och ingen oro över ekonomin eller orken. Dock var ju graviditeten ganska jobbig

Vad spenderade du mest pengar pÄ? Huset. VÄrt hus Àr ett svart hÄl som slukar allt i sin nÀrhet, i synnerhet pengar

NÄgot du önskade dig och fick? En frisk son

NĂ„got du önskade dig och inte fick? Ett fĂ€rdigrenoverat badrum. Är Ă€nnu inte fĂ€rdigt men snart sĂ„!

Vad gjorde du pÄ din födelsedag 2014? Min syster med familj var hÀr och firade mig överdÄdigt. En bra kompensation frÄn Äret innan dÄ jag var hemma sjÀlv och var  lite ledsen

Finns det nÄgonting som skulle gjort ditt Är Ànnu bÀttre? Mer sömn

Vad fick dig att mÄ bra?  Att ha en bebis igen. Kan njuta mycket mer av Folke Àn jag gjorde av Bertil. NÀr han var liten lÀngtade jag bara efter att han skulle bli stor. Nu har jag en stor och en liten och fÄr det bÀsta av tvÄ vÀrldar. BÄde bebisjoller och kloka treÄrsfunderingar.

Vem saknade du? Mamma. Alltid mamma. Speciellt nu nÀr jag fÄtt ett till barn. Samt min syster Anna nÀr hon var i Tokyo halva hösten och vi inte lÀngre kunde prata i telefon tre gÄnger om dagen

De bÀsta nya mÀnniskorna du trÀffade? AssÄ? Folke sÄklart!

Mest stolt över? Att jag tycker att jag Ă€r sĂ„ himla bra mamma. Verkligen inte perfekt pĂ„ nĂ„got sĂ€tt – men jag gör sĂ„ gott jag kan och kĂ€nner att det duger. Brukar ofta frĂ„ga mig hur trevlig jag Ă€r att bo med. Hur stressad, sur och brĂ„kig jag Ă€r? Men kan faktiskt sĂ€ga att det kĂ€nns som att det Ă€r hyfsat balans i mitt liv och att jag nog Ă€r rĂ€tt trevlig att leva med bĂ„de för mina barn och min man

Högsta önskan just nu? Sömn. Ett fredligare 2015 Àn det Är som gÄtt. Att det rödgröna blocket gÄr framÄt och fÄr egen majoritet i nyvalet sÄ att vi fÄr en politik som gör skillnad för miljön.

Vad tÀnker du göra annorlunda nÀsta Är?  TrÀna mer Àn jag gjorde detta Är.