Januari är ju kanske ingen höjdarmånad rent trädgårdsmässigt. Men å andra sidan – man har ju massor av tid att planera inför odlingssäsongen på. I år kommer vi fortsätta med renoveringarna av huset men främst ta tag i utsidan av det. En ny entré ska byggas (eventuellt en gammaldags inglasad – våra arkitektkompisar ska få skissa på en) fasaden ska målas, en veranda ska läggas till och trädgården ska anläggas. Vi har ju faktiskt ingen direkt trädgård nu utan bara massa vackra gamla björkar och världens gropigaste gräsmatta full av ogräs. Men jag vill ha prunkande rabatter, halvhöga buskar, vinklar och vrår och mysiga hörnor. En syrenberså förstås och massa fruktträd. Vår tomt är inte den lättaste att göra fin – vindpinat som den ligger mitt på en åker.

Förra året var vi ju inne på att ta in en trädgårdsarkitekt för att hjälpa oss att tänka. Dock blev det inte riktigt tid för det med alla andra renoveringar och allt barnafödande. Det ska vi däremot ta tag i nu i vår. Med tanke på att de omfattande ingreppen vi ska göra på tomten känns det skönt att ha ett proffs som hjälper oss. Även om själva anläggandet av trädgården är något vi huvudsakligen ska fixa själva. Är det någon som anlitat en trädgårdsarkitekt/trädgårdsdesigner någon gång? Har ni några tips vad man ska tänka på? Och är det någon som har någon rekommendation på en trädgårdsarkitekt som jobbar i trakterna av Västerbotten så får ni hemskt gärna tipsa via mejl eller i kommenarsfältet!