Jag måste få tipsa om en världsfin film/serie som säkert många av er har sett men ändå – den är så himla bra att jag tipsar ifall någon har missat! Nämligen Ingmar Bergmans Den goda viljan.

Första gången jag såg den var jag nog fem, sex år. Och den måste gripit tag i mig eftersom jag minns den än idag.  Jag satt och såg den bredvid mamma i soffan hemma hos min faster, halvt gömd bakom mammas hand under de läskiga scenerna.

Jag har velat se om Den goda viljan i många år men inte kommit mig för förrän nu då jag såg att den fanns på SVT Play (finns i fyra dagar till) !

Och precis som jag mindes så var den oerhört gripande och fin och – ja underbar! Tänker inte redogöra för handlingen alls utan ni får helt enkelt se själva om ni har lust.

Det roliga är att när jag ser den här serien ploppar ett annat minne upp i mitt huvud. Hur jag och min mamma och min faster Inger dagen efteråt gick promenad och hur jag då berättade att jag kommit på att jag ville göra om hela mitt flickrum och ha ljusa vita spetsgardiner, tunga trämöbler och massa gröna blommor. Och när jag nu ser den här serien är det väldigt uppenbart var jag fick inspirationen ifrån. Och var jag fortfarande får inredningsinspirationen ifrån. Älskar man inte sekelskiftesstilen innan man sett den här serien så gör man det definitivt efteråt!