Det var så härligt att komma hem igår – efter ett intensivt dygn i Stockholm. Idag har jag bara tagit det lugnt med barnen medan Jakob har varit på kurs med sitt ena jobb. Jag har möblerat om lite här nere också, och det stora bruna skåpet har fått byta plats med kökssoffan. På det här viset använder man den lite mer än tidigare.

Några fina lampetter jag köpte i somras har också kommit upp på väggen.

och så har en liten kista förvandlats till en sideboard. Och viktigast av allt – solljuset har återvänt. Vi bor ju på baksidan av ett litet berg och även om det är kuperat och fint betyder det att solen inte når vårt hus under mitten av december till någon gång i januari. Men i dag smällde det till och plötsligt när vi låg och pusslade på golvet badade hela köket i sol och jag fick skynda mig att fota bildbevis och skicka till Jakob. För när första strålarna når in i köket – då känns det verkligen som att mörkret gett vika för ljuset igen!

Jag var ute med hunden i den gnistrande snön på morgonen och sedan badade vi badkar alla tre. Det gör vi varje dag – så fort vi inte vet vad annat vi ska hitta på!

Slutligen gjorde vi chokladbollar och hade “picknick” på vardagsrumsgolvet. Mer komplicerad än så behöver inte en fin helgdag vara.