Det formligen vräker ner snö idag och jag är hemma med Folke och drar benen efter mig. Det är så mycket man vill hinna när man är mammaledig och så himla lite man i slutändan hinner med. Men jag har bytt gardiner på nedervåningen i alla fall och planterat om lite blommor. Även om tio saker till står på listan.

Är så himla nöjda med köksön vi har i köket, där matbordet förut stod. Man kan aldrig få för många arbetsytor! Tror att bordet är från slutet av 1800-talet och det har stått i en gammal västerbottensgård i en grannby. På ena kortsidan har jag satt en hängare där några av de köksgrejer jag ofta använder får hänga framme.

Bordet är väldigt lågt dock så jag funderar på att sätta på hjul så att det kommer upp en aning och även går att styra runt lite lättare.

Kornettblomma är min ultimata mormorsblomma. Sådana här hade min mormor alltid fullt av i sina fönster.

Och så några pärlhyacinter i små vattenglas. Som en påminnelse att andra tider snart kommer. Även om det känns långt borta just idag när himlen vräker vitt puder över världen.