Lördagen började helt sedvanligt med en lång stund av gos med nöjd, klarögd och rosaskimrande bebis. Finns ingen bättre bebisstund än precis efter morgonamningen när han är som ett litet solsken.

Sedan har vi hållit på med tråkiga kalasförberedelser – som städning – för imorgon ska Bertil och Jakob ska uppvaktas (de fyller år med en dags mellanrum).

Sedan åkte Jakob och lillen till stan och jag och Bertil började med roliga kalasförberedelser – att fixa kalasfika

Tårtor, chokladbollar, hallongrottor och kanelbullar svängde vi ihop

Mosad banan, hallonsylt, marsansås och grädde är bästa tårtfyllningen!

Sedan pyntade vi och hängde upp ballonger. Ett jättebra tips för att roa småbarn är att placera sig på sängen och blåsa upp en ballong och släppa taget om den så att den pruttar iväg genom hela rummet. Barnet får sedan springa och jaga ballongen medan man själv ligger bekvämt på sängen och har blåsandet som enda uppgift. Vi har fördrivit många långsamma eftermiddagar på detta sätt.

Det är så himla fint här efter att snön vräkt ner i flera dagar. Och även om jag är lite småkrasslig är jag SÅ HIMLA GLAD när jag jämför med den här tiden förra året. När Bertil fyllde tre och jag mådde skitdåligt av graviditeten och knappt orkade fixa kalas som jag brukar på grund av illamående och avgrundsdjup trötthet. För så känns det ju inte alls nu. Att vara spädbarnsmamma är hundra gånger lättare än att vara gravid om ni frågar mig!