Lördagen i bilder

Lördagen började helt sedvanligt med en lång stund av gos med nöjd, klarögd och rosaskimrande bebis. Finns ingen bättre bebisstund än precis efter morgonamningen när han är som ett litet solsken.

Sedan har vi hållit på med tråkiga kalasförberedelser – som städning – för imorgon ska Bertil och Jakob ska uppvaktas (de fyller år med en dags mellanrum).

Sedan åkte Jakob och lillen till stan och jag och Bertil började med roliga kalasförberedelser – att fixa kalasfika

Tårtor, chokladbollar, hallongrottor och kanelbullar svängde vi ihop

Mosad banan, hallonsylt, marsansås och grädde är bästa tårtfyllningen!

Sedan pyntade vi och hängde upp ballonger. Ett jättebra tips för att roa småbarn är att placera sig på sängen och blåsa upp en ballong och släppa taget om den så att den pruttar iväg genom hela rummet. Barnet får sedan springa och jaga ballongen medan man själv ligger bekvämt på sängen och har blåsandet som enda uppgift. Vi har fördrivit många långsamma eftermiddagar på detta sätt.

Det är så himla fint här efter att snön vräkt ner i flera dagar. Och även om jag är lite småkrasslig är jag SÅ HIMLA GLAD när jag jämför med den här tiden förra året. När Bertil fyllde tre och jag mådde skitdåligt av graviditeten och knappt orkade fixa kalas som jag brukar på grund av illamående och avgrundsdjup trötthet. För så känns det ju inte alls nu. Att vara spädbarnsmamma är hundra gånger lättare än att vara gravid om ni frågar mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Lördagen i bilder”

 1. Är du nyfiken på att testa fransförlängning?
  Utbildad hos Lashia Eyelash Design och arbetar som trainee fram till certifikatet.
  Ett nytt set kostar 495 kr (elevpris) och behandlingen tar cirka 2,5 timme.
  Maila till happylashesbycaroline@outlook.com för mer information 😀

 2. Och jag skulle gärna kunna tänka mig att vara gravid i ett år, bara jag slapp spädistiden… Så olika man kan uppleva det! Kram

  1. Haha, håller med! Skulle gärna ha burit min dotter i 3 månader extra för att slippa den smått kaotiska första tiden. Men sen vid tre månader, nästan på dagen, så vände det och det kändes som att hon föddes på “riktigt”

   1. Jag är likadan. Det är ju så mysigt att vara gravid. Har haft turen att må toppen. Men de första månaderna med bebis som har ont i magen och bara vill bäras, vaggas och ammas…och så är man fastkedjad hemma pga virus och sjukdomar. Jobbigt! Och det har varit så båda mina graviditeter/ bebistider. Nu är dock minstingen 5 månader och nu är livet lätt och härligt igen.

 3. Hej Clara! Jag använder din blogg till att njuta av vackra ting och kloka ord rätt å slätt. 🙂 men jag undrar vad du har för kamera? Den verkar ju helt galet bra! Tacksam för svar

 4. Jättefina bilder!Hoppas att kalaset blir lyckat! Ja håller med att energinivån är bättre som småbarnsförälder än som gravid! Blev förstörd om jag inte fick en powernap varje eftermiddag när jag väntade Lillebror.

  lindasbalans.blogspot.se

 5. Inspirerad av dina fotografier har jag börjat ta foton av hemmet i fler vinklar och ibland bara av hemmet och inte råkar få med det då jag ska å en bild av en person. Upptäckt att jag ofta granskar glatt bakgrunden och ser att vi förändrat vårt hem rätt mycket utan att direkt märka det… Tack för ett fint inlägg.

 6. Härligt att vara starkare än förra året, grattis till det, du också! Fina bilder.

  Jag är så kluven till ballonger efter alla rapporter om kemikalier i ballonger, särskilt när små barn vill bita, suga och slicka på dem – vilket är det verkligt farliga som frigör cancerframkallande ämnen. Ändå – det är ju så festligt med ballonger några gånger om året…

  Läs gärna mer här nedan och hoppas nu att de stora kedjorna plockat bort ballonger med nitrosaminer i.

  Ha det gott!

  http://www.testfakta.se/tester/f%C3%B6r%C3%A4ldrar-och-barn/h%C3%A4lsofarliga-%C3%A4mnen-i-ballonger