När man tröttnat på att höra podcasts av mediamän som ältar sina neuroser kan man istället lyssna på sånt här

Filters Podcast. När favorittidningen med de bästa personporträtten gör podcast av sina gamla arkivgodbitar – ja då kan det inte bli annat än svinbra.  Texterna läses upp av skådespelare vid Göteborgs Stadsteater. Mina favoritravsnitt är Bländad av Ljuset, Det som inte dödar samt Johann Neumanns vidunderliga resa.

Det politiska spelet Om man som jag höjer volymen varje gång det handlar om inrikespolitik och det politiska spelet – då ska ni lyssna på Det politiska spelet med Henrik Torehammar. I podden samtalar han väldigt roligt om inrikespolitik med Ekots tyngsta röster Tomas Ramberg och Fredrik Furtenbach (ja det är manligt i överkant men ibland får man stå ut med det). Det låter säkert inte så roligt men det är faktiskt både intressant och kul att höra P1s vanligtvis så korrekta reportrar flamsa loss med Torehammar och säga sånt där som de aldrig kan säga i etern…

Allvarligt talat i P1. Programmet där lyssnarna får skicka in frågor till några av våra mest uppburna författare. Som svarar på dem med respekt och eftertanke. Ofta väldigt filosofiskt. Frågorna handlar om sånt som -Hur kan man veta att himlen är blå? Varför ska man sträva efter att bli gammal om man ogillar ålderdomen? Och måste man egentligen älska sitt barn? PO Enquist, Märta Tikkanen, Elsie Johansson, Birgitta Stenberg och Lena Andersson har alla lett säsonger av detta program. Men mina favoritavsnitt är nog ändå de där Kristina Lugn besvarar frågor. Geniet!

Värvet med Kristoffer Triumf. En intervjupodcast med kända profiler. Föga originellt tips från min sida och även här är det ibland slagsida åt neurotiska mediemän. Men också många bra personporträtt. Eftersom han gjort så oerhört många avsnitt har man möjlighet att verkligen plocka guldkornen. Jag gillar intervjuerna med Lisa Nilsson och Gudrun Schyman lite extra mycket.

 

Ja, det var mina podddtips det. Ni har säkert hundra till att rekommendera mig? Tipsa gärna