Helgen i bilder

Vi har haft en så himla fin helg! Sol, värme, perfekt skare och fågelkvitter. Plus att jag fått lite ensamtid med Bertil som jag längtat efter då jag oftast har båda barnen samtidigt.

Vi byggde en djungel av en kartong och plockade in grenar som vi gjorde dinosaurier utav.

Sedan började jag fixa med påskäggen. Tömde dem med en smart grej jag köpt på Panduro.

Av äggen bakade jag en jättestor sockerkaka. Fem ägg gick åt! Kakorna blir så gula och fina i färgen av våra egna ägg.

Dessutom plockade jag in påskris och satte i vatten för att de ska hinna slå ut till påsk.  Älskar påsken för att den är så kravlös och man kan fira lite hur man vill vartenda år. Jag vet inte vad som hänt men jag känner mig i år nästan lika besatt av att pynta och förbereda inför påsk – som jag brukar känna mig inför jul! Det är som att alla årets växlingar har förstärkts sedan vi började med jordbruket. Högtiden blir så tydlig när man har höns och kycklingar och ägg fulla redena efter en mörk och kall vinter.

Hittade den här fina gamla påskbonaden på en loppis och två söta små ljusstakar i form av flugsvampar. Väldigt påskigt tyckte jag som slog till!

Folke har börjat krypa nu och han far som ett jehu över golvet. Förstås alltid roligt när de når ett nytt utvecklingsstadie men samtidigt lite sjåigt också. Det är en så skön fas när de precis lärt sig sitta själva och är helnöjda och stationära. Men nu är det nästa fas: jaga-fasen!

Pelargonerna riktigt sträcker sig efter solen och jag försöker komma ihåg att vrida på krukan varje dag så att de inte ska växa helt snett

Vi är i en intensiv duplofas nu för tiden och piratskepp, mördarrobotar och slott har byggts på löpande band under helgen.

Jakob och Albin har också gjort klart det nya hönshuset i form av en gammal ombyggd husvagn. Några höns ska dock få bo kvar i de gamla hönshusen uppe på gårdsplanen. Både hos oss och hos Albin och Ulrika. Tycker att det är så trevligt när man tittar ut och ser dem sprätta runt på gården

Vi inspekterade vår gårdsbutik också. Marstorps Mat.

Konstaterade att det var dags att röja ur och städa upp för säsongen. Få lite ordning på torpet inför odlingssäsongen.

Vår fina lilla gårdsbutik! Längtar så mycket tills den öppnar igen.

Sedan rejsade ungarna runt runt på nedervåningen hemma hos Albin och Ulrika. Och sedan hips vips var helgen slut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 kommentarer på “Helgen i bilder”

 1. MÖRDAR-robotar? Jag funderar på varifrån en treåring får influens till något sånt? Även om det är bra att prata med barn om “allt” känns just mord lite väl magstarkt och är väl ingenting som behöver introduceras för en treåring? Jag har absolut inget minne av att mina barn ägnade sig åt att leka mord när de var så små. Förklarade du vad mord innebär?

  1. Det är ju inte så att vi introducerat mord eller mördarrobotar (vad är det btw?). Tror att det är ett ord han snappat upp bara. Han är språkligt begåvad så han snappar upp allt han hör. Men det skulle lika gärna kunnat vara mördarfjäril eller en åskrobot han byggt. ibland tänker jag att vi vuxna drar så stora växlar på barns lekar för att VI vet vad något betyder. I en fyraårings värld kan man bli dödad ena sekunden för att sekunden efteråt vilja äta pannkakor med sylt. Big deal liksom. Fast han vet vad död är för något. Han har ju varit med på hönsslakt för sjutton.

  2. Jag undrar också – eftersom mina egna barn leker krig typ hela tiden. Men jag vet att det började med Pippi. När den då 3-åriga sonen sett Pippi på de sju haven var varje pinne ett svärd. Sedan har han fortsatt.
   Angående våren: efter en månad utomlands kom vi hem i helgen – till snöfall! Tack för soliga, fina bilder Clara.

 2. Underbart! Är det dags att börja med påskpyntet nu? Jag älskar påsken av samma anledning som du och ser verkligen fram emot odlingssäsongen. Har börjat med frösådderna dock. Jag blev så lycklig i helgen för våra hönor började lägga ägg för första gången. På trappen vid huset dessutom. Vilken gåva det är med höns!

 3. Fastän det är så vårigt och fint i Sthlm utan en enda snögnutta kvar och massa vårblommor, blir jag lite avis på all den där snön ni verkar ha kvar – för jag vill åka mer skidor..!

  Fina bilder, tack för rapportering!
  Ps. Kan du inte göra en film då du syr något? Jag är värdelös på det men har köpt en maskin och ska försöka övervinna skräcken. Vill t ex sy kuddar åt barnen, de har efterlyst “fler kuddar i sängen”. Finns ju så många roliga tyger, eller loppisfynd, lapptäckestyg osv. Tänk att se när du syr något “basic” eller något med knorr, utan att för den skull vara en krånglig klänning eller så..
  Vore så kul.
  Eller nåt annat.

  kram!

 4. Hej Clara!
  Jag undrar hur det var för er när ni flyttade upp? Kände ni redan folk i trakten eller hade ni någon annan anknytning? Om inte, vad gjorde i så fall att ni valde att flytta just dit?
  Mvh Hannah (som själv går i flyttartankar…)

 5. Älskar påsken! Ledigt, vår, god mat, massa godis, noll krav och inte ett dugg traditionstyngt (inte i vår familj i alla fall – bara barnen får påskägg så är alla nöjda).

 6. Att komma in här efter en kaosvecka och ha 10 nya vårinlägg att läsa – som terapi! Gillar filmerna du gör väldigt mycket föresten 🙂 Ha det fint!

  1. Tack snälla =) vad roligt att höra. Hoppas veckan som kommer ska bli mindre kaosig

 7. Åh vad kul med ett hönshus av en husvagn. Tanken har slagit oss också, men sedan har vi inte kommit längre… Kanske kunde du visa lite hur det blev och hur ni gått tillväga. Njuter såå av dina fina foton!

 8. Det verkar som att ni hade en mycket mysig helg. 🙂 Jag ser sjalv massor fram emot Pasken i ar. Vi har borjat ga till en ny kyrka i ar, sa det skall bli sa spannande att fa fira Pask med dem. Jag fick en sadan aha-upplevelse i ar, har aldrig tidigare insett hur fantastisk Pasken ar, en sadan obeskrivlig karlek. 🙂

 9. Ååå…en sådan påskbonad har jag växt upp med. Men det är ju drygt 50 år sedan… Roligt att se den igen.

 10. Hej Clara! Lite off topic, men jag såg ett inlägg på facebook som gjorde mig lite förvirrad och ledsen om kanel – något som min 2-åring får varje helg på sin frukostgröt. Har du någon mer information om detta, och är det verkligen så farligt som det låter? Eller är det som med mycket annat, att man måste äta enorma mängder för att det ska bli skadligt? Kram!
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152683519162036&set=gm.897487276940881&type=1

  1. Hej Erika!
   Baserat på vad jag har kunnat läsa mig till på nätet bör det inte vara någon fara med kassiakanel så länge man inte intar stora mängder regelbundet. Dvs en tesked på gröten på helgen gör inget men skulle man äta mer än en tesked varje dag under en lång period skulle det kanske vara värre. Jag är absolut ingen expert men tror inte att du behöver oroa dig. Jag har inte tagit skada av kanel än så länge i alla fall 🙂 Är du ändå orolig kan du ju kanske försöka få tag i den mer äkta varianten av kanel Cinnamomum verum. 🙂

  2. Tack Emelie! Man hör så mycket från höger och vänster om allt som är farligt, och oftast brukar jag rycka på axlarna åt det eftersom mycket är så överdrivet. Men något som jag serverar mitt barn regelbunden vill man ju ska vara ok! Det är konstigt att man aldrig hört ett ord om detta tidigare tycker jag. Att besprutade vindruvor ger ännu mer besprutade russin har jag lättre att ta in 🙂

  1. Sorry Clara om jag tog upp tid från dina fina helgbilder förresten, det ser helt underbart ut!! Du är alltid så inspirerande 🙂

 11. Tack för alla tips. Kul och se tavlan med vallmo blåklint mm. har den i köket köpt på loppis för ca 10 år sedan min far var då med och han gick bort 2010 så den sitter som en minne där, tar bara ner den till jul sätter då upp julflickan som Carl Larsson gjort även den köpt på loppis. Ha en bra helg kram