Fynd till slut

Vissa saker känns det som man får leta efter i en halv evighet innan man hittar.  Som den perfekta lilla lampskärmen till den här röda lampan. En lampa jag fick när en släkting gick bort för säkert tjugo år sedan. Men så förra veckan sprang jag på en fin femtiotalsskärm på loppis. med vad jag tror är ett originaltyg. Nu lyser lampan upp Folkes rum.

Slog också till på två söta gamla barnböcker. Ballongresan och Tonny och hans Ponny

Så himla fint illustrerade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Fynd till slut”

  1. Å, vilken söt skärm! Får jag fråga en tråkigt praktisk grej.. Har du tips på hur man kan göra för att undvika att lampor och annat ömtåligt går i golvet under lek och bus? Kan man fästa dem i bordet på något sätt för att undvika krascher?

  2. Angående att fynda på loppis, du skrev tidigare om jakten på eftertraktade ting till vrakpriser som blir en ny form av konsumtionshets. Det har jag verkligen tänkt på sedan dess! Nu för tiden försöker jag se charmen i sakerna på loppisar som ingen annan är ute efter. Samt köpa det jag faktiskt har nytta av istället för ytterligare en kockumsbalja/rörstrandskål/teakhylla som jag ändå redan har men som är i såå fint skick och oj den hade kostat flera hundra om den såldes i Stockholm. Tack för insikten!

  3. Trots att jag själv väljer att läsa ett antal inredningsbloggar, och trots att jag själv har en ganska vanlig stil med ljust och enkelt, avskalat, nordiskt, så känns det som en fröjd för ögat att titta in här. Inte en Tine K-korg eller Svenskt Tenn-kudde så långt ögat når. Inga lyktor från Tom Dixon eller Kalklitirmålade väggar. Min hjärna får liksom vila lite.

  4. Slungades tillbaka till mormors hus på en sekund, så mycket barndom bara vällde upp i tanken. Så vacker känsla! : )

  5. Åh, Ballongresan! En av favoriterna, tillsammans med Petter och hans fyra getter, när jag var barn i slutet av 50-talet. Tror jag fortfarande kan böckerna i det närmaste utantill.

  6. Jag blir orolig för Herr Kubbson. Tar han livet av sig? Är det lämpligt i en barnbok? 😉

  7. Ljuvliga! Älskar dessa gamla böcker i stilen, även om innehållet ibland kan kännas daterat för en modern mamma att läsa. Men så fina, liksom skärmen…