Påskkärringarna och äggjakten

Idag gick vi in helhjärtat för att bli påskkärringar! Det här är första året som Bertil velat klä ut sig och detta först efter att jag förklarat att sminket går bort i tvätten och alltså inte kommer bli kvar för alltid.

Sedan bestämde jag mig för att göra en liten påskäggsjakt. Bertil får ju ett påskägg på påskafton av sin gammelmormor men jag ville gärna ge honom ett eget. Så jag gjorde som några bloggläsare tipsat och ritade ledtrådar på små pappersbitar och gömde runtom i huset och tillslut kom han fram till grytskåpet….

…och ta da: ägget!

Klang och jubeltid!

Självklart offrade jag mig och klädde ut mig till påskkärring (who am I kidding – älskar ju sånt här) och så lektes det påskkärring samtidigt som jag stekte småplättar för brinnande livet. Och nu firar vi påsklov några dagar. Ska bli väldigt skönt faktiskt. Hoppas ni får en fin påskhelg allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Påskkärringarna och äggjakten”

 1. Skrattar så tårarna rinner att vi ska ha en skön julhelg. Känner sååå igen mig själv i att skriva så! Kram och glad påsk!

  1. hahaha, suck! Är typ tredje gången det händer idag…amningshjärna skyller jag på 😉

 2. Men så härligt! Vi kör påskfirande imorn hos min pappa och där blir det nog vanligt letande i trädgården. Men jag funderar också på äggjakt med bilder hemma till lördagen, när vi har ett mindre firande. Det är mycket roligare med sånt här när man har barn, tyker jag. Annars är jag nog lite av en tråkmåns 😉

 3. I kväll kom två påskkärringar hit till mig i kväll. Lite har det ju ändrats från när jag var barn, och även mina barn, när man var påskkärring. De påskkärringar jag träffade idag hade en Mamma med sig fast de inte var så små. Förr så fixade man till barnen från de var så pass stora att de kunde gå som påskkärring, ca 3 år och gick med de andra stora barnen. Ingen Förälder var med. Ja, tiden förändras.

 4. Vad fint!!!! =) Helt underbart! Jag tror att jag ska måla mig i morgon och klä ut mig lite. Har en pojke på tre år så han kan nog uppskatta det också! Mina två äldre barn är 13 och 11 år. Min son på 11 år klädde ut sig till Gandalf i Sagan om ringen. Sedan tog han med sig handgjorda kort och vandrade kring i byn där vi bor. Det blev jättelyckat! =) Glad påsk till er alla!

 5. Vi kom till Umeå flygplats idag från Rom. Och tro det eller ej. Där stod en livs levande påskkärring. Jag tror hon mötte ett barnbarn som kom med flyget. Kul att hon vågade sticka ut.

 6. Sista bilden är helt ljuvlig! Hur bär du dig åt? Tar du 1000 bilder för att få till den perfekta??? Önskar er en fin påskhelg med många ägg och annat påskfirande!!!

 7. Åh, Bertil ser alldeles bedårande ut! Tycker jag ser alldeles för lite påskkärringar nu för tiden. Det får gärna vara all in med smink, sjal, förkläde å klänning. Inga halvmesyrer 🙂

 8. Vilka sötnosar! Jag spenderade gårdagen med att måla alla barn på mitt fritids till påskkärringar, mycket mysigt! Vi gör också skattjakt då och då… alltid lika spännande 🙂

 9. Ett litet musiktips: Kolla in Beyonces gospellåt behind the scence med politiska reflektioner. Sök på “Take my hand, precious Lord. The voices” på youtube.

 10. Glad Påsk! Firar du påsk som så många andra gör, för att det är mysigt och tradition eller firar du “Jesus uppståndelse”? Skulle vara intressant att höra dina tankar runt detta.

  Varma hälsningar.