Kalasdag

Idag fyller jag år. 29 år närmare bestämt. Och jag blev firad med frukost på sängen och sång och teckningar och en hel del arga bebisskrik också

På kvällen kom pappa, moster och kusin hit på lite enkelt födelsedagsfika

Fina Saga var med och firade också! Så som hundar gör genom att nosa folk i rumpan, äta spilld tårta och tömma mindre hundar (Melkers) matskål i ett nafs.

Jakob hade köpt en världsgod gräddtårta

Och jag som inte hade ett dugg lust eller orka att baka själv köpte färdigt. Går fint det också! Det blev en himla mysig födelsedag trots att jag åt gräddtårta tills jag fick magknip. Nu ska jag gå och sova och begrunda det läskiga faktum att jag om precis ett år fyller trettio. Hujedamig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

46 kommentarer på “Kalasdag”

 1. Är dålig på kommentera din superbra blogg. Men ett grattis på födelsedagen får du minsann. Tack för inlägg och bilder som inspirerar, engagerar och berör! Kram

  1. Skönt att veta att det finns hopp även efter man har fyllt 30 😉 :/ Jag fyller 30 om ca 3 månader och aldrig har väl 30-årskrisen varit så stor som den är just nu… Men men åldern är ju bara en siffra, eller hur var det nu igen? 😉

 2. Grattis Clara!
  Jag fyllde 31 i februari och är redan över på andra sidan, hade sjukt mycket ångest inför 30-års dagen och genomled eb smärre kris innan det begav sig.
  MEN jag klarade det, och såhär med facit i hand vill jag bara säga att 30 är det nya 20, det är helt underbart att äntligen känna sig vuxen “på riktigt”!

 3. Gratulrerer så mye med dagen, beste Clara! Tenk på alt du har fått til i en alder av 29 – det synes jeg er både imponerende og inspirerende!

 4. Grattis Clara på födelsedagen! Min son är jämngammal
  med dig. Han fyllde på påskafton i år. Vilken härlig start på
  dagen du fick av familjen.

 5. Grattis Clara! Tänker att du nu går in i den bästa av åldrar! Många stora och viktiga beslut i livet är avklarade. Ett intensivt liv med familj, barn och arbete. En varierad och intressant blogg!!! Fortsätt att ta hand om dig!

 6. Grattis i efterskott och vad smarrigt allt ser ut! Du får tänka som jag gjorde när jag fyllde 30 år – Att du fyller 20 år istället nästa år 😀

 7. Grattis!
  Jag fyllde 45 år i höstas och tycker bara att det blir bättre hela tiden.
  Jag hade min stora ålderskris redan vid 23 år. Jag var praktikant i Frankrike och levde på 3400 kr i månaden, bodde i ett rum på 9 kvm och visste att när den praktiken var slut så skulle jag flytta hem till mina föräldrar, vilket jag tyckte att jag var alldeles för gammal för.

  Efter det har jag bara tyckt att ålder är en siffra, dock känner jag mig lite klokare varje år och bryr mig väldigt mycket mindre om vad andra tycker.
  Men det kanske är så att vi nuförtiden behöver ha vår ålderskris för att komma ut på andra sidan och vara lite mer nöjda med vår ålder och våra liv.

 8. Jag kan inte låta bli att fundera över hur du tänker när det gäller kläderna till dina pojkar. Själv klär du ju dig väldigt kvinnligt och din man har jag aldrig sett i klänning eller spetsar på bild, men pojkarna klär du i flickkläder. Det är ingen kritik, jag bara undrar hur du tänker.Själv har jag ett barnbarn som gärna klädde sig i rosa klänning och även gick till dagis i den, när han var 2-3 år, men det var ju hans eget val. Skulle vara intressant att höra hur du tänker.

  1. Jag klär inte mina barn i flickkläder. De bär kläder. Finns inget speciellt anpassat för snippor eller snoppar i dessa plagg. Att du upplever dem som flickiga är ju din tolkning. Min fyraåring väljer ofta klänning till förskolan eftersom det är hans favoritplagg. Min man bär ofta skjorttunikor av indiskt snitt. Så jo, han har “klänning”.

  2. Grejen är ju att inte sätta kön på kläderna. Att inte lägga värderingar i klädesplagg över huvud taget. Och på tal om Claras man så syns han ju knappt över huvud taget. Någon enstaka plagg talar ju inte för hela hans garderob. Just saying! 🙂

  3. Tänk vad olika man ser… Jag gick tillbaka och tittade på bilden igen…ser inget som är direkt könsspecifikt… Jag lägger ingen värdering i det…men jag tycker det är fascinerande att valet av barnens kläder väcker frågor… Att sätta “könsbegränsningar” på små barn känns absurt i min värld…de kommer fort nog att delas in i könsfack…och tyvärr lätt fastna i ett livet ut…

 9. Grattis i efterskott! Det låter som att du hade en väldigt fin födelsedag. Önskar Christina

 10. Kan försäkra dig om att livet är precis som vanligt på andra sidan 30-strecket! Fyllde 30år 21 januari så om exakt 9 månader blir jag 31! Grattis i efterskott!

 11. Det handlar väl inte bara om hur många år man har utan om vad man har hunnit med på den tiden. Om man har eget företag, hus, två barn, hund, grisar, höns… då kan det väl vara okej att fylla 30? Dessutom vill jag bara påpeka att ålder inte är en siffra, utan ett ord.

 12. Grattis på födelsedagen! Verklig ålder handlar inte om antal levda år utan om upplevd livsglädje, så det är i högsta grad påverkbart. 🙂

  Jag måste säga att det gladde mig extra att få se vackra bilder på “köpebröd” till födelsedagsfikat. Inte bara hembakat kan se läckert ut på vackra fat, utan har man inte lust eller ork så ser det precis lika trevligt ut med köpta kakor.
  Charlotta

 13. Grattis i efterskott! Så underbart att fylla år på våren! 🙂 30 år är nog ingen fara men 50 som jag snart fyller är nästan läskigt. Jag menar, borde man inte känna sig mer “vuxen” då? Ha det bra!
  Kram!
  Anette

 14. Så härligt det ser ut på dina bilder! Ni är så fina du och Folke. Hoppas du hade en fin födelsedag! Jag fyller också 30 nästa år:)

 15. Grattis Clara! Jag fyller 30 om ett par manader. Konstigt nog tycker jag att det ar underbart att bli aldre nufortiden. 🙂 Det faktum att man aldras tvingar en liksom att ga vidare i livet och se till att fylla livet med nagonting meningsfullt. Nar jag var 20 funderade jag inte sa mycket pa framtiden, men nu vid 30 ar jag supermotiverad att “forandra varlden” och se till att spendera min tid pa annat an mig sjalv. 🙂

 16. Grattis i efterskott! Min yngsta son är lika gammal som du så du har även äldre som följer din inspirerande blogg. Kommenterar sällan men tittar in hos dig flera gånger i veckan.

 17. Hej! Nu är det här ju ett gammalt inlägg men tänkte höra iaf =) Har fastnat för ditt fina porslin på bilden och tänkte bara höra om de har nån stämpel så man kan se var de kommer ifrån? Även det fatet under med blått mönster på. Så kan man söka lite. Ha det så gott// Linda