Tacksamhetens tisdag

Det är så vansinnigt vårligt och härligt ute idag. Fågelkvitter, varm sol i nacken och tupparna som går omkring och gal på gården. Jag blir så lättrörd på våren. Min hsp-personlighet spinner värre än vanligt och jag blir rörd till tårar av en tussilago eller ännu värre – en lerig pöl som luktar gyttja. På två sekunder kastas jag tillbaka till barndomen och får god lust att dra på mig galonbyxorna och en spade och gå loss i sandlådan.

Jag är så tacksam för mitt jobb och mitt liv. Över alla roliga saker jag gör på dagarna och över att jag har så mycket frihet. Tog en timslång promenad runt byn idag och passade på att boka in ett telefonmöte samtidigt så medan jag gick där och solade mig så fick jag också göra undan lite annat jag gått och grunnat på. Så skönt! Och så är jag extra glad för att jag precis har fått en ny bok antagen, ännu en som jag ska göra med Annakarin. Nu har jag snart skrivit åtta böcker men har tre till på lut. Böcker är verkligen min passion. Önskar att jag kunde göra ännu fler men man kan ju liksom inte terrorisera ihjäl folk och släppa en bok i kvartalet.

Nu får det blir en kopp kaffe på farstubron innan jag dyker ner i lite mer manusskrivande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Tacksamhetens tisdag”

 1. Japp, precis så, idag stod jag och tittade på de första blommorna och trots att vi bor två hus från en trafikerad ringled överröstades det av solen och en sån där barnslig nöjdhet som du beskriver och en härlig känsla av stillhet.
  Jag liftade mycket när jag var ung och när jag står vid en solig torr ödslig landsväg känner jag fortfarande friheten.
  Vad betyder de där bokstäverna tro ? 🙂

 2. Ja, och tänk vad vädret gör med en! Förra veckan var det regnit och kallt här nere i borås trakten och man var hängig och lättirriterad . Idag är det nästan 20 grader varmt och man har så mycket energi helt plötsligt!

 3. håller med!! blir så himla känslosam och vill typ börja gråta av fågelkvitter. Livet ibland alltså <3

 4. Det är en fantastisk känsla att ha format sitt liv för mer fritid mellan jobbgrejerna. Jag har gjort samma sak och mycket med inspiration av dig.
  Friheten är värd så mycket!

 5. Du har verkligen ett magiskt jobb och det hade varit kul att höra hur snittdagen ser ut? Grattis till boken också, super kul!

  Jag hade blivit jätte glad om ni vill kika in på http://www.modevarlden.se där ni hittar massor av inspiration inom mode och inredning.

  Kram Johanna

 6. fint inlägg!!! så fint att du uppdaterar om små och stora saker som du är tacksam för tycker jag, så hjälper det liksom mig också och påminner mig. tänker att “just det! livet är ju rätt otroligt ändå”. Puss och tack för att du skriver!

 7. Det ar sa fint att du alltid ar sa tacksam for allt i ditt liv Clara! Att ha en tacksam installning till livet gor verkligen livet hundra ganger battre, for bade en sjalv och andra runt omkring en. 🙂

 8. Härligt inlägg! Har också en väldigt varierande vardag, mjölkbonde kombinerat med annat. Hundra gånger lyckligare nu än när det var samma dag ut och dag in. 🙂 lantislycka.se

  1. HSP betyder Högsensitiva personer. Ungefär 15-20% av befolkningen beräknas vara högsensitiva. Det betyder att man är lite känsligare än normen. Man tar in fler intryck än normalt och det kan ibland vara jobbigt att bearbeta. Det är samtidigt en gåva, då man uppmärksammar detaljer, eller subtila signaler tydligare. Ofta är HSP personer empatiska och medkännande individer. Googla om du vill veta mer. Hälsningar Malin.

 9. Tycker hsp-personlighet är mer vad man i folkmun skulle kunna kalla för närvarande i skapelsen. 🙂 Tack för fina tankar och inlägg. Känner igen mig i mångt och mycket.

 10. Jaha det är kanske därför jag tar in så mycke för tillfälet.Har också en släng av hsp och känner mig extra berörd av allt just nu. Trodde mest de berodde på hormoner och sömnbrist. Ja är det är säkert en kombo av allt! Men det här med att känna tacksamhet är iallafall häftigt, när jag väl fattade poängen med det så är det svårt att sluta, finns alltid nåt, även när det är en pissdag. Gör helt klart mig mer glad och lycklig i vardagen

 11. Så roligt med en bok till! De brukar ha så många inspirerande idéer. Måste vara en fantastisk känsla att öppna och titta i sin nya bok för första gången.

 12. Jag har länge undrat varför det inte finns galonbyxor i min storlek? Nå, roliga stövlar finns i alla fall 🙂

 13. Hoppas allt är bra med er! Du brukar inte ha uppehåll så länge, inte utan att skriva ut det före, så jag bara hoppas det inte hänt något.. Hoppas ni haft en skön vecka 🙂

  Tycker om din blogg och ser fram emot fler recept, husmorstips, vackra bilder från era odlingar och era djur, inspirerande entreprenörsanda och mycket mer.