• Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén •

Tisdagstävling med Nyblom Kollén

Det fina västkustföretaget Nyblom Kollén och jag samarbetar  – och nu har du möjlighet att vinna några av mina utvalda favoriter från märket. I potten finns matta Alvin 70×200 cm samt två valfria kuddfodral Leo eller Max och två kökshanddukar av modellen Bodil. Vinnaren väljer själv färg på produkterna och totalt värde på vinsten är 1200 kronor!

Alla mina favoritprodukter finns listade på Nyblom Kolléns hemsida och återförsäljare finns över hela landet. Det kompletta sortimentet går att köpa i Butik Stora Holms webbshop.

För att tävla ska du kika in på mina samlade favoriter och berätta vilken färg som du skulle vilja vinna samt motivera varför just du vill vinna!  Lämna svaret i en kommentar nedan.

Tävlingen pågår till den 6/5 kl 23.00. Nyblom Kollén utser vinnaren och beslutet kan ej överklagas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

Grattis till vinnaren Jenny Lorenz !

Inlägget är ett annonssamarbete med Nyblom Kollén

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

169 kommentarer på “Tisdagstävling med Nyblom Kollén”

 1. Åh så vårfräscht! Blev sugen både till köket och uteplatsen!
  Önskar färgen dimma och håller tummarna för att önskningen slår in!
  Tack för dina fina bilder!

 2. Jag är ju otroligt svag för blått och grönt, och i denna kollektion måste jag nog säga att färgen sky är min favorit! Vi ska flytta ihop i juli jag och min sambo (yay!) och vi har fått vår drömlägenhet med balkong. Denna ljuvliga färg skulle passa perfekt i vårt första gemensamma hem!

 3. Otroligt tjusiga!
  Jag gillar enkelheten och att det också är så tidlöst och klassisk hemtrevligt!

  Jag hade velat vinna för att ha en grund att skapa en röd tråd i hemmet. Sedan vi blev sambo här hemma tycker jag det är svårt att få ihop det till en stil. Jag söker denna hemtrevliga känslan. Den mattan exempelvis hade varit såå fin i köket för att knyta ihop säcken.
  Färg: Dimma

  Tack för en fin blogg.
  Kram Cecilia

 4. (Ljus) Grönt är skönt !

  Också i dubbel bemärkelse
  då du Underbara Clara i din blogg tipsar
  om ett liv i samklang med djur & natur.

  En toppenkombination, helt enkelt !

 5. De där underbara produkterna i randigt med färgen “sky” hade vart väldigt roligt att vinna till vårt nya hus! Vi håller som bäst på att sätta vår personliga prägel i vårt nya hem och dessa produkter är mitt i prick vår stil! Fattig student med två barn som jag är så har jag inga pengar till sånt här fint “piff”..

 6. Rosa har alltid varit en favoritfärg och med ny lägenhet är det dags att få in de färger jag verkligen tycker om. Att äntligen kunna fixa i ordning ett hem som känns “hemma”.

  Måste bara säga att det är otroligt svårt att välja bara en färg då många av de som finns är väldigt fina. Blir alltid glad av de här inläggen du gör tillsammans med Nyblom Kollén då de är rofyllda och utstrålar precis den där hemtrevligheten jag vill ha hos mig.

 7. Vilken rolig tävling och vad mycket fint det fanns på deras hemsida!

  Vi tänker börja göra om lite smått i våran ärvda fjällstuga, det hade varit roligt att byta ut lite gammalt mot nytt fräscht och ljusgrönt 🙂

 8. Det vore så roligt om vi kunde piffa vårt nyrenoverade vardagsrum med vackert ljusgröna textilier. Det skulle bli så fint i vårt gamla gästgiveri

 9. Åh, älskar Nyblom, såå vackra tyger, den gråblå är helt ljuvlig och skulle bli så fin när vår altan blir färdigbyggd. Jag skulle även packa en go fikakorg och ta med dessa fina produkter ut på de västkustska klipporna och bara njuta! 🙂

 10. Ljusgröna toner från Nyblom Kollén
  Skulle verkligen kasta ett vårligt sken
  I min lilla boning vid storstadens kant
  Där jag bonar och lever som en liten tant
  Färgerna nu går i lingon och blått
  Det hade varit ljuvligt med ett grönt skönt tillskott
  Jag hoppas jag vinner och får denna gåva
  Det hade gjort sig fint, det kan jag då lova

 11. Jag fastnade för färgen indigo. Kanske för att blått alltid varit en av mina favoritfärger, men även för att den kändes färgstark och mild på samma gång. De här textilierna skulle även passa utmärkt i den stil jag försöker återskapa i vårt nya hem. Hemmet som en gång var farmor och farfars hus, byggt på 1940-talet. Tyvärr har de som bott i huset emellan inte varit så noga med att bevara. Just nu är köket prio – den svarta fondväggen ska bort och ersättas av rutig tapet och de vitmålade luckorna ska åter igen bli solgula. Där skulle rustika kvalitetstextilier passa bra in med köket som hållit sedan 1960-talet!

 12. Ooooh, de som är så otroligt vackra. Jag har varit sugen på den ljusgröna duken sedan du tipsade om de tidigare i din blogg, men nu har jag flyttat in hos min sambo och jag tror att den rosa färgen skulle göra sig så mycket bättre i våra svarta kök med det supergamla “stock”golvet 🙂

 13. Åh de år så fina allihopa. Fastnade både för andägg och rosa och ljusgrön men den som skulle passa bäst hos oss är sky. Vi har lyxen att ha 3 balkonger och just nu inreder vi mittenbalkongen med skrot vi hade liggandes hemma eller fått till skänkes (två studenter har inte en stor budget tyvärr) och tror lite textiler i färgen sky skulle mjuka upp rottingstolarna och teakbordet. Nu är det väldigt brunt som sagt, och jag tycker blått och brunt passar så otroligt fint ihop.

 14. Åh, jag som älskar grönt vill naturligtvis vinna det ljusgröna! Min sambo och jag håller på att inreda vårt första gemensamma hem och lite hjälp på traven i form av de här vackra textilierna vore välkommet.

 15. Många vackra färger. Jag väljer färgen Sand eftersom jag har en blå/grön nyans på väggarna och den skulle kompletta det snyggt. Det hade blivit riktigt snyggt.

 16. Sky skulle passa perfekt in i vårt kök när det får lite färg till sommaren. Efter många år med vita väggar, har vi bestämd att måla båda kök och vardagsrum i härliga ljusa färgar, så att vårt hem kan bli värmare och mer hemtrevligt… Bort med det vita in med färg!!

 17. Dimma, eller grön är absolut vackrast! Men välja hmmm..båda passar hemma hos oss. Vi älskar det nordiskt ljusa och har mycket trärent. Grått eller grönt är finast tycker vi till detta.

 18. Åh! Jag och min karl flyttar till hus i höst och nya textilier är något som står högt på inköpsönskelistan! Skulle vara så himla fint med ett matchande set textilier till vårat nya egna hus, och jag tror att Sand gör sig bäst med våran inredningsstil.

 19. När vi kliver in på gården genom den vita grinden vibrerar livet i oss båda. Du går först med sakta steg. Jag har nyckeln i min högra hand, den är hård och varm. Vi vågar knappt andas. Vi har kastat oss ut i en gemensam dröm om livet på ett litet gårdstun. Vi vrider om nyckeln tillsammans, din hand över min. Min kropp, nära din. Och så öppnar vi dörren till vårt nya liv. Det målade trägolvet i den lilla hallen lockar att ta av sig barfota. Vi kliver genom hallen, över den första lilla tröskeln och in i köket med den varma pärlsponten som sträcker från golv till tak. Solen andas värme över de slipade golvplankorna och jag lägger mig ned på rygg. Blundar och känner hur du lägger dig bredvid mig, tätt intill och tar min hand.

  Här skulle vi ha en matta viskar jag tyst. Då kunde vi ligga här i tidiga sommargryningar och mörka vinterkvällar.
  Jag känner att du ler när du kramar min hand.

  Vi hoppade och landade på ett varmt köksgolv i ett litet hus, i en liten by. Med en liten gård och ett litet hönshus. Med äppelträd och bärbuskar. Vi tvekade. Först du, sen jag. Men vi vågade.

  Värme och kärlek, hälsar två budgivande nervvrak som tar ut glädjen i förskott och vågar hoppas på det varma trägolvet.

  Den ljusgröna mattan skulle vara så fin i det lilla köket. Och den lika ljusgröna kudden Max skulle kunna ligga i vår kökssoffa. Den dimmfärgade kudden Max och kökshandduken Boel skulle bli en gåva till min kära svägerska och deras gotlandshus.
  En liten ljusgrön kökshandduk kunde bli en vårgåva till min mor.

 20. Andägg och dimma hade passat perfekt här, är student med hus och pengarna hamnar på allt utom sånt som är fint, just nu är det mest ett hopkok i vardagsrummet av jul och udda ärvda grejer. Hade varit skönt med något sammanhängande med vårkänsla

 21. Mina favoriter är sand, sky, ljusgrön och andägg.Vi flyttar till en lägenhet med sjöutsikt om knappa fyra veckor och jag skulle vilja inreda köket och den intilliggande balkongen med dessa färger. Det skulle bli fantastiskt ljuvligt att sitta i köket/på balkongen och njuta av naturen och vattnet.

 22. Den mint gröna randiga Leo är så fräsch och fin. Har haft samma kuddar frå IKEA i 5 år, så behöver verkligen något att förnya här hemma! Det är litet här hemma så samanhängande tyg skulle ge ett lugnare intryck och mindre stökigt.

 23. Den ljusgröna färgen är jättetjusig på allt! Jag vill vinna för vi har för tre månader sedan flyttat till vårat drömhus och det finns en del att göra med huset som prioriteras högre än piff och jag som nybliven tvåbarnsmamma skulle älska att ha de vackra textilerna att vila ögonen på under de intensiva dagarna som blir med två barn

 24. Men vilken härlig tävling och vilka underbara attiraljer. Jag älskar verkligen den gröna färgen, den känns så vårfräsch och skulle passa alldeles ypperligt hemma hos oss. Vi har precis kommit hem från vår andra adoptionsresa på ett år och är faktiskt, trots många år sparande rätt panka då det kostar väldiga summor med pengar att adoptera. något som våra två guldklimpar Alla gånger är världa, såklart. Men visst skulle det Alla gånger pigga upp två föräldrarlediga med lite snygga textilier i vårt ganska så icke prioriterade hem som jag under sommaren skall försöka piffa upp med billiga knep.

  Tummarna är hållna!!

 25. Jag älskar färgerna rosa och dimma! Min lilla familj har precis flyttat in i en ny lägenhet. Vi fick ta den i panik och tyvärr är jag allt annat än kär 🙁 Men lite nytt och fint skulle kanske få vårt nya hem att blomstra och i alla fall glädja mitt hjärta ♡

 26. Hemma hos oss älskar hela familjen, mamman pappan storebrodern och båda småsystrarna rosa. Så valet av färg är ju ganska självklart.

  Vad gäller motiveringen till varför vi ska vinna så är den också ganska klar. Vi har tre barn under fyra år så kuddar och mattor är utsatta för både det ena och det andra. Allt från mat till kroppsvätskor. Det är verkligen dags att vårt hem får (nästan) lika mycket kärlek som vår familj!

 27. Grönt är skönt!! Jag behöver mer färg i mitt liv och just den ljusgröna färgen är härligt peppande och gör mig glad!

 28. Hej Clara! Det är så hemtrevligt och vackert med denna stil! Jag vill väldigt gärna pryda med grått och vitt randigt i mitt gamla västerbottenshus som jag håller på att renovera och fixa till att ha som sommarhus på gården. Det är en dröm som jag har väntat länge på. Nu kan jag snart, snart börja inreda. Tack för den inspiration som du är!

 29. Ljusgrönt skulle pigga upp min sjukskrivningsperiod. Konstigt hur mycket färger påverkar humöret och lite ljusare skulle definitivt påverka mitt!

 30. Hej! Jag kommer från Tyskland, kan jag tävla ändå?
  Jag älskar ljusgrön, grön är min farvoritfärg! Jag flyttade till ett nytt student-boende och det vore helt underbart med en matta och lite textiler!

 31. Rosa är min allra bästa färg!

  Anledningen till att jag vill vinna är för att jag efter alldeles för många år på ett ställe där jag inte trivs ÄNTLIGEN ska flytta till ett eget hem. Jag är så orimligt pepp på det, så det hade varit en fin inflyttningspresent.

 32. Åh, färgen andägg skulle jag välja rakt över!

  Vi bor i ett gammalt renoveringshus, där vi har gjort alla tråkiga yttre grejer, som dränering, fönster- och takbyte. Köket är dock fortfarande ogjort, så det skulle livas upp enormt av nya fina textilier!

 33. Hej!

  Jag skulle välja färgen Indigo, älskar blått!

  Vi ska äntligen rusta vårat kök och att få sätta pricken över i:et med dessa fina textilier vore en dröm! Jag älskar Nyblom och Kolle’ns produkter och jag har tittat på dem i flera år nu men inte haft råd att unna mig detta än. Håller tummarna nu 🙂

  Tack för en bra blogg!

  Kram Jenny

 34. Åh! I sommar kommer jag äntligen flytta till min egen lägenhet, ska bli så fantastiskt att skapa mig ett eget hem. Men när inkomsten precis kommer räcka till hyra och levebröd finns det inte mycket till övers för inredningen! Hade varit helt underbart att vinna dessa grundläggande men ändå så snygga produkter för hemmet, isåfall i färgen andägg.

 35. Ljusgrön, älskar grönt! Åh, har aldrig tävlat på en blogg innan, detta ska bli spännande. Så ska jag försöka motivera oxå. Först, så har varit inne på den hemsidan å suktat efter dessa vackra textilier så många gånger men studentbudget ger inte riktigt utrymme för sådana utsvävningar. För det andra fyller jag år alldeles i övermorgon. Å sist, har jag för en månad sen förlorat min älskade bästa pappa och all tröst och glada överraskningar är bra, tänker jag. Kram!

 36. Jag och min lilla familj har äntligen hittat vårt drömhus och nyss flyttat in. Vi vill inreda med sådant som känns både modernt och hemtrevligt på samma gång och som passar i ett hus mellan skogen och vattnet. Jag önskar mig randiga textilier i färgställningen “sky”. Kudden Leo. Jag tror att de kuddarna blir jättefina i vår sandfärgade soffa när vårsolen lyser in! Där ska jag ligga och vila med en bok bland mina nya, fina kuddar när barnet sover. Handdukarna hänger i vårt lantkök och är antingen nustrykna eller nyss använda och lite fuktiga. På mattan ligger några kaksmulor.

 37. Jag skulle så gärna vilja vinna en uppsättning i grönt då mitt kök aldrig tycks bli prioriterat i omboningen hemma. Det är trots allt det rum vi spenderar mest tid i. Just nu har jag rosa och grönt på detaljerna i köket som annars går i grått och vitt. Jag tycker om våriga och fina färger som ljusar upp!

 38. Åhh vilken härlig tävling. Jag går hemma med bruten fot och drömmer om alla projekt jag inte kan göra. Snälla låt mig piffa hemmet i lite sky, andägg och ljusgrönt. Hade varit underbart! Lite rosa och matcha gipset med också blir väl bra.

 39. Jag vill dölja vår gräsliga plastmatta vi har i köket med en grön matta Alvin.
  …….och dessutom piffa till med kuddfodral o handdukar i grönt 🙂

 40. Jag vill vinna mattan och kuddarna i grönt!
  I höst flyttar jag 40 mil hemifrån för att plugga. Flyttar till mitt alldeles egna, som jag får göra till mitt. Inreda det i en klassisk svensk lantlig stil med mycket ljust och pasteller. Och hur bra skulle inte dessa saker passa in då?

 41. Åh vad härliga! Jag bir alldeles glad och pirrig av de underbara vårkänslorna som syns i färgerna! Nu på våren älskar jag de skira färgerna så en matta Alvin grön till sommaren och till den härliga julen, en matta alvin röd skulle passa perfekt i vårt renoverade kök där vi haft chansen att återanvända nästan hela det gamla! Det är så kul att kunna kunna måla om lite och få en helt ny känsla!

 42. Jag längtar efter färg och vill gärna hotta upp lägenheten med en röd Alvin. Så fint det skulle bli! Jag tycker att det är roligt att det faktiskt fortfarande finns textilföretag som har sin tillverkning i Sverige.

 43. Mattan Alvin i färg sky samt handduk Bodil i samma färg. Vårstädningen har börjat och det skulle vara roligt att få en snygg matta i vårt kök och komplettera med handdukar.

 44. Hej! I vårt kök där generationer av Blomberg har lagat mat, bakat, slaktat, fostrat barn, ätit många och långa måltider, sedan 1782 har vi gjort en renovering och tagit fram mycket av det gamla igen. Genom åren har många “bondmoror” fått sätta sin prägel på köket.
  Nu har min prägel med grå väggar och bröstpanel samt engelskt röda skåpluckor hittat in. Jag undrar i bland hur det såg ut i vårt kök, när Gustav den 3 sköts på maskeradbalen 1792. Matta i rött skulle förgylla de breda golvplankorna. NyblomKolléns textilier passar i vår miljö, ett kök att vård och älska.

 45. Vilka underbara textilier med härliga vårfärger! Vi har köpt hus och ska flytta in i mitten av maj och jag hade hemskt gärna inrett med dessa produkter i rosa och kudden Leo 🙂

 46. Jag och min skotske sambo har precis köpt en gammal viktorianskt lägenhet här i Edinburgh. Med en ljusgrön Leo bordsduk på köksbordet kan jag ställa ned farmors 50tals kaffepanna, med stilig flätad plast på handtaget, med gott samvete och se till att den svenska designen upprätthålls! 🙂

 47. Jag bor i studentkorridor, och än så länge är mitt lilla rum väldigt kalt och inte alls mysigt! Det vore underbart att ha en fin matta under fötterna på morgonen, Alvin i ljusgrönt !

 48. älskar vitt och grått, har hela köket i den kombinationen. Ska man vara lite wild and crazy och bjuda in sommaren i form av färgen ljusgrön? Tror minsann det får bli så 🙂

 49. Hej!

  Min mammas favoritfärg är Indigo och det vore så fantastiskt fint att ge bort en vacker present från Nyblom Kollén till henne – fina, genuina och harmoniska produkter till en fin, genuin och harmonisk mamma!

 50. Åå, indigo är min färg ♥ Jag skulle gärna vilja ge vårt hem lite extra kärlek från vårt favorittextilmärke, sen vår son föddes för nio mån sen har vi (läs jag, hihi) nött rätt mycket på våra Nyblom-Kollenkuddar under alla amningsstunder, så jaa, lite kärlek till våra soffor, tack ♥

 51. Min favouritfärg av dessa är den ljusgröna. Så vårig och varm på samma gång. Jag började pilla lite i vår slitna vitmålade vägg i sovrummet i vårt hus från tidigt 30-tal och hittade därunder en ljuvlig handtryckt tapet som går just i denna ljusa gröna ton. Håller just nu på att ta fram den. Fatta hur fint det skulle bli med 2st kuddan Leo i ljusgrönt och mattan Alvin i samma färgskala! Pepp! / Clara

 52. Grönt önskar jag få. Det är min favoritfärg och både kuddfodral och kökshanddukar skulle få vara på torpet. Matchar falurödfärg också 😉

 53. Hej,
  Jag och min sambo ska precis flytta ihop i vårt första gemensamma hem och förutom säng och matbord äger vi inte mycket. Det är mycket som ska inhandlas och tyvärr är vackra textilier bland de saker som ligger långt ner på listan (under stolar och soffa). Att få vinna dessa textilier från Nyblom Kollén skulle därför vara ett enormt lyft och en stor glädje här mitt i flyttkaoset. Helst skulle vi vilja ha en matta i indigo och kuddar och handdukar i indigo och sky 🙂
  Tack för den bästa bloggen Clara! 🙂

 54. Grafit. Tycker den färgen är bäst.Sobert ,snyggt men ändå hemtrevligt . skulle passa perfekt hos oss.

 55. Hej!

  För några år sedan flyttade jag upp till Stockholm för att plugga. Det var svårt att hitta någonstans att bo, och andrahandslägenheterna har blivit många. Förra året fick jag flytta inte mindre än fem gånger. Nu har jag flyttat ner till Malmö och jag och min blivande sambo har fått ett förstahandskontrakt.
  Nu kan vi äntligen skapa oss ett “hem”, och då skulle en ljusgrön matta och handdukar och kuddar i färgen “sky” kunna göra underverk.

 56. Lite textiler i färgen Dimma hade varit otroligt fint! Bor mestadels i pojkvännens lägenhet och tyvärr saknar han det där inredningsintresset som jag tycker är så kul. Att få överraska med lite nytt skulle göra pojkvännen glad samtidigt som jag kan trivas bättre i hans lägenhet och det blir en mysigare, mer hemtrevlig känsla som alla önskar ha. 🙂
  / Maria

 57. Sand.Jag skulle ge bort vinsten till min mamma som bor i hus vid vattnet.Vad passar bättre än vatten och sand? 😉

 58. Hej! Jag och min man har precis köpt ett hus som är ett riktigt renoveringsobjekt! Det skulle vara väldigt fint med dessa saker att piffa till det hela med i väntan på alla renoveringar då vi inte kommer ha råd att fixa iordning allt på en gång 🙂 Färgen ljusgrön är helt underbar!

 59. Jag skulle välja en matta grafit för då behöver jag inte tvätta den så ofta

 60. Hej, jag har precis bytt jobb och pendlar till en annan ort ett par dagar i veckan. Det innebär att vårfixning hemma i min sambos och mitt gemensamma hem har blivit eftersatt. Nyblomoch Kolléns sortiment passer ypperligt i vår ganska rustika västerbottensgård. Om vi har turen att vinna skulle vi vilja vår-piffa med textilier i nyanserna dimma och ljusgrönt.

 61. Den gröna hade passat så bra här! 🙂 Vi ska snart renovera lite till och då hade de här sakerna passat in så bra!

 62. Hej!!

  Tack för en superfin blogg, den är så oerhört inspirerande och jag tycker det är upplyftande med alla vackra bilder. Mer fint åt folket!

  Jag bor i en hyresrätt och älskar att renovera och pyssla i hemmet, tyvärr så for jag ju inte göra precis som jag vill. Jag får hålla mig till att måla möbler och pynta med textilier, därför vore det otroligt fint med den ljusgröna färgen i mitt lilla kök.
  Möblerna i köket målades precis i vintageserien från Panduro, det blev oerhört bra och då skulle de fina textilierna vara som pricken över I:t eller grädden på moset.

 63. Älskar hennes textilier! Kvaliteten är outstanding. Tygerna behåller både sin färg och form trots många tvättar. Har sytt gardiner, handdukar och en stor duk av tyget Marit ruta och randig till köket. Helt underbart vårigt! Önskar att byta ut kuddfodralen och köksmattan med. Färgen grön hade passat in perfekt.

 64. Så himla fina, önskar dom var mina!
  Favoritfärgerna dimma och andägg önskas då, om det blir så.

 65. Hej, vill helst vinna i färgerna Indigo. Skulle passa så fint i mitt renoverade kök! Älskar blått sen långt tillbaka. Men då köket i 18 år tidigare varit i olivgrönt har det mesta blå legat “på vänt”. NU har allt linne, textilier i blått kommit fram igen. Men alltid roligt att få nytt, så jag håller tummarna! Tack…om du drar mitt namn! Kram o tack för en härlig blogg! Lena // lena.tradgard.blogspot.com

 66. Den underbara randiga ljusgröna kudden Leo. Färgen får det att krulla sig i magen av vårpepp! Och den skulle dessutom passa perfekt in i mitt lilla dalatorp som jag hoppas blir mitt en dag.

 67. Wow ljusgrön är härligt ljuvlig och vårfräsch.
  Längtar efter grönt i trädgård, inne och ätbart.

 68. Hejsan! Har precis flyttat in i vårat hus och ingenting matchar längre. Någon kudde eller matta i någon av de gröna nyanserna hade blivit mysigt.. Hälsningar/jenny

 69. Åh jag skulle vilja ha ljusgrön, bara för att jag och min sambo äntligen köpt vårat egna drömhus i skogen. Och om ca två veckor får vi flytta in. Och det får mig att skratta mest hela tiden.

 70. Dimma är den färg jag skulle välja. En grå nyans skulle knyta ihop matsal och kök lite bättre än det sammelsurium av färger alla textilier har nu. Vi flyttade till vårt lilla radhus från en ännu mindre studentlägenhet för drygt ett år sedan, och nu äntligen börjar vi finna den röda (ljusgrå) tråden i inredningen, därför vill jag så gärna vinna, för att komma lite närmare det jag ser framför mig när jag blundar!

 71. Färgerna ljusgrön och sky är vackrast och påminner mig om en sommarstuga där tiden stått stilla och gardinerna fått blekna på stången.
  Jag skulle gärna ha lite av den känslan i min lilla lägenhet långt från sommar, vatten och bleknande sol.
  Mvh Kristin

 72. Färgen dimma skulle bli ljuvlig i vårt hus.Får mig att tänka på buteljfärgat hav, kala klippor och morgondimma här på västkusten. En stilla promenad på morgonkvisten innan barnen vaknar och vardagen fortsätter på sitt eget ljuvliga vis.

 73. Färgen Dimma skulle passa finfint här hemma. Börjar komma iordning i vårt nybyggda hus efter mycket blod, svett och tårar! Med tips från dig har jag hittat Nyblom Kollén och fick i julklapp en alldeles egen duk, som nu passar finfint i vårt kök. Tänk om jag kunde ha turen att vinna! Isåfall skulle mattan platsa i allrummet medan kökssoffan skulle prydas av kuddar.

 74. Har loppisfyndat en spetsgardin i en nyans som påminner om färgen sky. Av den ska jag tillverka små solskydd för blommorna i fönstren. Det vore riktigt tjusigt att kombinera dessa med Nyblom Kolléns produkter i liknande nyans till vårt fina 20-tals hus!

 75. Från Norrbotten till Stockholm med en ryggsäck som enda packning gör att en längtar efter något som känns som ett hem, och det utstrålar dessa tyger. Hem!

  Och dimma! Den gillar jag!

 76. Efter mycket funderande har jag bestämt mig för att färgen “andägg” är min favorit! Den skulle passa fint till andra inredningsdetaljer i mitt hem tror jag. Det blir inte så många lyxiga detaljer i ett studentboende som man kanske skulle önska, så detta skulle verkligen vara en så välkommen vinst. Tack för en otroligt inspirerande blogg!

 77. Alla färger var helt underbara i färg och textur, har precis byggt ett plats byggt skafferi och bänk, där jag ser indigo framför mig! Vilken lyx!

 78. Indigo är min favorit, den känns klassiskt fräsch och passar bra till min kökssoffa där jag gjort en sittdyna av jeanstyg.

 79. Dimma är den färg jag tycker är snyggast. Bor på Gotland och just den färgen matchar med kalksten och fårskinn. Snyggt!

 80. Min favoritfärg är “Sky”. Bara färgens namn får en att drömma sig bort. Jag har efter 10 års flyttande mellan olika andra-, tredje- och fjärdehandskontrakt äntligen fått en egen lägenhet. Tänk att få ha sina alldeles egna kökshanddukar där, i färgen Sky!

 81. Åh, vi har under 4 års tid renoverat ett gammalt timmerhus (byggt 1890) i Norrlands inland, och har fortfarande en bra bit kvar. Att få lägga in en matta i färgen sand vore en helt fantastisk belöning för allt slit, så vacker den skulle vara mot våra trägolv!

 82. Vår soffa håller på att gå under av fulhet efter ett år med ny familjemedlem. Befintliga kuddar har hål, fläckar och känns allmänt ledsna. Vilken som av färgerna skulle piffa upp men indigo och grafit var riktigt snygga!

 83. Sky och Rosa är de finaste färgerna. Jag ska flytta till ett nytt hus inom en månad och det skulle vara härligt att få inreda med nya härliga färger och tyger. / Johanna

 84. Den ljusgröna färgen skulle passa perfekt i vår lilla sommarstuga som vi precis har köpt. Vi håller på och kämpar med renovering för att kunna flytta in, men det är svårt när man är nybörjare som vi. Tur att det finns inspirerande bloggar med fina inredningsbilder som peppar och motiverar en att fortsätta med slitet. Några nya fräscha handdukar, kuddar och mattor skulle bli ytterligare en morot.

 85. Åhhh, jag och min sambo har gått och köpt lägenhet. Känns som en investering, både ekonomiskt men även i relationen. Skulle passa fint med indigofärgen att mjukt smälta in i vårt kök. Drömma får man! Kram

 86. Andägg och sky är de jag önskar att vinna för att ge bort till min mamma att inreda sommarstugan med. Efter år av kladdiga barn har hon äntligen kunnat börja klä möblerna i de tyg, och använda de hemtexitlier hon själv önskar. Till att börja med har hon lärt sig väva väldigt fina trasmattor. Men till soffor, kuddar, gardiner och dukar räcker tiden sällan och detta skulle vara ett perfekt sätt att hjälpa till att piffa lite i den inglasade verandan som vätter ut mot Östersjökusten och ett ständigt skiftande hav.

 87. jag och min sambo ska flytta till en 40tals villa i Bohuslän, det är ett släkthus så det finns redan många möbler från olika tidsperioder. Färgen dimma skulle binda ihop möblemanget på ett vackert sätt.

 88. Jag har väntat och längtat efter att se ert projekt punchveranda påbörjas och bli klart. Jag och min familj har ett hus med just en sådan, en helt fantastisk. Problemet är att det blivit en avlastningsplats för blandat skrot och inte en plats att njuta av. Produkter i färgen “dimma” kan vara just det som behövs för att nå fram till vår fina inglasade dröm. Tack för en inspirerande blogg!!

 89. Jag tycker bäst om dimma men tror att ljusgrönt skulle passa bättre hemma hos oss. Eller kanske rosa vore bäst för att det inte passar?

 90. Hej!

  Jag skulle vilja överraska min svärmor och barnens farmor med kvalité när den är som bästa! Färgen “Dimma” tilltalar mig mest. Till vardag som fest, skulle passa hemma hos henne i rummen de flest.

  Ha en fin dag och tack för chansen!
  Med vänlig hälsning,
  Kristiina Söderström.

 91. Den är så fin, dimma-färgen att den vill jag ha i mitt hem.
  Nya grejer piggar alltid upp så här när solen tittar fram !

 92. Som student har man inte mycket pengar att röra sig med för att göra sitt hem mer personligt, och jag tror att lite textilier i färgen andägg skulle göra sig så bra i min lilla lya!

 93. Den ljusgröna färgen för att den påminner mig så mycket om min mormor som alltid var en glad prick. Och som mitt liv ser ut just nu med heltidjobb och vidareutbildning på halvtid skulle allt kännas lite lättare om jag fick det finare omkring mig 🙂

 94. Mitt nya kök är snart klart, med rutigt golv och härliga färger. Min favorit är mattan i grönt – den skulle jag klä kökssoffan med. Tack!!!

 95. Älskar den underbara ljusgröna färgen. Efter att ha tokgravidstädat hela våren är jag äntligen klar. Nu väntar jag bara på bäbisen och pyntar under tiden. Skulle bli så glad om jag fick lite nytt att piffa med!

 96. Ljusgrönt har varit min favoritfärg sedan jag som 8-åring fick välja färg på väggarna i mitt flickrum. Nu har jag flyttat in min första egna lilla lägenhet och vill få till en lantlig känsla. De ljusgröna textilierna skulle passa perfekt!

 97. Vårsolen lyser äntligen in fast det fortfarande är kallt.
  Underbart – men plötsligt ser jag damm överallt.
  Jag sitter i soffan och min nyfödda skriker
  och känner allt mer hur krafterna sviker.
  Huvudet är tungt och ryggen öm,
  Nya piffiga kuddar i hemmet vore en dröm!

  Jag tycker att alla färgerna var jättefina men skulle helst vilja vinna o färgen “dimma”.

 98. Hej!

  Jag skulle välja färgen ljusgrön. Jag vet inte varför jag skulle vinna av alla hundratals som vill vinna. Men jag har bara haft en sådan skitdag att en vinst hade varit helt fantastiskt. Det hade bevisat att det omöjliga inte är omöjligt även om det ibland känns så och att det kanske finns en mening någonstans.

 99. Andägg. Namnet på färgen känns så rofylld och fin. Vi har letat nya kuddar till vår soffa i flera år utan att hitta rätt, men randiga och enfärgade i färgen andägg skulle vara precis rätt.

 100. Alla färger är så fina, men grönt är skönt och blått är flott och dessa kulörer skulle förgylla och fylla mitt vita hem med lagom mycket färg.

 101. Färgen sky skulle vara perfekt i vår stuga. Förutom mattan, där färgen dimma var vackrare!

 102. Beställde nyligen kakel till vårt nyrenoverade kök, färgen kallas “andägg”. Nu blev jag sällsynt lycklig av att se att färgen finns i kollektion hos nyblom och kollen. Tror andägg i kombination med dimma skulle göra sig vackert på vår kökssoffa!

 103. I juli flyttar min man och jag till villa,
  det är allt annat än illa.
  På morgonen när vi går ner till sjön för att simma,
  hoppas jag att det på ängarna ligger dimma.
  Vi går barfota hand i hand,
  i strandens mjuka sand.
  Efter doppet när man är lite frusen,
  tar man grusvägen upp till husen.
  Inne i huset tar man sig en kopp te,
  när jag ser de fina textilierna från Nyblom Kollén kan jag inget annat göra än att le =)

  Här ovan i min “dikt” förstår ni kanske varför jag gärna vill vinna dessa fina textilier…vi flyttar till hus i sommar och kommer då behöva fina mattor, kuddar och handdukar för att göra vårt nya hus extra hemtrevligt. I “dikten” nämner jag även mina två favoritfärger, dimma och sand! 😉

 104. Jag tycker färgen ljusgrön skulle göra sig perfekt i vår bagarstuga på vår tomt som vi håller på att renovera! Även ett litet mjöligt bagarhus måste få glänsa!

 105. Så många fina färger, ljuvliga ljusgröna och andägg lockar, men jag väljer rött! Efter fyra år i trist studentkorridor flyttar jag till en etta med härligt femtiotalskök med skjutdörrar och allt, och jag vill ha FÄRG! Ps. Vilka fantastiska förkläden!

  1. Mysko! Resten av min kommentar försvann? ?
   Hoppas det går bra att jag skriver om resten här.
   Skulle vaea så snyggt att ha på altanen i sommar. Det saknas textilier där och dessa vore perfekta!
   Har aldrig testat detta märke men min väninna är helfrälst!
   Mvh
   Malin Svensk Björck

 106. Åh gud jag är kär i färgen andägg, det är så svårt att hitta den där nyansen av ljust grön-blått som jag älskar men här verkar ni ha träffat helt rätt..!
  Utan att gå in på detaljer skulle jag vilja vinna för att jag har haft en tuff vår och inte för att det löser några av världens problem men lite vacker färg hade i alla fall piggat upp 🙂

 107. Grafit skulle passa bra till det polerade betonggolvet i lägenheten i Reykjavik. En skönhetsupplevelse och en påminnelse om hemma och Sverigelängtan.

 108. Mm! Skulle hemskt gärna vilja ha Max Andägg, Leo Indigo och Alvin ljusgrön. Köpte min första soffa i helgen (loppis!) trots att jag inte alls hade råd, det hade varit roligt att få dekorera både den och golvet med dessa ljuvliga textilier!

 109. Den ljusgröna färgen är min absoluta favorit! Om två månader får jag tillträde till min alldeles egna första lägenhet efter tre år i studentkorridor. Lägenheten kanske inte är mycket för världen men den är bara min och jag slipper dela kök med elva andra studenter! Jag längtar så och spenderar dagarna med att inspirationssurfa på inredning när jag borde läsa inför tentor. Har en väldigt begränsad budget inför möbelköp men vacker textil kan göra underverk, även i en liten studentlägenhet!

 110. Blev helt förälskad i färgen ljusgrön direkt när jag såg dem! Hade jag vunnit hade jag valt en ljusgrön-randig matta att lägga på golvet på verandan i huset som vi nyligen köpt. Huset är inte renoverat sedan 70-talet & behöver lite färg 🙂

 111. Efter tre år i södra Afrika och i Paris är vi på väg att flytta hem, för att starta om i en ny bostad. De vackra svenska textilerna från Nyblom Kollén i tonen andägg är den perfekta länken mellan den turkosa zambiska antilophuvudet i trä och de skira vita franska spetsgardinerna.

 112. Jag så gärna vilja vinna! Efter att ha bott utomlands i tre olika länder under ett års tid finns det inget jag längtar efter mer än att inreda mitt eget hem. Min spanska pojkvän och jag ska efter fem års distansförhållande flytta ihop i Spanien i höst, och det vore så himla fint att ta med mig ett stycke svensk Astrid Lindgren-kultur i form av duk och kuddar. Helst skulle jag vilja ha Leo i grafit.

 113. Leo ljusgrön! Jättefin färg som jag vet att ungarna också skulle gilla. Behöver verkligen lite vårliv till våra gråbruna schäslonger:)

 114. Hej!
  Vilka fina textilier och vilka fina färger, det är ju jättesvårt att välja när man får lite ha-begär och vill ha alla 😉 Men, ljusgrön förutom på matta som skulle funka bäst i rosa och dimma på kuddfodral Leo. Om man bara får välja en färg så blir det ljusgrön! Familjen ska flytta till vårt första hus!!! Första huset som vi ska bo i tillsammans!! Ett ganska litet, men otroligt gulligt litet 1800-tals torp som är rest från tiden då Vänersborg var viktig för sjöfarten. Jobbar stenhårt för att bara ha saker vi trivs med, och därav skulle jag bli hjärtans glad över en vinst 🙂

 115. Jag skulle bli så glad om jag vann Alvin och Leo i sand och Boel i grafit. Nyblom Kolléns klassiska skönheter skulle passa vårt moderna kök med en touch av äldre stil och romantik perfekt:)

 116. Åh, jag skulle bli så hemskt glad om jag vann! Har precis fyndat en gammal kökssoffa, ett par pinnstolar och ett perstorpsbord på secondhand och tillsammans med lite nya textiler i Indigo och Sky – skulle köket bli så fint! Hoppashoppas! hälsningar Frida

 117. Blått är flott och jag verkligen älskar indigofärgen på de underbara textilierna. Blått är för mig förknippat med min mormor och med vårt kungahus. Mitt hem vill jag skall spegla personlighet, minnen, trygghet och dessa textilier skulle verkligen bli kronan på verket.

 118. Oh älskar färgen ljusgrön och skulle göra sig perfekt i mitt lilla kök. Flyttat till ett torp i höstas och längtar varje dag till att hitta min stil i varje rum. De kuddarna i färgen ljusgrön skulle göra sig fint i kökssoffan….)

 119. Jag tycker att Leo, den gröna är vackrast.

  Med 3 barn under 6, är mitt kök kantat av härliga fettfläckar på väggarna. Vi har även en stor svartatavlan, där kritorna färgat väggen i ett svagt pastellkamouflage. Slitna och charmiga ytskick, som stundtals ger en lyckokänsla och stundtals småångest. Men minnen finns på väggarna. Skulle gärna klä mina kuddar till kökssoffan i dessa vackra örngott och skänka lite vardagslyx till mitt kök.

 120. Mattan Alvin skulle vara en så fin present till vår älskade son, som heter just Alvin och föddes i mars. Efter lång väntan kom han så till jorden. En väntan parallellt med väntan på att min far skulle lämna oss. Efter cancerbeskedet i oktober har vi bokstavligt talat gått mot både livet och döden. Pappa kämpade in i det sista, och otroligt nog reste han 30 mil samma dag som Alvin föddes för att få träffa den nyfödda. Pappa fick till slut, i enorm lycka och tacksamhet, hålla sitt barnbarn i famnen. Hans sista önskan blev uppfylld. Fem dagar senare somnade han in, med ett leende på läpparna.

 121. Jag har tapetserat vardagsrummet med en fantastisk men väldigt mönstrad tapet. De enfärgade och randiga rosa kuddarna skulle passa perfekt i soffan tror jag!

 122. “Nej, du kan inte ha rosa tröja och röda byxor, det skär sig” sa mamma till mig när jag var barn. Aldrig rosa och rött samtidigt. Jag trodde det var en regel tills bara några år sedan. När jag flyttade in i nuvarande lägenheten fylldes den av en slump med röda och rosa detaljer. Det funkar skitbra, därför skulle jag välja mina favoriter i just dessa färger om jag vann.

 123. Vi har ett hopplöst litet gästrum i desperat behov av ny matta och några vackra kuddar till gästsängen. Jag älskar verkligen den ljusgröna färgen på mattan Alvin och de ljusgröna enfärgade Leo-kuddarna. De skulle passa perfekt till vårt just nu väääldigt vita gästrum! Och de grå-vit-rutiga kökshanddukarna ser ut att perfekt matcha vårt gråvita kök!

 124. Dimma.
  Till hösten ska jag börja plugga och ÄNTLIGEN ska jag flytta hemifrån! Jag älskar att inreda och kan sitta klistrad vid Pinterest och Hemnet. Och nu är jag i full gång att försöka klura ut hur jag ska få ihop inredningen med en begränsad studentbudget. Det är inte helt lätt och det krävs lite klurighet. Jag är säker på att färgen Dimma skulle passa perfekt med hur jag vill att min lägenhet ska se ut!

 125. Vi ska renovera vårt genombruna kök i sommar och då hade det varit perfekt med ny matta, handdukar, dukar m.m i den fräscha färgen sky.

 126. Livet blev satt på paus under några år men nu är jag och sambon på gång igen och husdrömmen är äntligen här, hej då hyresrätt. Fick jag så skulle jag hålla mig till liknande färgskala som Clara, med en hint av rosa. Rosa och grönt, livets bästa färgkombination. Mattan Alvin i i färgen ljusgrön, tvivlar på att den skulle få tjäna som matta dock, trampa på nått så fint. På kökssoffan kanske? Ett kuddfodral Leo i färgen dimma och en Max i rosa och handdukarna Boel i rosa och ljusgrön. Tänk tekoppen i den oasen.

 127. Men åh vad fint!
  Efter vad som har känts som en oändlighet av renovering och restaurering på vårt 1800-talshus, verkar det nu skymta en ljusstråle i tunneln. Vi är trötta, glada, utpumpade på idéer och lösningar, förväntansfulla och allmänt snurriga av alla val och möjligheter. Plus nyblivna föräldrar, vilket är fantastiskt 🙂
  Jag fick bara en sån trevlig känsla av att jag verkligen kände att jag och min sambo förtjänar dessa sköna tyger, nu när vi snart är i hamn med huset.
  Jag tänker mig Alvin i indigo och Leo i andägg eller ljusgrönt.

 128. Hej jag heter Johanna och jag bor i Förenade Arabemiraten. Imorgon flyttar vi till en lägenhet nära havet. Jag har flyttstädat i flera veckor nu. Jag skulle välja kuddfodralen i sky och ljusgrön. Sky för att himmelen alltid är blå här och ljusgrön för att vi bor i öken och lite grönt gör det lite mindre sandbrunt

 129. Om jag fick glädjen att vinna skulle jag välja rött för att det matchar min pastamaskin och mandelkvarn.

 130. Åh, vilka svåra val! Jag skulle vilja ge vår nya lägenhet en härligt vårfräsch känsla med färgen sky – vilket lyft det skulle bli! 🙂

 131. Vilken härligt tävling för mig som är inne i en boaperiod i min graviditet. Nu är det mycket fokus på bebis och jag skulle vilja vinna något fint som främst är för mig och bebis pappa. Närmare bestämt till vår fjällstuga som svärfar byggt.

  Kökshanddukarna Boel i färgen röd skulle på pricken matcha de rödvitrutiga tapeterna från 70-talet. Mattan Alvin i färgen grafit skulle bryta av mot det röda fint och kuddarna Leo i färgen ljusgrön skulle ge en härlig vårkänsla i soffan.

  Håller tummarna!

 132. Åå, så fin tävling! Jag skulle välja mattan Alvin i grafitgrått, handdukarna i ljusblått och kuddarna i ljusgrönt.

  Jag skulle älska att vinna detta då min partner och jag nyss varit på banken för att ordna med ett bolån. Det här blir vårt första riktiga egna hem, efter andrahandslägenheter och rum hos föräldrarna. Vore fantastiskt att få inreda med de färger jag gillar och ha lite nytt att kombinera med loppisfynden.

 133. Hej! Jag skulle bli jätteglad om jag vann, vilken modell och färg som helst skulle jag bli tacksam för men helst ljusgröna serien. Jag har haft flera år av osäkerhet och aldrig värderat mig själv och knappt vågat lägga pengar på något till mig själv. Men nu har jag börjat blomma ut men jag står med ett hus som saknar själ och personlighet pga att jag just vågat spendera pengar på inredning. Nu vågar jag mer men har haft svårt att hitta inredning jag tycker om då detta är nytt område för mig, och det ska helst vara inredning som är närtillverkade, produkter med mening. Jag saknar inte själ och personlighet längre och nu vill jag få skapa mitt hem så som jag vill ha det, hemtrevligt och ombonat.
  Tack clara dessutom för fin blogg, fin inredning och fin personlighet.

  1. Vill rätta min text ovan: “..saknar själ och personlighet pga att jag just INTE vågat spendera pengar på inredning”. Ordet inte blev ganska viktigt i sammanhanget.

 134. För ca ett år sedan flyttade jag till in till min nuvarande sambo som byggt huset 1995. Han och hans dåvarande var väldigt unga och byggde ett för litet och opraktiskt hus. Ingen av dem var intresserad av inredning eller det vackra så resultatet är ett opraktiskt, fult hus helt utan själ. Jag själv brinner för inredning och allt det vackra jag vill ha runt omkring mig. Renovering och utbyggnad av huset är på gång och inredning från Nyblom kollektion kommer passa mycket bra. Fram tills att huset är renoverat skulle Matta Alvin – dimma och kuddarna Max Ljusgrön hjälpa till att skapa känsla, själ och göra det fula vackrare.
  Anna

 135. Jag är gärna med och tävlar, och skulle verkligen vilja vinna den här fantastiska vinsten till mitt och dotterns hem. Vi flyttade till egen bostad för drygt 4 år sedan och det känns som vi nu äntligen börjar få det vi kan kalla hem på riktigt, det har tagit sin lilla tid och det är fortfarande mycket kvar, och en sådan här vinst skulle betyda mycket då det är just det där lilla extra som fattas nu för att vi ska kunna trivas till fullo.

  Fastnade för mattan Alvin i färgen ljusgrön, samt kuddfodral leo ljusgrön och max ljusgrön.Vore riktigt fint till vårt hem.

  Kram Sanna

 136. Alvin: dimma
  Leo:röd
  Max:ljusgrön
  Boel:sky

  Hej!
  Skulle vilja vinna eftersom vi precis köpt vår första bostadsrätt. Ett litet rött hus med liten veranda och trädgård där jag tänkte odla rabarber och vinbär. Det här hade varit en härlig inflyttningspresent eftersom vi behöver endel nytt. Mattan skulle hamna jämte sängen och kuddarna i soffan eller på överkastet. Handdukarna kommer få ligga över degar som ska jäsas eller till att torka mjöliga händer på:)

 137. I höstas flyttade vi till hus på landet. Renoveringsbehovet är enormt eftersom i princip inget är gjort sedan 60-talet och huset från början bestod av 2 små lägenheter. Ett nytt kök är byggt av min kära man med platsbyggda skåpstommar för att vi skulle kunna bevara husets orginalköksluckor -som är precis i den fina ljusgröna färgen som Nybloms textilier! Så lite rosa, ljusgrönt och eventuellt andägg skulle sitta som en smäck i vårt nygamla kök! /Susanna

 138. Jag vill gärna vinna de superfina och våriga gröna sakerna! Skulle sitta fint för en västkusttjej som jag boendes i Umeå, här får man vänta på det gröna i naturen liite för länge om våren tycker jag.

 139. Jag skulle vilja ha den gröna färgen för att grönt är min favorit färg på inredningsdetaljer och jag vill liva upp mitt hem inför vår och sommaren!

 140. Boel, Alvin och Leo får gärna komma in i vårt hem nu när pappa flyttat ut. Tomrummet för barnen går inte att fylla men de vackra textilierna i sky skulle ge kraft till mig som mamma att nu ge dubbel glädje till barnen. De skulle få plats i soffan, på golvet ut mot uteplatsen och hängandes vid spisen. Har länge önskat mig den nyansen på textilier från just Nyblom Kolle’n

 141. Har precis börjat fundera på hur vi ska göra om vårat skrotrum till barnkammare. Den ljusgröna mattan och kuddarna skulle lätt kunna sätta tonen för ett mysigt litet rum till liten.

 142. Jag vill vinna den fina mattan i ljusgrönt (eller vårgrönt som jag kallar den) eftersom jag vill förnya och vårfräscha-upp köket genom att byta ut alla röda detaljer mot pasteller. Det finns inget som bjuder in våren så mycket som ljusgrönt tycker jag. Mattan har precis rätt storlek och med ett par kökshanddukar som matchar i rosa och grönt samt ett par kuddar i rosa (en randig och en enfärgad) i soffan som syns från köket, skulle hemmet kännas som nytt!

 143. Dimma! Bara namnet fick mig att längta hem här från Kenya till köket i vårt 1700-talshus och se dimman rulla in över åkrarna.

 144. Den vårskira ljusgröna färgen påminner om försommar, värme och försiktig grönska. I vårt torp skulle dessa textilier skapa sinnesro och harmoniera väl med lindblomsgröna socklar och aprikostonade väggar. Vilket lyft Nyblom och Kollens textilier gör för rummet.

 145. Ljusgrön – för att grön kan vara den finaste och mest harmoniska färgen jag vet. Passar tillsammans med växter och balkongodling i sommar.

 146. Hej!
  När min föräldrar flyttade ihop 1982 lämnade det tillsammans in tyger från favoritjeans, lakan mm till en väverska som vävde en trasmatta av dessa till dem. Denna matta har sedan följt dem genom åren och sedan bl a i lekstugan, på mitt flickrum och i min första lägenhet när jag flyttade hemifrån. Nu har jag precis köpt mitt första hus tillsammans med min blivande man och trasmattan passade perfekt i vårt nya kök. Till min stora sorg gick vävtrådarna på mattans mitt söder alldeles nyligen och mattan går inte längre att använda. Därför vill jag mer än gärna vinna den fina Alvinmattan i ljusgrönt som skulle passa väldigt fint till vårt kakel i köket, precis som kökshanddukarna Bodil i ljusgrönt och dimma skulle göra. Skulle jag ha lyckan att vinna skulle jag vilja ha Max i ljusgrönt och Leo i dimma.
  Önskar er en fortsatt trevlig vår!
  Vänligen Camilla

 147. Jag tror att färgen Andägg skulle passa perfekt in i vårat nya kök! Just den här veckan håller vi på att färdigställa mitt drömkök i släktgården vi tagit över. Vi har tagit fram gamla pärlspontstak och såpskurat golv, målat och murat ända sen i höstas. Alla de fina sakerna från Nyblom Kollén skulle bli pricken över i och en rolig belöning när vi äntligen är klara!

 148. jag har fortfarande gardiner som hängde kvar i fönstren när jag flyttade in i min lägenhet för drygt ett år sedan. förändring behövs omgående och dessa hade passat perfekt.

 149. Åh, jag skulle vilja vinna i färgen sand. Detta för att vila fötterna, huvudet och blicken på lite sandfärgat hemma innan de ljuva semesterdagarna på stranden i Tylösand hägrar.

 150. Dimma!
  Vill så gärna göra fint i köket som min sambo tapetserat om (som överraskning till mig). Det skulle passa perfekt med Dimma till vårt nya kök.

 151. Beslutsångest! Allt är fint men Sand är den färg jag oftast återkommer till, så den väljer jag. Skulle klä om sittdynan i vår gamla kökssoffa med mattan Alvin Sand eller duken Leo. Det skulle bli en fin present till oss… och huset, som fyller 100 år isommar och som efter åtta (vansinnigt) långa år snartttt är färdigrenoverat, mot alla odds.

 152. Fastnar för nyansen DIMMA.
  Mattan ALVIN och kuddfodralen LEO o MAX passar perfekt i min hall och BODIL får pryda min gamla spis i köket.Har öppen planlösning så allt matchar perfekt.Nyblom &Kolle`n blir det första stilenliga intrycket för alla besökare…

 153. Som nyinflyttad i min första egna lägenhet har jag försökt få det ombonat hemma då vita väggar och stora ytor känns alldeles för opersonligt för mig.
  Tyvärr räcker ekonomin inte riktigt till alla gånger och därför skulle det vara helt underbart att få vinna dessa fina kuddfodral, kökshanddukar och den underbara mattan. Jag skulle vilja ha dessa i färgen sky, för pasteller och blått på våren ger en så harmonisk känsla och är så så fint!

 154. Jag skulle gärna vinna matta och kuddar i indigo, och handdukar i andägg.
  Jag är less på alla gamla ärvda kökshanddukar från 60 talet som är nästan uppnötta, och kuddarna i soffan har min man legat på så de är lika nötta de.
  Skulle jag vinna så skulle de här fina sakerna få mig att tänka på dig Clara, och jag blir glad när jag tänker på dig och den flitighet men ändå frid som du utstrålar.

 155. Åh, jag skulle vilja vinna detta sättet i ljusgrönt. jag och min sambo har precis flyttat in i en lägenhet centralt i stan med en mysig uteplats mot en lugn innergård. Jag skulle vilja ha de ljusgröna där som ett lugn och en kontrast mot stadspulsen som pumpar på andra sidan lägenheten.

 156. Hej Clara! Här ligger jag på soffan med magen i vädret. Om bara några dagar kommer vårt första barn och lyckan och förväntan är stor. Jag är inne i den värsta av “boafaserna” och springer på stan med inredningshormonerna uppöver öronen. Jag oroar mig över färgval, praktikaliteter eller petitesser och driver min sambo till vansinne. Ett av boaprojekten stavas kuddar och matta till nya soffhörnan. Jag har just kommit fram till att det är ljusa pastellfärger som kommer se vackrast ut. Blev glad när jag såg den här tävlingen och tänkte att det kanske kunde vara lösningen. Om jag vinner önskar jag kudden i helfärgad ljusgrön och mattan i andägg. Tack för en fin blogg!