Amelia & ODLA

Nu har jag ordnat ett erbjudande ihop med Amelia så att ni kan få 5 nummer av Amelia och min bok ODLA på köpet för bara 99 kronor (+frakt)! Det är en fin deal då enbart boken kostar ungefär 100 kronor i butik. ODLA är en steg-för-steg bok för barn mellan 6-9 år ca. Med roliga odlingstips som passar lika bra för den som bor i lägenhet som i hus. Passa på att beställa tidningen till dig själv och ODLA till någon unge du tycker om!

Beställer gör man här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Amelia & ODLA”

 1. Åh vad bra tänkte jag och läste lite mer… egentligen får man betala 138:- och så har man tagit på sig en tillsvidareprenumeration, som förvisso kan sägas upp men ändå lite omständligt. Och så står det att Bonnier kan ta ut en fakturaavgift på 10:- på fakturan, så egentligen kostar kalaset 148:-? Mja jag blev misspepp och köper nog hellre bara din bok..

 2. Hejsan!

  Känns lite sådär att spamma ett kommentarfält då detta inte har någonting med inlägget att göra men jag hoppas att någon ändå läser detta då tiden börjar rinna iväg.

  Jo, det är så att jag i höstas åkte till Kenya, Kiambu och volontärarbetade på en fotbolls-akademi. Det var otroligt kul och jag bodde hos en kvinna vid namn Catherine och hennes dotter Nerryl. Jag blev snabbt bra vän med Cate och beundrade hennes jobb, hon jobbade så jäkla mycket. Hon säljer grönsaker (försöker bli egen företagare)städar, tvättar och tillverkar sandaler och armband. Allt för att Nerryl skulle få gå i skola och bo okej. Cate är ensamstående vilket inte är socialt accepterat i Kenya. Någon bröt sig in i hennes lägenhet sista helgen jag bodde där och stal alla hennes kontanter från försäljning månader tillbaka och lite grejer av mig men det värsta var ändå när vi åkte till polisen och de skrattade oss rakt i ansiktet och sa att så går det när man inte har en man. Jag behöver inte förklara ilskan. Hennes ex hjälper inte heller till med någon form av ekonomiskt stöd och eftersom han både misshandlat henne fysiskt och psykiskt samt hotat henne så vågar hon inte anmäla honom. Hon är en kämpe och för några veckor sedan skrev hon till mig på facebook och undrade om jag ville fråga mina vänner om dom inte ville köpa sandaler som hon tillverkar. Det är nämligen så att Nerryl missat en termin i förskoleklass pga skilsmässan och dålig ekonomi. Dock jobbade Cate så pass mycket att hon fick börja en termin senare men missade trots allt väldigt mycket av skolan. Nu går hon i en privat skola där hon får hjälp att ta ikapp, något som inte erbjuds på en kommunal skola. Dock ska hon få börja i en sådan nästa år då det är lite billigare och närmare hemmet.
  Det Cate alltså behöver hjälp med är att betala skolavgiften. Jag sa direkt att jag inte tycker hon borde arbeta mer än vad hon gör så jag sa att jag skulle ta kontakt med välgörenhetsorganisationer men då blev hon illa till mods och sa att hon inte ville tigga. Nu har jag ännu inte fått svar från någon organisation och det börjar brinna i knutarna.
  Avgiften ligger på 36000 KES vilket motsvarar ca 3500 kronor, dock har Cate skrapat ihop 6000 så det hon behöver hjälp med är de sista 30 000. Det är alltså 3000 svenska kronor. Alltså om 100 personer lägger 30 kronor är det klart. Visst är det lite avgifter för överföring och sånt men det klarar min studentkassa:)

  Så, jag vet att det verkar kanske lite lurt men jag vill verkligen hjälpa Cate att hjälpa Nerryl få en bra utbildning och framtid. Om det är så att någon vill hjälpa till så tänker jag att det blir enkelt via Swish.
  Sen kanske man undrar vad som händer om/när summan är nådd, då försöker jag givetvis swisha tillbaka och meddela mig på facebook eller här typ.

  Mitt nummer till swish är +46738317786, det är även mitt vanliga tele nummer om någon undrar över något. Summan är förstås valfri.
  Detta är min facebook: https://www.facebook.com/matildawalther Den ska vara offentlig så det går att se vad jag skriver.
  Jag tackar på förhand och hoppashoppas några vill hjälpa till. Som jag så brinner det i knutarna, avgiften ska betalas i maj.

  Förlåt för spammandet <3

  1. Vad fruktansvärt! Jag tycker att sådana här livsöden går bortom alla regler om att inte spamma någons kommentarsfält. När det handlar om en människas liv är alla sätt att nå ut till människor tillåtna anser jag, så jag tycker att du gör helt rätt! Det finns ju massor av orättvisor i världen och som ensam person går det inte att hjälpa alla, men när jag läste det du skrivit kände jag att jag bara var tvungen att göra något! Jag har tyvärr inga möjligheter att skänka några stora summor, men har fört över 50kr för att visa att jag bryr mig. Önskar dig alla lycka till med insamlingen, och hoppas att Cate och Nerryl orkar kämpa vidare.