Valborg i mitt hjärta

När jag tänker efter var nog Valborg min favorithögtid (näst julafton) som liten. Att springa runt brasan med en massa kompisar och förstöra mina nya vårskor med lera och vatten. Frysa häcken av mig  i vårjackan mamma sagt var för kall. Och vara rädd för fulla tonåringar och starta gräsbränder och få panik när de spred sig en centimeter. Och sedan komma hem i tid för kvällsfika – djupfryst med en svag doft av rökt abborre i håret. Det är Valborg för mig. Mysigt på sitt sätt även om jag nog tar gummistövlar och täckjacka ikväll eftersom jag är rädd om mina nya vårskor och avskyr att frysa.

Hoppas ni får en fin Valborg allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Valborg i mitt hjärta”

 1. Älskade valborg som barn, känner igen mig väl i din beskrivning. Brukade ha namnsdag 30/4 och fick då alltid någon liten present, ibland till och med tårta. Pappa premiärkörde sin Oldsmobile för säsongen och brukade ha hatt kvällen till ära. Kommer ihåg att han hjälpte mig med tändaren när jag skule leka med smällare (att man fick hålla på, livsfarligt ju!). Saknar honom extra mycket, och denna dag kommer aldrig bli lika magisk igen.

 2. Så fint skrivet Clara, inget är som högtider. Att få träffas och umgås med folk man tycker om. Och Valborg, som kommer utan krav på presenter, mat i mängder och prydnader. Det är bara att ta för sig av stämmningen istället.

 3. Åh vad mysigt! Jag har mest tråkiga minnen från valborg, tånårsångest över att jag tvingade mig vara med på fester jag inte hade lust med och satt och frös i någon klänning och jeansjacka. Är glad för jag är vuxen nog att bestämma själv hur jag vill ha min valborg. 🙂

 4. Vad roligt att få läsa om dina minnen från Valborg som liten! Vilken söt bild och jag antar att det är du?

 5. För mig är det också lite tonårsångest över Valborg. En väldig jakt på att vara på rätt plats med rätt personer för att ses och vara på rätt sätt… Skönt att vara vuxen istället för bekräftelselängtande tonåring 🙂

 6. Fint skrivet om Valborgsminnen! Just idag på Valborgsmässoafton saknar jag Sverige en aning. Visst kan vi fira själva men utan kör som sjunger vårsånger, brinnande brasa och kyligt väder känns Valborgsstämningen inte helt 100. Ta vara på denna Valborgsmässoafton ni som är i Sverige hörrni! 🙂
  Hälsningar Linnea i Bayern

 7. Saknar fin pappa.. Han köpte alltid en läskbacke om vi 9 barn fick välja en egen läsk. Man såg fram emot det och längtade.. Ikväll hade jag en egen alldeles speciell kille som hjälpte mig med majbrasan.. kika om ni vill, kram alla…

 8. Ja, tänk vad många gånger man önskat att våren vore varmare nu än vad den oftast är i verkligheten, och så klär man sig alldeles för kallt. Eller kanske är det att aprilvädret går så i vågor… Eller längtan efter solen efter en lång mörk vinter…

  Hur som helst… Hoppas valborgshelgen blev fin!

 9. Åh, precis sådana valborgsaftnar hade jag med. Gröna scouter som gick med fackeltåg för att tända elden, kyrkokören som har längtat ett helt år för att sjunga vårsånger och det serverades bullens varmkorv. Heja våren!