Skåpet

Sedan vi byggde om och tog bort köksskafferiet har vi inte haft tillräckligt med förvaring för porslin och köksattiraljer. Därför slog jag till när jag hittade ett fint skåp på en antikaffär igår!  Blev förälskad i det här – högt och rymligt men ändå ganska nätt och inte klumpigt på något sätt. Rymmer hur mycket porslin som helst!

Det visar också hur fint det är med kontrastfärger i inredningen. En varm ockragul till en kall blå tapet. Betydligt mer spännande än att bara inreda med vita möbler till samma tapet, även om det också kan vara fint förstås.

Jag ägnade gårdagen att städa ur skåpen och sortera in porslin och försöka få någon ordning på köket. Riktigt skönt!

Och idag ska jag plantera om mina pelargoner, byta till nya gardiner i köket och plocka och “skylta om” både ute och inne. Perfekta söndagssysslor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Skåpet”

 1. SÅ FINT!!!!! Et av de fineste skapene jeg noensinne har sett!! Grattis, virkelig! Et sånt har jeg drømt om i mange år. Mamma kjøpte noen tilsvarende på auksjon i min barndom, men nå er det ikke så mange å se av dem lenger. Du er heldig!

 2. Letat efter ett gammalt eksåp till finporslinet nu ganska länge… Jobbigt när man har en klar bild i huvudet hur det ska se ut 😉 Men skam den som ger sig! Ditt skåp var ju verkligen snyggt – både storleksmässigt och i färgen!

 3. Nydelig skap! Så deilig med et helt eget sted til å oppbevare porselen. Husdrømmen blir ikke mindre av å besøke bloggend din, altså. Men det er bare fint 🙂

 4. Det var ett riktigt fint skåp! Gillar höjden, färgen, och de små detaljerna (krönlisten, öppningen i mitten, osv). Vad får man betala för ett sånt skåp? Jag sökte länge något liknande, men har ett enkelt “vitrinskåp” från Ikea istället. Undrar också: Tar du ingen “vilodag”? Du verkar så energisk, jobbar måndag-söndag!

 5. Skapet ditt er virkelig vakkert, står så fint til ditt tapet! Ser ut som du får plass til veldig mye i det også.
  Kos deg med hagearbeide i dag!
  Masse hilsner Ida.

 6. Jag skulle uppskatta ett inlägg/ en film om hur man beskär och tar hand om sina pelargoner efter vintern. Mvh Elin

 7. Har du några tips på bra antikaffärer i Västerbotten? Jag vet om flera men hoppas att du har en lista på ytterligare några… Det känns som om de vanliga inte längre räcker till. 🙂 Skulle du kanske kunna skriva en sådan lista?

 8. Hej! Ja, jag önskar också ett inlägg om hur man tar hand om pelargoner på bästa sätt. Hur ta sticklingar? Hur får du dom att överleva vintern och hur blir dom stora och frodiga? Hur ofta vattna?

  1. Ser ut som nejlikor i vasen, kortklippta. “Begravningsblommor” tycker många i min generation, men kombinerade på nytt sätt, och med annat grönt till än vad som kanske är vanligt kan nejlikor vara jättefint.

   Fint skåp Clara!

 9. Vilket fint skåp. Hyllremsor följde med, sällan man ser idag. Vad är det för fina blommor du har i tillbringaren??

 10. Litet tips – kolla att hyllorna sitter uppe ordentligt. Vi vaknade en natt av ett brak – en hylla i ett skåp som min man ärvt efter sin farmor lossnade och allt föll ner på hyllan under. “Piggarna” hade helt enkelt blivit ålderssvaga.

  1. 4000 vilket jag tyckte var mycket pengar men inte dyrt för kvalitén. Ett IKEA-skår är inte billigare. Men alla IKEAskåo jag har har ju gått sönder efter 1-2 år :/

 11. Hej Clara!

  Apropå ett av dina diskussionsämnen, lyssna till senaste podcasten med “Mellan Scylla och Charybdis”:

  Varför ska vi arbeta och hur mycket? Borde arbetslinjen avskaffas? Vilken roll spelar facket och varför demonstrerar sossarna mot sig själva på första maj?
  I veckans avsnitt går vi till Stadsteaterns fria scen och ser premiären av pjäsen Prekariatet. Den blir avstamp för ett samtal om arbetsmarknaden, arbetslinjen och själva arbetets natur och värde.

  Lyssna här: https://www.facebook.com/scyllaochcharybdis?fref=nf

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Stina_Oscarson

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Anders_Johansson

  http://www.lararnasnyheter.se/lararnas-tidning/2015/03/28/argument-samtal-utmanar

 12. Fantastiskt skåp, är själv ute efter nåt liknande. Vet du vad man kallar sättet det är målat på? Skulle så gärna vilja veta, blir lättare att leta då…

  1. Kanske skulle läst igenom kommentarerna först. Drickamålning! Verkar väldigt intressant må jag säga, måste testas!