Tycker att det är så himla skönt att vara vuxen och bestämma över mitt eget liv. Men trots att jag nu varit vuxen i massa år finns det en många saker jag kommer på mig med att göra bara för att det ska vara så. Inte för att jag har lust. Så nu över jag mig på att ändra på det, framförallt när det gäller maten.

En sak som jag har förändrat sista tiden är att jag i princip slutat helt med frukost. Men frukost är dagens viktigaste mål…har jag hört till leda. Och eftersom man ska äta frukost har jag ju gjort det så gott jag har kunnat. Men jag mår alltid illa på morgonen och det blir ännu värre när jag äter. Så nu har jag i princip slutat äta på morgonen.  Oftast blir det bara en kopp svart kaffe med lite grädde.  Det är så otroligt befriande! Varför har jag hållit på att kämpa med det där jobbiga målet när jag lika gärna kan hoppa över det och ta en tidig lunch om jag blir hungrig? Det är ju bara dumheter.

En annan sak jag gör är att jag börjar med efterrätten. Om jag tar en fika med en kompis och köper en macka och en chokladboll så börjar jag i regel med det söta. Det finns ju något nästan berusande befriande i att smälla i sig en hel chokladboll när det kurrar i magen. Så det gör jag nu. För att jag har lust. För att det är min mat och mitt liv och jag äter maten i vilken ordning jag vill. Och vill jag äta uppstekt palt måndag, tisdag, onsdag och torsdag i rad så gör jag det. Vem ska stoppa mig?! Vem ska tvinga mig att äta varierat om jag inte har lust?

Ja ni hör. Det är inga världsomvälvande saker jag ändrat på. Men för mig är det en stor grej. En självständighetsgrej. En jag-är-vuxen-nog-att-fatta-egna-beslut-grej. Jag får göra precis som jag vill! Och det får ni också.