Jag tycker att det känns himla viktigt att ha fina, bra grejer till jobbet. Som en en praktisk väska, ett fint datorfodral och bra anteckningsblock och pennor. (Och detta kommer från tjejen som i början av sitt företagande kunde komma till ett möte med viktiga papper i en plastpåse från ICA…) Nå, man utvecklas ju med tiden och nu tycker jag att det känns helt nödvändigt att ha ordning på saker och ting. Min väska som rymmer både min 15tums Macbook och min kamera (ifall jag plockar loss objektivet) kommer från svenska märket Sandqvist. Klassisk, med många bra fack och indelningar. Tänker att jag kan ha den de närmsta tio åren i alla fall.

Datorfodralet är i skinn och kommer från Svenska märket PAP, och jag köpte det på Kii i Umeå. Den mörkgröna krokopräglade plånboken fick jag i födelsedagspresent från min vän Elina.

Jag använder alltid samma typ av skrivblock. Pappret ska vara gulvitt (absolut inte blåvitt i basen!). Jag vill att pärmarna ska vara lite mjuka, om än inte helt böjliga och sladdriga. En Moleskine är perfekt för ändamålet. Pennan ska vara av tusch med en smal spets, 0,3 är idealiskt och vattenfast är viktigt!

Och sidorna ska förstås vara blanka och inte linjerade – mycket viktigt så att man inte begränsas av linjerna. Blocket och pennorna köper jag på Sandbergs Pappershandel i Umeå.

Förutom detta så har jag alltid tuggummi, våtservetter och öronproppar i handväskan. Öronproppar eftersom att jag har ju tinnitus som gör sig påmind efter dagar med för hög ljudnivå. Så för att orka gå på stan eller åka tåg eller flygplan behöver jag alltid kunna stänga ute ljuden. Ett tips faktiskt – testa att gå på stan med öronproppar – det kommer inte att vara hälften så tröttande som i vanliga fall!