Denna onsdag vräker regnet ner. Ganska mysigt för mig som inte måste gå ut utan bara kan kura inne. Det är faktiskt knappt så att Melker vill gå ut för att kissa – han står och tvekar i dörren och ser olycklig ut.

Jag försov mig till 08.20 imorse då mina två väckarklockor Folke och Bertil var nöjda och lekte på sina rum och inte alls gjorde sin väckningsplikt.  Fast den där försovningen behövdes verkligen för jag har varit så trött sista veckan

Regn på fönster – det är fint! Regn som smattrar på fönsterbrädor är ännu finare. Regnsmatter och knarriga golv kan vara några av de bästa ljud jag vet

Hönsen är inte heller särskilt sugna på att gå ut när det regnar men jag har i alla fall öppnat luckan åt dem och plockat in lite ägg.

Funderar på vad som ska bli till middag och bläddrar i kokböcker. Jag tycker mycket om matbloggaren Trattoria och nu har hon gett ut den här fina boken med massa bra och roliga varianter på klassiska recept. En ny favoritkokbok hos mig!

Regniga ruggiga dagar som dessa är det ganska mysigt ute i växthuset. Smattrande regn, fuktigt och betydligt varmare än utomhus. Här är senaste sådden som står under  en skyddande fiberduk.

Nu har jag lagt Folke för lunchvilan så nu ska jag ta en kopp te och passa på att bläddra lite i senaste Amelia och Gård & Torp innan han vaknar.