Pippi Långstrump-hus

Jag är så glad för imorgon fredag reser jag till farmor. Jag och Bertil följer med pappa och väl där möter vi upp min faster och hennes man för några dagar av vårstök och städande. Min farmor lever inte längre men jag säger ändå att jag ska till henne när jag ska dit. Jag kan inte riktigt beskriva känslan men jag älskar verkligen farmors hus. Det är ett riktigt knasigt Pippi Långstrump-hus och nu var det alldeles för länge sedan jag var där och alldeles för länge sedan jag fick spendera tid med min faster. Sedan jag fick barn har jag svårt att hinna träffa alla i min stora släkt och det känns så himla tråkigt. För släkt och familj betyder allt för mig.

Det är också fint att ta med mig Bertil för han har inte varit här på två år och minns knappt någonting av stället. Och jag vill ju visa honom den plats som betyder så mycket för mig. Det här blir en fin helg! Ska försöka komma ihåg att ta bilder så att ni får se allt roligt och knasigt som finns här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Pippi Långstrump-hus”

 1. Jag älskar din farmors hur! Är så ledsen att förra ägarna gjorde allt ljust och fräscht i vårt hus, för det går liksom inte att återskapa det där.

 2. Bilden med dörren i förgrunden och sedan trappan upp till andra våningen gör att man blir nyfiken på vad som finns där och helst hade knallat upp för att kolla läget. Inbjudande liksom 🙂

 3. Åh, det låter som ett underbart hus! Jag ser framemot bilderna (vill själv bo i ett hus som är ett mellanting mellan Pippis hus och Kråkslottet i Harry Potter ^^)

 4. Det finns inget mysigare än äldre tanters hus. De är ofta så hemtrevligt inredda. Saknar min mormors lägenhet men kan få doftminnen när jag öppnar ett linneskåp som varit stängt länge, för så doftade hennes hall. Minnen 🙂

 5. Jag såg bilden på Insta. Ser precis ut som min gamlemormors hus gjorde. Det första jag tänker på är smaken av smörgåstårta och champis, det fick vi jämt där:)

 6. Hej Clara!
  Alltså, stämmer det att ni köpte ert hus för 200.000? Är ju helt fantastiskt i så fall(!). Hur stort bor ni? Hur stort tänker du att man bör ha som barnfamilj (två eller tre barn)? (Ni har ju i o f s ett helt landskap också utanför knuten att bara öppna och släppa ut barnen i!).

 7. Åh är den bilden från deras hus? Jag kan bara tänka mig hur det ser ut i övrigt. Hoppas du lägger upp fler bilder från huset för inredningen verkar hur fin som helst 😀

 8. wow, ett riktigt pippihus! Jag hoppas att det blir lite bilder från resan, vore riktigt kul att se. Älskar gamla hus!

 9. Minns att du visat det huset för länge sedan och speciellt underbara var de extremt blommiga tapeterna. Det huset har inspirerat mig till att inte fega!