Den kreativa processen. Ibland driver den mig till vansinne. Varenda gång jag startar ett nytt projekt – vare sig det spänner över en dag eller över ett halvår så följer det denna logik. Det har varit svårt att vänja mig vid – och när mitt jobb till stor del handlar om att ständigt pröva nya grejer inom nya områden så förstärks den här processen. Eftersom jag sällan kan luta mig tillbaks på erfarenheten av hur jag brukar göra. Så nu försöker jag luta mig tillbaks på erfarenheten av den kreativa processen. Att den följer just detta mönster. Ser likadan ut vad jag än gör.

Kan förörvigt tipsa alla som håller på med skapande – att inte titta inte på något precis efter du gjort det. Lyssna inte på en inspelad konsert med dig själv, läs inte din text, kolla inte på det du målat, lyssna inte på en intervju med dig själv – ja kort sagt undvik det du precis har presterat tills det gått lite tid. Ibland handlar det om timmar men det kan i vissa fall röra sig om år. Man är så självkritisk precis i stunden så att man riskerar att tappa omdömet. Vänta ett tag innan du kikar/lyssnar/läser sådant du själv skapat. Tid sätter saker i rätt perspektiv. Är du för snabb att utvärdera kan det hända att du förstör en bra bild eller skriver sönder en bra text.