Lite mer badrum

Äntligen börjar de sist bitarna i vårt badrum falla på plats. Har försökt dokumentera lite även om det är jättesvårt då badrummet är typ två kvadrat stort.

Bland annat har alltså ett “duschdraperi” kommit upp.  Ja, det är ju inget vanligt duschdraperi utan en spetsgardin i polyester. Funkar precis lika bra och så slipper man det obehagliga plastprasslet. Jag klippte till två längder så att man kan dela dem på mitten om man vill – eller dra båda längderna åt samma håll. Jag klipte spetsen utan att fålla och hängde upp den i vanliga garderingar på en duschdraperistång av den där sorten som man inte behöver skruva i väggen för att fästa. Tog typ fem minuter.

Krukan i fönstret är en gammal soppskål jag fann på loppis. Inuti står en hängpelargon och bredvid några härliga tvålar

Badrumsspegeln har jag köpt på Victoria Home i Umeå. Någon gång i vintras. Kommer tyvärr inte ihåg märket.

Här skymtar badrumsskåpet som svärfar byggde av pärlspont och som jag målat med linoljefärg. Skåpet är smalt men går hela vägen upp till taket (ca 2,75 meter högt) så det rymmer ändå ganska mycket. I ett sådant här pyttelitet badrum funkar bara speciallösningar. Både nagelborsten och toaborsten kommer från Iris hantverk

Tidningskorgen är ett fynd från en släktings hus

Ja, det var mitt lilla badrum. Har man ett så här litet badrum så får man inse att all förvaring omöjligt får plats inne i badrummet. Stora saker som hårtork har jag liggande utanför i en byrå. Det funkar fint och i vardagslag upplever jag aldrig badrummet som trångt – även om det förstås är väldigt lyxigt att ha ett stort, spatiöst badrum!

Toalettstolen är av märket Burlington, handfatet av märket Twyford och kranarna är från Badex och modellen är Oxford. Golvet är från Marrakech design och det är det bästa i hela badrummet förutom vårt gamla djupa gjutjärnsbadkar.

Bilder från mitt vardagsrum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Lite mer badrum”

 1. Så fint! Tack för inspirerande blogg. Vi har också ett litet badrum och gjutjärnsbadkar i sittmodell, underbart!

 2. Så fin och lyxig lösning med att kunna öppna draperiet i mitten! Och superfint badrum! Vi ska renovera vårt lilla badrum och har vart kär i ert golv sedan jag såg det första gången. Kul att se!

 3. Vilket underbart badrum! Blev framför allt väldigt förtjust i toaborsten och det är minsann första gången i livet jag formar den meningen kan jag lova 😉

 4. Jättefint, vilket fantastiskt badkar!!! Jag har också en spetsgardin som duschdraperi men med ett vitt i plast bakom som inte syns, ett tips om man inte vill att det ska komma vatten på golv och inredning.

 5. Ååå, så fint. Jag har också ett pyttebadrum, men att det går att få det mysigt ändå syns ju här.
  Din blogg är dagens höjdpunkt att läsa!

 6. Meen så fiffigt med gardinen! Jag råkade köpa 25 meter spets när jag var på Ikea senast – nu vet jag vad jag ska ha några till.

 7. Vad vackert och de där tvålarna är finfina. Det finns en doft som jag brukar köpa, minns inte namnet, men den är beroendeframkallande!

 8. Drömbadrum, säger bara det! Så himla kul med speciallösningar också tycker jag. Det gör att det blir extra fint och personligt.
  Har en liknande loppad tidningskorg i mörkgrön färg, den står i ett hörn i vårt kök 🙂
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

 9. Mycket vackert. Det är en av de få saker som jag tycker är tråkigt med hyreslägenheter – det läggs inget krut på att få till någon stämning på toaletten… funktionellt så det bara ryker om det och väldigt tråkigt.

 10. Underbart badrum. Jag gillar särskilt badkaret ☺ man kan verkligen sätta en ordentlig prägel på ett badrum med hjälp av badkaret. Golvet är också supervackert. Här i Marseille finns den typen av golv i överflöd. I alltifrån snuskiga offentliga pissoarer till slipstvångsrestauranger. Närheten och inflytandet från Nordafrika går inte att missa ☺

  1. Tack kära du – och alla andra för den delen för era fina kommentarer om vårt badrum 🙂 ni är så fina!

 11. det här är ju SÅ intressant att se, för mig är badrum alltid omöjligt att göra fint. Men ni lyckades 😀

 12. Jättefint badrum. Det är inte så dumt med ett litet badrum ändå. Vårt är 25 kvadrat. Vi kommer aldrig få råd att renovera det som vi vill ha det. Nu är också duschen borttagen, då det droppade ner på köksgolvet. Trägolv i badrummet är dock väldigt snyggt även om vi numera för nöja oss med toalett och handfat där.

 13. Hej Clara!
  Himla roligt att läsa din blogg, den är väldigt inspirerande!
  Har lite frågor om linoljefärg! Har du blandat den själv? Blir den lika torr som “vanlig färg”? Målar du även möbler som man kan sitta på med den?
  Tänkte själv måla en byrå och en hylla med äggoljetempera, men blev osäker om den blir tillräckligt hård och torr….
  Men vill gärna måla om och då så giftfritt det bara går 🙂
  Blir väldigt glad om du hinner svara, men annars får du njuta av sommaren!

  1. Hej, jag målar allt med linoljefärg: fasad, fönster, möbler, element, spismur, plåt. Fantastisk färg. Men man får ha tålamod för det tar lång tid att torka, och man måste måla supertunt. Resultatet går inte jämföra med moderna färger, så levande, miljövänligt och snyggt. Jag målar med Ottossons färg, sedan blandar jag olika burkar till önskad kulör. Våga prova!

 14. Finns det någon anledning till att plattan under toaborsten inte följer resten av mönstret som golvet har?

  Fantastiskt badkar förresten!

 15. Så himla fint badrum! En fråga: Släpper spetsgardinen igenom något vatten och om inte, var har du köpt den? Min sambo håller på att renovera badrummet och vi ska ha pärlspont på väggarna överallt utom i duschen där det ska vara kaklat, så det får absolut inte skvätta en massa utanför duschen!

  1. Jag är tämligen säker på att spetsen kommer från Ikea 10kr metern. Har köpt och skall prova själv, det vore ju fantastiskt fint ifall det håller.

   1. Jajamän det stämmer bra och den släpper inte igenom något vatten direkt – spetsen är ju så tät så duschar man inte rakt på den så rinner det mesta bara ner

    1. Hur har du fäst gardinen på stången? Gjorde du hål för gardinringar? Eller hade du såna med klämma?

  1. Vad glad jag blir för det Sarah =) och tack för länken – det stämmer ju på pricken

 16. Hej!
  Det blev jättefint, det är väl något år sedan ni renoverade.
  Spanar på liknande kakel, hur är det här kaklet att städa/rengöra tror du det samlar mer eller mindre smuts jämfört med andra kakel som inte är fasade?
  Kommer du ihåg vilket märke/modell det var på kaklet? Jag tycker att det är jättesvårt att hitta rätt, det finns så himla många och det är svårt att se skillnad.