Tillflykt

När mitt eget hem är ett enda gytter av lera, traktorer, sand, byggskräp och bröt från förr och nu – då är det så underbart att kunna öppna datorn och fly hem till någon annans fina värld istället. Jag blir inte stressad av att se vackra bilder från vackra hem och trädgårdar. Jag jämför mig inte med det jag ser. Jag försöker bara att njuta av bilderna som ger mig ro, inspiration och en stunds estetiskt vila. Det är ett sätt att skärma av mitt eget liv – när det för stunden inte är särskil trevligt. Också ett sätt att fokusera på det fina som ska bli istället för det fula som just nu är.

Så denna vackra augusti där det är stört omöjligt att njuta på vår egen gård – denna månad ägnar jag åt att lite mer än vanligt dyka in i andras världar och njuta av deras vackra bilder. Som den här – från Kammebornia – där allting är slitet på det rätta, vackra och vilsamma sättet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Tillflykt”

 1. Det är precis din blogg och dina bilder fungerar för mig! Känner alltid ro och glädje när jag fått titta in hos dig en stund.
  Kan även tipsa om ett instragramkonto som får mig att känna samma sak: hemlikheter

  1. Samma här! Att surfa in på Claras blogg och njuta av vackra bilder och det “enkla” livet på landet är avkoppling för mig. Speciellt perioder/dagar när jag extra mycket behöver drömma mig bort..

 2. Festligt. Jag såg bilden och tänkte: “Titta har Clara skaffat en sådan där utesäng som Pia, drottning i Kammebornia, har.”
  🙂

 3. Håller med Johanna om att det är precis så din blogg fungerar för mig! Det finns så mycket frid i dina bilder och det ger även mig lugn och inspiration. Sen känner jag inte att jag måste hålla samma tempo som du när det gäller hemprojekt, det är ju ett val du gjort. Jag är intresserad av hempyssel och dylikt men har även musiken i mitt liv som kräver sin tid av övning och sjungningar/spelningar. Förutom det är jag, precis som du, tvåbarnsförälder. Men jag blir så inspirerad av dina projekt och samlar de som små skatter och tänker “det där kanske jag hinner göra någon gång”..

 4. Underbart med öppen eld. Det blir inte mer naturligt och jordnära än så. Här i Spanien är det dock tyvärr inget läge till att elda på det viset. Det får bli vanliga grillen eller gå ner till Josés grillar

 5. Riktigt härlig bild, tycker det är så gött att kunna inspireras av andra istället för att känna avund!

 6. Vad fint att du hittat ditt eget sätt att hitta ro och vila även då livet ibland är ett litet kaos. De små sakerna kan göra stor skillnad. 🙂