Claras Gård – första avsnittet

[svtplay id=”3255304″ size=”large”]

Igår var det då äntligen premiär för min nyinspelade serie Claras Gård för SVTs Go’kväll! I första avsnittet gör jag en vacker mormorsrabatt  – mitt i byggkaoset – och får hjälp av självaste Gunnel Carlsson.

Jag lovar att fota mer när rabatten vuxit på sig lite och cortenstålet och gruset kommit på plats på rätt sätt. Allt är ju som ni märker halvfärdig på tomten än så länge…men i sista avsnittet kan jag förhoppningsvis visa det fina färdiga resultatet.

Hoppas ni ska gilla och att vi ska kunna göra fler och längre avsnitt så småningom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

54 kommentarer på “Claras Gård – första avsnittet”

 1. Vilket härligt program! Hoppas du länkar här inne vid varje avsnitt, annars lätt att missa för en som inte ser på teve så dags…;)
  Härlig rabatt! Och stor! Hur du skall klara att rensa och ordna utan att kliva i den är obegripligt..;) Jag brukar ha några trampstenar i mina stora rabatter, som man kan kliva på.
  /Gunilla

 2. Mycket fint inslag. Väldigt naturligt samspel mellan dig och Gunnel. Får tom en inbiten asfaltsblomma att vilja andas lantluft.

 3. Oj vad snyggt filmat och klippt!! 😀 väldigt kul att se filmat från din gård =) och du känns som alla programledare på TV i liknande program, som att du har jobbat med det i 10 år, dom perfekta replikerna liksom =)

 4. Bra video! Och rabatten blev jättefin! Får mig att fundera på att faktiskt behålla min rabatt som jag tänkt jämna med marken,när den får ge plats för ett uterum i framtiden. Nu kanske den får flytta lite istället. Älskar blommor men älskar inte att rensa ogräs! ><

 5. Wow vad roligt med en serie, det var så kul att få se allt det man sett på bloggen fast mer i en verklig värld. Svårt att beskriva men jag älskade det!

 6. Kjempefint program! Men hvilke blomster er det som er plantet? Det skulle jeg gjerne likt å vite 🙂

 7. Vilket jättefint inslag, Clara (och Gunnel)! Jag kan bara instämma med alla andra: du är ju som gjord för att ha ett eget sånt där program. Du är nya Ernst, lätt! 🙂

  Och så pepp jag blev på rabatten! Jag bor ju också i norr och vill ha sådant som är prunk och vackert men också härdigt. Skulle du kunna dela med information om växterna, alltså vilka sorter det var och sådär? Jättestort tack på förhand isåfall! 🙂

  Vänliga hälsningar

  Åsa-Saga

 8. Så roligt det var att höra riktiga rösten bakom bloggrösten! Bra och mysigt inslag, uppskattar också att Gunnel efter inslaget tog upp hur man kan tänka ekonomiskt om man har en stor rabatt och liten plånbok 🙂

 9. Helt underbart! Vill se mer, NU med en gång!!
  Du känns som klippt och skuren för att göra tv, helt naturlig och så bra.
  Hejja dig Clara!

 10. Det är väldigt behagligt att lyssna o se dig på rörlig bild, superbra! Känns inte krystat och man blir glad av dig!

 11. Oj vad trevligt att se!! Riktigt bra och du är så fin!! Gillar den känsla som jag får att man bygger upp något tillsammans, får ny kunskap och erfarenheter. Mysigt att det är hemma hos dig och det är en stark hemmakänsla du ger. Vad kul. Ser fram emot nästa program!!

 12. Rabatten blev jättefin! Spännande att hur den ser ut när den växt till sig. Mer Clara i tv-rutan! Det blev jättebra!

 13. Åh, så mysigt! 🙂 Bra jobbat! Men jag hade velat se lite mer av helheten när rabatten var klar, kameran bara zoomade ut och klippte vidare. Vad var det egentligen i den, och var placerades de olika växterna? Jag skulle bli jätteglad om du ville lägga upp ritningen med sortnamn och placering på bloggen. Då skulle ju alla fansen kunna göra en “UnderbaraClarabatt” hemma om de ville. 😛

 14. Jättetrevligt program! Du har definitivt en plats att fylla på tv 🙂 Och samspelet med Gunnel var också härligt och avslappnat. Var kommer din klänning ifrån, förresten? Fin! Lycka till med framtida avsnitt!

 15. Kul! Ser fram emot nästa avsnitt 🙂 Vill dock poängtera att det inte är bra för husgrunden att lägga upp jord mot den, såg ingen kant eller markduk, det borde ni fixa. Tänk också på att stormhatt är mycket giftig, du som har små barn.

 16. Men min kommentarförsvann, iaf skrev jag att det var ett jättebra program och vilken dröm att få hjälp av Gunnel. Ha det fint!

 17. Så roligt att se – vem vill inte ha en mormorsrabatt! Nu skall jag också leta fram de gamla rabattskisserna som förra ägarna till vårt hus tog fram 🙂

  Ser fram mot nästa avsnitt om höns! Är själv ägare till sexton stycken kycklingar och unghöns sedan några veckor tillbaka, och i går fick vi vårt första ägg, ren lycka ♥

 18. Fint avsnitt! Vi har precis styrt upp en rabatt i vår trädgård och funderat på att ha en avgränsare i rostig stål mellan rabatt och gräsmatta. Såg att ni hade precis en sån! Var fick ni tag i den? Fasligt dyrt per meter när man letar på nätet.

 19. Underbart! Jag ser verkligen fram emot fler avsnitt, kommer sitta bänkad.

  Och förresten, snälla Clara – gör ett julprogram också! Skulle vara så himla inspirerande! (!!!) 🙂

  1. Resten av kommentaren försvann.. Iaf väldigt glad för programmet då vi köpt ett “nytt” gammalt hus och jag behöver all inspo jag kan få om trädgård

 20. Åh jag blir glad i hela kroppen när jag ser det här! Så himla fint program som ni har gjort och det är så kul att få se mer utav din gård och byn runt omkring. Verkligen trevligt och ser fram emot mera!

  Och att svt ska nappa på idéen att göra längre program 😀

 21. I love it, this is the first time I properly see you in TV and I really like you 🙂 The outcome with the plants and flowers was beautiful. Hopefully the yard renovation proceeds well. Keep sharing these clips please, very enjoyable!