• Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby •

Höstfest

Hösten inspirerar mig till att göra vackert med naturliga material. Binda kransar, plantera höstblommor, samla vackra kottar, stenar och pinnar och göra små arrangemang.

Det enkla, rustika är ofta det vackra. Som ett grovt juteband i en enkelt dekorerad dörrkrans. Man kan förstås göra egna kransstommar och klä med mossa eller ris – men om man investerar i en rejälare stomme så kan man ta fram och återanvända den varje år.  Den här stommen från Panduro Hobby är väldigt fin i sig själv  – och jag dekorerade den genom att sticka fast lingonris och vita ljungkvistar. Ett bra knep för att fästa en dörrkrans utan att behöva göra fula hål i dörren är att trycka fast snöret med ett platt häftstift ovanpå dörrbladet.

Vackra kort som inbjudningar till höstens festligheter kan man göra av blad, kvistar och blommor. Fäst blomsterdelarna på kortet med en dutt från en limpistol för bästa resultat.

Kransar är inte bara vackra på dörren utan också som bordsdekoration. Här har jag planterat ljung mitt i en krans av kottar och stuckit fast renlav runtom. Arrangemanget är fint på farstubron – eller som bordsdekoration på fest om det ställs på ett fat!

Ett sätt för gästerna att hålla ordning på sina glas är att fästa små etiketter med namnlappar på dem. Och istället för isbitar kan man lägga frysta hjortron eller lingon i glasen. Svalkar gott utan att spä ut drycken.

Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Höstfest”

 1. Vackert! Alltid trevligt med småtips på hur man kan pigga upp tillvaron.
  Så lite petighet utan att egentligen vara petig, men jag gillar att fakta är korrekt. Det är inte mossa du satt i kottekransen med ljung, utan lav, närmare bestämt en sorts renlav.
  Fint är det oavsett vad det är.

 2. Jättevackert! Jag vill bara tacka för att du skriver renlav och inte vitmossa! Det där är så förvirrat och allmänt vedertaget att det kan bli så tokigt som i filmatiseringen av ronja rövardotter, där de plockar renlav (och kallar det vitmossa) och lägger det som förband på den skadade vildhästen. Tror inte renlav har nån vidare uppsugningsförmåga… Jag blir alltid lika glatt överaskad när någon säger rätt, det är nästan mer undantag än regel.

 3. Tack för tipset om stommarna. Det är fint med kransar tycker jag, men alldeles för bökigt att göra egna och det känns så onödigt att köps och kasta. Men en återanvändbar stomme blir ju perfekt. Jag brukar göra med gråmelerade fårull, det tycker jag är vackert i sin enkelhet.

 4. Jag tyckte att kransen med kottarna var super fin! Hur gjorde du? Har du nån stomme där eller har du limmat ihop kottarna? Jag är inte så pysslig av mej men skulle gärna testa denna om jag fick instruktioner

  1. Tack Rebecka =) Kransen med kottarna köpte jag från Panduro så den har jag inte gjort själv.

 5. Hejsan Clara, så fint du har stylat. Men mest väckte du mitt intresse med glasen på de två sista bilderna. Råkar du känna till bakgrunden till glaset längst till höger? Vi fick nämligen nyligen till bröllopsgåva flera glas av den modellen i olika storlekar, de är så tjusiga och av vackert tunt glas – skulle vara intressant att veta hur gamla de kan vara, och varifrån månne de härstammar.
  Tack för att du inspirera med din blogg, slappnar av och läser den titt som tätt – de fina bilderna gör att man kan ögna igenom inläggen gång på gång.